Sunday, March 07, 2010

heyy!

hari ahad yg agak menggembirakan bagi aku. dpt spend time wif my fmly ;D
pg2, dlm kul 9, aku da bgn. mandi, siap2 ape sume, then aku drive bwk my fmly g sarapan kat kari kepala ikan kg pandan kat kampung pandan ;P
mkn2,bla3, mengarut2 gn adik aku selama 30 minit, then blah g tesco plak. my parent bz pilih barang2 utk meniaga esok. aku gn adik aku plak, folow kat blkg sambil bertepuk tampar cam kanak2 x cukup bulan.tbe2 terdengar plak lagu lady gaga, poker face gn paparazi. tbe2 aku tingat plak cte imaginasi melampau awul kat blog die. aku gtau adik aku yg lady gaga pandai nyanyi lgu 'apa khabar org kampung'. aku dan adik aku gelak terbahak2 sambil dperhatikan oleh org sekeliling ;)
selepas lbh kurang 30 minit juge kat dlm tesco ( menghabiskan masa dgn membelek2 kusyen, cium2 lilin, ushar2 donat) kami pun pegi lah ke kaunter. mase kat kaunter, tbe2 kedengaran lah lagu korea yg amat aku minati, GEE! haha! rase mcm nak menari je time tu lg2 mase snsd sbot, gee,gee,gee,gee,gee~. ahaks!
ok, then kuar dr tesco. adik aku bli sliper crocs. hage rm25.huhu.. tp die pilih wane purple. huh.. xde taste lgsg die tu! aku baru ingat nak pinjam ;P
pastu plak, g carefour ampang. saje2 nak g sane. ntah mimpi ape agaknya bpk aku ni tbe nak g c2. sampai kat care4, aku nmpk kereta Alza kat entrance door die. kt cemin die ade pamplet harge2 kereta yg dorg jual. pergh.. mleleh air liur aku ble nmpk tlasn 'myvi'. i wish i can hv it.hm.. ;( mak aku kate, tggu lah aku da keje nanti.. ;P
kat care4, aku la yg mule2 menakik dwet makcik aku. huhu.. aku bli keronsang bentuk kek,biskut,donut,aiskrim, bla3.. aku bli 6 bijik. so hage rm10. comel tau.. rase mcm nak geget2 je keronsang tu.

pastu naik ke tingkat ats pule, sampai je ke tingkat atas, tbe2 ade orang ni rush kat my dad, die nak my dad bukak akaun simpanan premium bsn ( alah, yg korang slalu dgr dlm iklan power root tongkat ali tu). org tu kate, byk kelebihan klu jd ahli.dpt diskaun hotel; penerbangan ke mane2 saje yg kami suke;umrah. x lupe juga insurans nyawa sebanyak rm53k. n yg paling membuatkan aku teruja giler ialah tiap2 bulan akan diadakan cabutan bertuah oleh bsn n adiah utamanya ialah BMW!!!! wau!!! aku mmg berangan nak ada kete sndr nih. mane lah tau kn, pas daftar jd ahli ni, tbe2 ade rezeki n mng kete tu. wau.. ley jual kete bmw tu n aku leh la bli myvi ( apahal aku ni??) huhu..bes2. dgn hanye serendah rm10 investment dlm akaun bsn, ley dpt satu pluang utk cabutan bertuah. i like! akhirnye, my mum pun bersetuju ytk daftar dgn bayaran sbyk rm299. huhu.. tp kan, abg yg consult kitorang ni ensem tau2. baik plak tu. siap bg diskaun lg. drpd kene bayar rm299, die cume suh bayar rm284 je. huhu.. mgkn die tergoda gn wajah aku yg inesen ni kot. ahaks!!
pas da settle hal2 tu,shopping plak kat dlm care4. ayah aku bli minyak masak 6 peket je. bayar, n ready nak balik. mase otw nak turun tu, tbe2 adik aku ternampak beberapa patung binatang yg ley bergerak. dia excited gile nak naik. haisy.. mak aku gn aku pun dgn berat hatinya menunggu dia menunggang mende alah tu. malu dohh!! orang yg tgk dia sume gelak. adik aku muka selamba jek.huk2..dlm 3 minit gak lah dia naik mende tu



huhu. datz all bout today ;P

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...