Saturday, August 21, 2010

Cara Pasang Iklan Nuffnang Antara Post

Sila tekan ctrl+c untuk copy code di bawah. TQ :)
Kalau kau Nuffnangers, mesti kau tahu jenis2 iklan dia. Ada 'Skyscraper', 'Leaderboard' dan 'Large Rectangle'. Cara untuk pasang 'Skysraper' dan 'Leaderboard' kacang je. Just click kat 'Add HTML/Javascript', lepas tu kau pindahkan kat mana2 kedudukan dia. Tapi kalau 'Large Rectangle', dia complicated sikit sebab Nuffnang tak tunjuk cara nak letak dia macam mana. So, ini caranya.
Dashboard > Design > Edit HTML
Cari perkataan ini:

<data:adStart/>
Dan paste kau punya code 'Large Rectangle' betul2 dekat atas
</b:loop>



5 comments:

  1. thnx ninie,,,dah lama sya cari,,,

    ReplyDelete
  2. Thanks awak thanks so much sebab sebelum nie saya buat asik berada atas komen kali ni mmg bawah sekali seperni yang saya nak..thanks you so much love you ini yang sy dah lama cari :)))

    ReplyDelete
  3. . thaks 4 your tutol . but na tanye la cm ne ., na wat tuto kyte sendiry eak dlam blog ? if sudyy .. follow la blog kyte yunk ta seberape nie balek .. http://bebyketot.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. menjadik! thanks for the tuto :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...