Saturday, October 02, 2010

Dulu Sakai, Sekarang Anggun

Bila aku cerita pasal ni, sama ada kau terpaksa atau secara rela, kau kena admit jugak bahawa dulu kau pernah ada Myspace dan sibuk nak capai friends sampai ribu2. Lepas tu bila pergi sekolah, sibuk nak compare dengan kawan2 siapa punya friends lagi banyak. Hak2 eh it's funnay okay? Ahh.. budak2. Biasalah tu. Dan aku juga, dengan rela hati terpaksa mengaku aku pernah ada Myspace dan MASIH ada Myspace. Nak tengok Myspace aku? Tuuu <-- tengok sebelah. Haha tapi sekarang rasa macam nak delete je account Myspace. Tapi rasa macam sayang pulak sebab di situlah cinta antara aku dan si dia bercambah. Ewah2.. cukup  =___=


Dulu, semua berduyun2 nak letak gambar hawt2 secara berjemaah kat Myspace. Sibuk nak posing dan edit gambar segala bagai sampai sanggup edit pipi yang bertempek jerawat dengan Photoshop supaya muka tampak lichin dengan harapan akan ramai jejaka kachak akan komen gambar tu. Haih sekali lagi, aku secara rela hati terpaksa mengaku. Aku pernah buat begitu. Aku susah payah menyuruh teman untuk mengedit gambar aku, supaya jejaka Myspace perasan bahawa aku juga chantik dan layak untuk menerima komen yang berduyun2, tapi hampa  T___T


Oh, bercerita pula pasal EMO, do you guys remember the year around 05-06? Alah, kamu jangan pura2 tak tahu bahawa teenagers pada masa itu sangat gilakan fashion Emo, Gothic, Lolita bla3.. Kemudian? Tempat paling hawt untuk berpeleseran sudah tentulah Times Square kan? Yaa.. masa tu TS masih fresh. Baru je buka. Kalau keluar hari minggu, kamu boleh jumpa bapak2 nyamuk. Okay, untuk bab ini, aku tak pernah terbabit. Haha pernah jugak terlintas di hati untuk sama2 mengikuti arus peredaran zaman dengan berfesyen ala2 Gothic, Emo.. But waddehek man. Keskemakan aku mengatasi segalanya. Yang ada? Cuma gambar atas tu. Hoi, nampak Emo tak? Bhahaha ;p


Tu semua kisah Myspace. Sekarang apabila Facebook mula muncul, ramai yang amalkan konsep 'I dumped Myspace for Facebook' Oh woww.. memandangkan Facebook tak membenarkan sebarang pengeditan page secara melampau, maka tak ada lagi konsep 'Profile Siapa Lagi Lawa'. Facebook ialah biru. So sekarang konsep sudah bertukar. 'Profile Siapa Lagi Biru'  *hepp kenapa lain macam je maksud dia? +__+ *


Err kenapa aku mengarut terlalu panjang ni? Aku cuma nak kongsi gambar ni je. Haha aku nak u guys tengok perubahan aku dari seorang remaja hingusan 14 tahun yang loser, kepada seorang gadis anggun yang berusia 18 tahun *muntah2*  Bila umur dah 18 ni, tiba2 rasa macam dah matang pulak. Tiba2 rasa macam dah ready nak kawin dan kendong anak sendiri. Hoh hapahal aku ni? Okai bye.



Gambar kiri: Mulut muncung sebab masih jongang dan rambut tak highlight. Cuma Photoshop.
Gambar kanan: Latest pic. Profile pic FB. Muahaha ;p 



14 comments:

  1. agak panjang. nak anak? wa leh sponsor. hahaha

    ReplyDelete
  2. wow I setuju , dulu masa I form 1 2 3 bukan main bgga lg bila pict kita ada org komen byk2. tp skrg dah makin matang . Dah deleted pun akaun myspace sebab rasa dunia myspace sgt anoyying gila . Bdk2 yg main myspace skrg yg baru nak up mcm kite2 dulu .

    Sama lah mcm lepak Times Square . for me bdk2 yg lepak SETIAP HARI SABTU sebab baru nak up ! So I just peg TS bila nak tgk wayang atau nak cr some clothing bkn saja2 lepak cuci mata .


    eh apa I melaluit pepagi buta ni ? :P

    ReplyDelete
  3. ayeem,,
    oh i taknak anak ayam!!
    T____T

    ReplyDelete
  4. fadz ape u malaut ni?
    haha xpe, entry i pun melalut.
    haha its true kan?
    kdg2 bila tgk blk myspace sekarang ni, alahai..
    ni ke kite dulu?
    HAHA xD

    ReplyDelete
  5. yup , hahaha . rasa bodoh je masa dulu2 .. nasib la . tp skrg lagi extreme . I ada fake akaun myspace *just wat utk suka2* u know ada budak yg tayang dia pnya ^&%&^* add I . hahaha . extreme habis berbanding kita dulu !

    ReplyDelete
  6. fadz,same lah
    skrg nak approve org kat ms pun dah kne behati2.gambar melampau2.
    tu yg pnh sekali i buat entry maki2 ms.haha tp entry tu da delete sbb 18sg/sx sgt.haha xD

    ReplyDelete
  7. pinqib,
    yeah masse fm4,fm5 dl pnh pkai braces :D

    ReplyDelete
  8. oh..Alhamdulillah ada prubahan skurg2nya.

    Istiqamah saudaraku..

    -->c0me2,str0lls on my bl0g. there is new entry~~ ^__^

    ReplyDelete
  9. emo..ble stress.


    p/s;n3 menarik ne..daftar cpt..sempena dpt duit nuff pertama,gua anjurkn kontest.jum join.

    ReplyDelete
  10. hashira..
    tq dear :)

    hiro, emo bile stress?haha betul tu :p

    ReplyDelete
  11. hashira..
    tq dear :)

    hiro, emo bile stress?haha betul tu :p

    ReplyDelete
  12. emo syial.HAHA. but, i really like ur new style.ayu gitew. ;)

    ReplyDelete
  13. mya
    awww awww terharu i
    hak2 ;D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...