Oh Ninie!
Cara Nak Private Blog
23 September 2010 | 12:25 AM | 7 comments
Ai rasa tutorial ni macam tak perlu kot? Tapi kalau untuk newbies yang baru nak berjinak2 dengan blogging, dan macam ala2 malu2 arnab nak tunjuk blog yu all kat public, yu boleh je tukar setting dia. Mula2: 
Dashboard > Setting > Permission
Kemudian tukar setting dekat bahagian 'Blog Readers' Bila yu dah fixed setting macam tu, orang yang nak buka blog yu kena provide email. Biasanya pemilik blog akan inform yu all sama ada dia bagi yu buka blog dia atau tidak. 

Ai tak pasti ramai orang perasan ke tidak pasal setting ni. Sebab ada kadang2 blogwalkers invite kita untuk follow blog dorang, tapi blog private. Haizz.. =___=

Oh kalau tak berapa jelas pasal cara2 ai kata kat atas, yu boleh tengok gambar bawah ni :B 


Tak nampak? Sila tekan ye yuu :D

Labels:


Older Post | Newer Post
Author

Hola I am Anis Shuhada and Ninie is my internet persona. A self acclaim beauty addict! I love Lana del Rey, polkadots, laces and huge fan of any brown colored stuffs! A humble owner of instashop MY Honeycase. For any business opportunities, contact me at vogue_neez@yahoo.com

Navigates

Home Profile Extras

Instagram

Credits
Template by :
Background and Cursor by :
Tutorial by : (✿◠‿◠)

[close]