Saturday, August 28, 2010

Suatu Ketika

Oh tidak.. aku masih tak mampu untuk melepaskan ohninie walaupun untuk sehari. Aku langsung tak punya minat terhadap Physics. So kau paham2 jelah macam mana aku study. Minggu ni minggu pengsan tidur aku. Malas nak bercerita lebih lanjut tentang masalah tidur aku yang semakin kritikal ni. So lets proceed to our main topic. Hehe :D

Anda rasa saya cun? Anda rasa saya cantik? Atau anda rasa saya HUDUH? Haha cepat jawap! Lebih baik kau pilih jawapan pertama tu. Kalau tak, esok kau kena sembelit :p Haha joke2. Suatu ketika dulu, saya comel macam ni 

Model iklan COLGATE yang mendapat bayaran tertinggi di Asia Pasifik

Lihat.. comel bukan? Sebenarnya aku dah pernah upload gambar ni kat entry sebelum ni. But.. since my blog baru nak growing up healtily sekarang ni *sebab baru letak Nuffnang Ads je pun. Buek* aku murah hati untuk upload gambar ni sekali lagi. This is how i look in the previous 3 years before.


Buruk tak? Eh salah soalan. COMEL tak? Well, semasa aku menjadi model iklan colgate ni, segala sindiran tu dah jadi kudis bagi gigi telinga aku. Aku pernah kata pada diri sendiri, "walau apa jadi pun, aku takkan pakai braces. Aku nak biar je aku jongang sebab this is my identity." Tapi.. aku tak mampu untuk kekal jongang. Banyak kritikan menjatuhkan yang aku terima. Kalau sekali dua, tak apa lagi. Tapi ni banyak kali. Kalau korang kat tempat aku, apa korang rasa?


Lalu, kisah aku mula berbraces bermula selepas one of my cousin pakai braces. Masa aku form 2 dulu aku dah register nama kat klinik kerajaan untuk pasang braces ni. Tapi.. dah kata kerajaan kan, memang berjanggut lah nak tunggu. Then, masa form 4, aku pakai braces. I got the treatment from a dental clinic owned by a Malay dentist. Kalau buat treatment dengan orang Melayu, tak ade lah kejam sangat. Nak pasang braces ni bukan murah. Kos nak dekat 3 ribu. Manalah mak aku nak cekau duit semata2 untuk baiki gigi hamster anak dia ni. Tapi.. nasib baik klinik ni boleh bayar ansuran. Baik kan klinik ni? Hehe.. kalau kat dental clinic non muslim, ada jugak yang boleh bayar ansuran. But only twice. Paham tak apa aku cerita ni?


Bila 2 tahun aku ulang alik ke clinic tu untuk tadah gigi, aku mula jatuh hati dengan kareer seorang dentist.Aku pun mulalah mencongak income seorang dentist. Since dalam dunia moden ni dah banyak orang yang jongang , maka makin ramai lah nak pakai braces kan? Dan kos untuk braces je dah nak dekat RM3000. Kalau 10 orang buat treatment untuk braces, agak2 boleh kaya tak? Hak2 .. aishh apa ni. Niat untuk jadi dentist dah lari ni +__+


Haha abaikan nawaitu kejam aku kat atas tu. Hik2.. i promised to myself, if i managed to become a successful dentist in future, aku akan bantu golongan2 yang pernah ada masalah macam aku ni. I wont charge harga yang melampau2 since i know not all people are affordable like me T__T  Idola aku adalah DOKTOR ZARIN uik? siapakah? Hehe ni lah doktor yang bertanggungjawab membantu aku untuk mengukir bentuk senyuman berjenama :B


Dan sekarang.. this is how i look *nak capub gambar cung kejap*





Sekian. Salam 1 Malaysia :B

6 comments:

  1. Nampak cantik ah dengan braces tu and rambut panjang.HAHA ,macam muka kazen aku da weyy ;D

    ReplyDelete
  2. ohh mya
    aku tau czn ko mst cantik mcm aku
    hik2 :D

    ReplyDelete
  3. ur newest hair keaa?
    cantik. hihi.

    ReplyDelete
  4. newest hair?
    T__T
    ni gmbr mase bile lahh
    rndu rmbt pnjg T__T

    ReplyDelete
  5. kazen aku lagi catik gila la tapi..HAHAHAHHA

    ReplyDelete
  6. myaa
    ape tapi2?
    ni yg geram ni
    grrr O_o

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...