Cara 'Center'kan Widget Pada Sidebar

Korang suka tak letak macam2 HTML code dekat sidebar sebelah ni? Korang perasan tak kadang2 image HTML tu akan selalu ke kiri sidebar. So macam mana nak bagi dia duduk diam2 kat 'center' sidebar tu? Okay, ini caranya:

  • Sebelum HTML code, sila letak ni :

  • Selepas HTML code, sila letak ni:


Ni contoh,


<center><iframe src="http://www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpages%2FBlog-OhNinie%2F157379054285530&amp;width=180&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=false&amp;stream=false&amp;header=false&amp;height=65" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:180px; height:65px;" allowtransparency="true"></iframe></center><center><b>
</b></center>


Jadi tak? Kalau tak jadi, jangan segan silu tanya Cikgu Anis ye comel2 sekalian :B

19 comments:

  1. heyy anis , takk jadi lahh . :( dahh buad banyak kali dahh .

    ReplyDelete
  2. @aku budak gedik
    mcm mane leh tak jadi??letak kat bahagian yg ade code tu.

    ReplyDelete
  3. hey hey .tumpang tanye .yang kat atas ny kalau html javascript kann ,kalau masuk picture biasa macam mana ekk ?

    ReplyDelete
  4. @nuramira
    tgk tuto cara letak gmbr pada sidebar

    ReplyDelete
  5. copy code tu dekat seditHTML ke atoupun dekat add gadget ?

    ReplyDelete
  6. tenkiuuuuuuuuuuuu!!! simple je rupanye.. hahaha...

    haih, kena blaja byk bab2 coding nih

    ReplyDelete
  7. salam singgah..

    berjaya! meh la jenguk blog Sue.. credit utk awak! (sambil tlg promote blog awak juga.. hihi)

    New Entry Sue: .: Finally Berjaya Edit Blog :.

    ReplyDelete
  8. halooo...hayyo x jadi lah...

    ReplyDelete
  9. salam..dah try tp tak dpt la..
    sha try buat untuk banner iklan heartbeat tapi tak centre juga..lain2 pic jadi pula..napa?

    ReplyDelete
  10. mmm,kalau nak centerkan tajuk widget buat camne?saye punye ke kiri lah

    ReplyDelete
  11. @fieyqa
    klu nak center kn tajuk widget, kene refer tuto lain. kene edit kat bahagian HTML. try google 'cara letak backgroud pada sidebar title'

    ReplyDelete
  12. @Sharienz Sz
    mgkn sbb iklan heart beat mmg da ade code center tu kot? sory sy xbape tau psl code heart beat ni :(

    ReplyDelete
  13. ok. tnx ninie. da jadi. nak tanye caner nak wat header tu center r? huhu. yang saye punye kanan jek. tolong ey.ngee.

    ReplyDelete
  14. @ownOFmine
    utk tu, leh tgk kat list tuto sy, 'cara tukar font bla3'
    kat situ sy ada selitkan tuto utk centerkan font header

    ReplyDelete
  15. @ownOFmine
    ehh jap2. nak wat header tu center eh?? yg tu awk kene adjust width header ikut width blog awk. cth width blog awk 650px, so header pun 650px atau 640px

    ReplyDelete
  16. menjadi,, tq for this entry,, :)

    ReplyDelete
  17. terima kasih banyak2. saya sudah amalkan dalam blog saya. jemputlah datang

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi. Lepas ni datang lagi. Hihi ^^