Tuesday, August 24, 2010

Step 4: Cantikkan Sidebar Title dan Date

More HERE

Mula-mula:
Dashboard > Design > Edit HTML

Search code h2 { lepas tu paste code bawah ni di bawah code yang korang search tadi.


text-align:center;
padding-left: 15px;
padding-right: 15px;
font-family:"Rockwell",Georgia,Serif;

Kalau tak berkenan font kat template designer, boleh edit code font-family kata atas tu. Tapi make sure font yang korang letak tu nama font yang available kat Microsoft Words. Bukan font yang korang download. Sebab kalau korang letak font download, semua viewer tak boleh nampak font tu sebab dorang tak install. 

Untuk letak background dan border pada sidebar title, follow tutorial Cik Hannafauzan ni.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...