Sunday, October 03, 2010

Cara Letak Youtube As Music Player

Hello.. tak nak cerita panjang. Sekarang nak proceed ke tutorial sebab ada yang request. Kalau nak letak Youtube as music player kat blog, mula-mula sekali pergi website youtube.com Korang carik mana-mana lagu yang korang nak.

Bila dah jumpa, korang tengok kat bawah video tu. Ada tulis 'Embed' kan? Tekan situ, nanti akan keluar code video tu. Sekarang, copy code tu dan sign in blog.
Dashboard > Design > Add A Gadget > Add HTML/Javascript
Paste kan code tu. Sekarang, untuk dapatkan size idaman tanpa perlu video yang lambat buffer tu, korang edit pada width dan height. Width tu tukar pada 215 dan height tukar pada 25. Kalau nak width yang lagi kecik tukar jadi 58. Senangkan? :D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...