Saturday, February 20, 2010

akhirnya..aku adalah pemandu

yes,yes,dan yes lagi! akhirnye,aku telah diberi mandat oleh kedua orang tua ku untuk memandu. huhu..helo, i drive agak jauh ok! x men la drive keliling kawasan perumahan je xP
mula2,aku x yakin utk mintak pemisyen kat my dad. adik aku yg tolong sampaikan hasrat hati aku yang aku nak drive. tbe2 my dad bg.pergh! excited gle ni! bapak aku suh aku drive sampai pasar muhibah taman nirwana. dlm 10 menet perjalanan dr pndn indah.slalunye, jalan nak ke sane mmg bz tp hari ni, Allah merahmati aku. kete x banyak,lg2 kat kwsn jmbtn bukit tu. aku paling risau kat c2 la. dah la jalan sempit,curam lak tu. luckily,hari ni jln ok. then sampai sane, alah..nak parking plak masalah. aku xreti nak bajet parking lol~ tpakse lah bapak aku take over.huhu.. tp pape pun,aku agak bangge. satu permulaan yg baik untuk beginner mcm aku ni. fmly aku puji la yg aku ni pandai drive x))
paling x leh blah,adik aku lg suke aku drive instead of my dad. die kate klu my dad drive rase x selamat. huhu.. then pas sarapan, aku diberi mandat lagi utk drive sampai ke carefour wangsa maju.wah..agak jauh tu. tp kerana ke'eager'an aku utk drive, aku terima dgn lapang dade. mase tgh drive tu agak slek jugak. mase kat jln 3 lane, aku g masuk lane kanan. mak aih mengamuk bapak aku. ye ar,lane kanan tu utk lane memotong. nasib baik xbyk kete n kete x laju. klu x ntah ape jadi agaknye aku gn fmly. ntah2 my blog pun sunyi tanpe update nti.huhu.. ;(
setelah 20 menet perjalanan yg meng'thrill'kan family aku, akhirnya kami sampai juga di carefour gn selamat walafiat. Alhamdulillah.. tp,masalah lame berulang kembali. aku x reti masuk parking! damn! mende yg aku aggp paling mudah, rupa2nye adalah sesuatu yg amat sukar bagi aku. haih..nape la dlm syllabus memandu xde ajar parking. i mean,parking yg vertical tu. aku tau, 3 point turn adalah asas utk parking mcm tu.tp........ruang utk 3 point turn tu kan luas,n blaja memandu pun pakai kete kancil.mmg sah2 la senang. budak tadika pun reti wat (haha..menipu. mase aku gn aishah blaja dulu pun da menggelabah control clutch) akhirnye, my dad gak take over. wat mase ni, tu jela alkisah pemanduan aku.nantikan pula kisah aku drive ke kampung halaman nogori sembilan plak pasni.huh..jauh tu. tp,aku akan cube. n anda2 sume doakan la yg terbaik utk hamba..tengs

3 comments:

  1. ceh! jauhnyerr bawak...
    tp rumah aq x smpi pown!!!
    benci... (gurau jerr...)

    kakak sulung aq ade lesen n slalu gak r bwk kete honda odesey kitorng 2 g jln2...
    tp stiap kali die duduk kat seat pmandu...
    adik laki2 aq terus lompat kluar kete...
    die takut klu kakak aq bwk...
    kikikih...

    ReplyDelete
  2. adik ko tu lemah smgt.huhu.. trus kan memberi sapot kat adik ko tu

    ReplyDelete
  3. huhuhuhu...
    nasib baik aq blom ade lesen...
    klu aq yg bwk, mesti die x lompat kluar nyerr...
    coz dh pengsan tmuntah2 kat dlm...
    hehehehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...