Thursday, October 07, 2010

Digi, Celcom, Maxis. Mana Yang Best?

Assalamualaikum semua. Haha mood sopan tiba malam ni dan mood sekarang agak sepoi2 bahasa. Err abaikan entry sebelum ni yang macam mintak kaki. Mengada betul aku ni. Ada ke patut bagi follower baca entry yang kontot macam tu? Kalau ada yang otak bisnes, kompem dah maki2 aku sambil kata macam ni, "Hapejadah minah ni? Aku dah bazirkan masa 5 minit dalam hidup aku untuk baca entry pendek macam ni. Kau tak tahu ke time is money?!"  T___T  Ampun pak, ampun. Lepas ni tak buat lagi  T____T

Okay untuk menebus kembali dosa semalam, haha asal ayat skema sangat ni? Okeh proceed. Ni I nak tanya you guys. Antara Digi, Celcom dengan Maxis mana satu bagi servis paling superb? Aku dah pening kepala ni nak pilih mana. Buat masa ni aku guna Maxis. Baik untuk nombor telefon, dengan broadband. Pengguna setia bhai. Dah 7 tahun aku guna nombor Maxis :B

Tapi kadang2 servis Maxis selalu buat aku naik angin. Kadang2 line ikut suka hati je nak hilang. Tahulah rumah aku ni kat ceruk. Tapi janganlah buli aku macam ni. Broadband pun sama. Mentang2 aku beli yang paling murah, kau pun sibuk nak buli aku. Kang aku guna Celcom ke, Digi ke, tahu pulak jeles  T___T

Lepas tu, start bulan July lepas, aku guna Celcom UOX as my second number. Tak ramai tahu aku ada nombor Celcom. Nombor Celcom ni sebagai back up in case kalau nombor Maxis aku out of credit. Lagipun guna Celcom UOX berbaloi-baloi. Kau tahu tak? Sekarang nombor Maxis aku dah tamat tarikh luput. Seksanya nak contact kawan2. Tapi nasib baik aku teringat aku ada nombor Celcom. Haha dah lama tak on Celcom. Dan topup Celcom masih banyak dan.. kau nak tahu bila kredit Celcom aku expired? Ni, bukak mata besar2. 

EXPIRE DATE IS 6/7/2018
Ehem, yang 6 Julai tu sila catat dalam diary kamu sebab tu lah hari lahir saya :B 

Sekarang, aku seakan mula berminat dengan Digi pulak. Sebab iklan Digi pun dah makin menggiurkan. Tak ada lagi orang gemuk warna kuning akan follow kalau guna Digi. Kau tahu? Aku paling tak suka iklan orang kuning tu. Memang nampak fun. Tapi bagi aku macam tak educated sangat. Hilang selera aku nak guna Digi. Tapi sekarang bila Nuffnang in collabration *macam ni eh eja?* with Digi nak bagi IPhone sejiban, aku tiba2 rasa macam, "Eh, I heart Digi!" Tapi still macam malu2 arnab nak join. Haha.. Nuffnang and Digi, mungkin next time la eh aku join contest :B

Maka, sebagai konklusi, korang tahu tak macam mana nak buat Supersavers guna nombor Celcom? Nak bergayut sampai lebam ni. Huaaa  T____T  Cepat jawab. Siapa dapat jawab, I bagi siyoman. Hakhaktuih :B

Red Devil

Nampak tak warning tu?
Wuu garangnye Uncle Celcom T___T

Kau ingat kau hensem buat muka macam tu?

TQ pada kamu follower yang concern pasal post I sebelum ni. I sayang korang sangat2 sebab sudi baca post yang mengarut sebelum ni. Hehe lobiuuuu :D


20 comments:

  1. DIGI! *Mintak2 nuffnang bace ni. dpt iphone4. haha*

    ReplyDelete
  2. celcOm yg TERbaik!
    puji sbb yaya gne celcOm..huhu
    tp, bleyh tye ckit x ?
    ade ker supersavers utk celcom?? xpnh dgr pOwn! hahaha ^.^

    ReplyDelete
  3. ai guna cecom n maxis.whahah ;p.
    bajet bf belambak ;p

    ReplyDelete
  4. ayeem cpt berkokok pggl nuffnang!
    ade can nk dpt iphone?

    ReplyDelete
  5. SETIA pada MAXIS sahaja. HA HA.
    dari kecek sampai besar, maxis.
    x guna lah youth club.
    liya dh besar kan. HA HA

    ReplyDelete
  6. cik yaya u da gagal jwb soalan i
    tak de siyoman dr i
    ahaha :D

    ReplyDelete
  7. fuh cici i pun guna celcom gn maxis
    agak2 ramai bf gak la ni?
    haha :D

    ReplyDelete
  8. err serius maxis gampang gila. susah nak call skandel jauh disana . haha .

    ReplyDelete
  9. liya,youth club?ape tuh?
    haha asal mcm jakun sgt i ni
    huhu ;D

    ReplyDelete
  10. fadz,uii kamu open sgt
    jgn kutuk2 mxs nti mxs mrh
    haha :D

    ReplyDelete
  11. youth club ni besttt . utk 21 ke bawah . semua nombor maxis ke maxis (sms) 1 SEN AJE . bila guna YC tade activ10 . Kalau nak beli pelan ni rm8 . murah

    ReplyDelete
  12. fadz,i guna pelan sms
    so sms pun 1 sen jugak tp i xjoin youth club
    huhu YC xde free call ke? :D

    ReplyDelete
  13. maxis broadband & digi broadband laju!!!suke3!!~~hihihi...kalo line maxis tu memg kdg2 terputus,takleh send mesej la takleh call la, tpi better kot dari celcom..

    ReplyDelete
  14. momo
    celcom tak laju sgt ke?
    huhu tp maxis pny line mmg kadang2 menyakitkan ati
    kdg2 tu ble tgh cl,men suka hati je nak ptuts
    grr geram btoll

    ReplyDelete
  15. hehe,
    aku penah pkai maxis time
    awl2 kapel dlu je, 2 pown sbb nk
    supersaver! haha!
    siyes! smpai t'tido2 aku b'ckp.
    maklum ler,, mlm2 bute.
    dh 2, bile t'tido 2, mule la c dia
    terasa. hoho, ps2 cover2 n mntk
    maaf. ;D
    tp skrg, aku pkai no celcom..
    uox.. syok2! hehe, rm10 aku pkai
    dkt sebulan xabeh2. ;p

    ReplyDelete
  16. ain so mmg berbaloi2 la kan guna celcom?
    ni pun smlm i gayut lame gila nak dekat sejam lebih
    err celcom call maxis
    so kredit rm13 habis
    hukkkk T____T

    ReplyDelete
  17. henset Maxis, broadband guna Celcom..hehe..

    ReplyDelete
  18. seraffin
    man blh guna asing2
    nti mereka jeles
    huhu :D

    ReplyDelete
  19. saya punye tempoh expired 2020.

    amek adik punye nombor.
    hahahahah

    :)

    ReplyDelete
  20. @Robot | Sakti
    wau 2020?nombor apekah itu?
    nak?bak cni bg free kat i cepat ;D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...