Tuesday, February 16, 2010

anai- anai oh anai-anai


dlm minggu ni da bape kali aku berperang gn anai2 yg menyerang almari aku dan segale sudut bilik aku.ergh..aku ni pengotor ke?xla..aku ni bkn jenis pengotor cume aku ni jarang nak selongkar sudut2 terdalam bilik aku ni secara lebih mendalam.aku mula 'mengenali' anai2 ni dgn lebih dekat pas aku bersihakan almari.ye ar..baju dlm almari aku tu da belonggok2 da.then,igt nak susun2 baju je.tp...segala nya berubah apabila aku ternampak sarang yg amat menggelikan.rupenye tu maybe sarang lipas kot..so aku pun licinkan la almari aku.fuh berpeluh2 gak la den nak bosih kan eh.ble da puas ati,igt da settle.tp sebaliknye.last week,aku saje2 nak susun rak buku aku kat sebelah almari baju aku tu.n guess what??satu line wane itam yg amat tersusun kedudukannye sedang bermaharajalela di sebalik rak buku tu.pergh!geramnye!kene kemas lagi!wat mase tu,kotak adiah pemberian fazrin mase bday aku da 2% menjadi santapan anai2.nasib baik aku sempat selamatkan.cume yg sedihnye,aku xsempat nak selamatkan koleksi cerpen nukilan aku sendiri yg aku da kumpul sjk form2 dulu.abis berlubang2.Tuhan saje yg tau betapa bengkeknya aku gn anai2 bodo tu.2 hari kemudian,anai2 tu menyerang rak buku aku pula.yg ni lg touching.korang bayangkan la kamus DEWAN yg setebal2 tidak tu pun boleh digegetnye!klu kamus tu aku punye aku x kesa lg.tp ni czn aku pnye!klu die suh ganti,mati aku!dek karana serangan anai2 durjana ni,ade la beberape buku tepaksa aku korbankan.hm..then,aku ubah la kedudukan almari baju gn rak buku aku kesudut yg berlainan plak.namun,anai2 ini semakin naik lemak nampak gayanye..mereka cuba wat sarang barulah pula.haih..aku plak da mule naik lali gn anai2 ni.aku men picit2 je badan dorg.lantak la badan aku nak miang ke,ape ke..lantak lah!yg penting aku puas dpt lepas geram.uhm..mane la aku nak cari racun pembunuh anai2 yg berkesan eh.aku nak bunuh satu keturunan anai2 tu.klu x,ntah ape mende lg la barang aku yg nak digegetnye.adakah laptop aku akan menjadi mangse gegetan mereka yg seterusnya? ;P

4 comments:

  1. hek2..alah bise,tegal biase weh..

    ReplyDelete
  2. huk3... cian...
    tp aq x rasa diorng leh geget laptop ko...
    i mean laptop ksyangan ko 2..
    klu x, susah r ko nk on9...
    huhuhuhu

    ReplyDelete
  3. ya btol! gimme eleven!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...