Saturday, October 09, 2010

For The Rest Of My Life

Malam ni ingat tak nak update blog sebab tak nak semakkan korang punya dashboard tu. Tapi.. mood blogging tu masih degil. Tapi kamu jangan risau. Malam ni aku tak mengarut. Just nak share lirik Maher Zain ni. Aku suka lirik dia sebab lirik dia buatkan aku sedar diri. Minggu ni adalah minggu yang tough bagi aku. But still, Alhamdulillah, saya masih mampu tersenyum :) Ya, manusia memang tak lepas dari sikap leka dan alpa kan? Kadang-kadang bila rasa sedih, barulah nak ingat Tuhan. Macam kes aku. You know what? For the time being, aku mampu berserah je. Tak tahu nak kata apa lagi. Okay, here we go.


I praise Allah for sending me you my love


You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say
For the rest of my life


I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart


I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say
For the rest of my life


I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you


I know that deep in my heart now that you`re here

Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

If you guys nak tahu, Maher Zain ni dulu manusia biasa juga. Leka dengan godaan dunia. Sebelum ni dia pernah compose lagu Lady Gaga and if im not mistaken, dia pernah duet dgn Lady Gaga. Im not so sure bout that. Tapi, dulu Maher Zain ni social life dia teruk until one day dia tiba-tiba rasa macam hidup dia sebenarnya tak complete dan tak bermakna. Dia tak tahu apa yang dia nak dalam hidup dia sampailah dia kembali kepada Allah SWT. Tapi, dia still taknak quit composing lyrics. So sekarang ni dia banyak compose lagu yang berunsur keTuhanan. Sweet kan? :)
Kalau nak karoke, pergi carik video kat YouTube lepas tu kita karok sama-sama. Aku dah lupa macam mana nak letak video YouTube kat blog  T___T 

18 comments:

  1. ni lagu terbaik dpd Maher Zaim eh, zain. hehehe. mmg syahdu. lagu utk seorang isteri. nak nyanyi lagu ni utk isteri i nnt. hehe

    ReplyDelete
  2. @Ayeem Jemain
    ayeem dah baik!haha
    nak post lagu2 nasyid kat blog pasni :)
    lagu ni sweet kan?suka sangat :)

    ReplyDelete
  3. haha dgr lagu ni pon pangai same gak. haha. tp dia kat msia skg kan? tak pegi? i ade baca kat iluvislam.com aritu dia wat show kat gombak, then ade gak pompuan jerit2. i dah agak dah! sumpah. sbb dia ensem cam i kan. buat malu je. -.-

    ReplyDelete
  4. suara dia sgt wowwwwww lahh !

    ReplyDelete
  5. @Ayeem Jemain
    erk ayeem?u ensem macam maher zaim?ohh betul tuh
    haha i tak pegi.tiket sold out lgpun i br je tau psl maher zain ni
    wuu T____T

    ReplyDelete
  6. @suffer8zine
    lgu ni mmg best gile!br tau lagu ni utk isteri.sgt sweet :)

    ReplyDelete
  7. @wannurfazrini
    i nak hubby i nyanyikan lagu ni utk i
    T___T

    ReplyDelete
  8. Tak sabar nak tunggu konsert Maher Zain ni ! :D

    ReplyDelete
  9. HAHA,kat hp aku memang ade playlist untuk lagu Maher Zain je. suara die sedap gila plus lagu sume meaningful. :)

    ReplyDelete
  10. @luvly mya
    aku plg suke lagu ni.pastu lagu die yg catcy tu.yg ade sbot 'shake,shake,shake'
    haha eh btol ke aku ni :s

    ReplyDelete
  11. suka suma lagu2 MZ, tgk dia kt MHI sgt comey dan he has such a nice smile :)

    ReplyDelete
  12. @NURULekmiRabat
    btol2..i pn br tau psl maher zain ni
    lagu ni i dgr skali trus jatuh hati :')

    ReplyDelete
  13. untuk pengetahuan semua, maher zain bukan adik beradik dengan ziana zain,mahupun anuar zain.

    saya suka lagu InsyaAllah.

    best bangat dong.

    :)

    Merapu tapi bukan Mengampu

    ReplyDelete
  14. @Robot | Sakti
    oh xde kne mngene ke?
    igt ade bau2 bacang dgn nuar jen dgn jena jen
    xde eh?keh3..
    btw i ske lagu ni :D

    ReplyDelete
  15. nak kawen ngan maher zain?

    ReplyDelete
  16. @PinQib
    erk?nak kawen gn maher zain?
    u mean me??haha bukan2
    i suka lagu ni.tu je :')

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...