Friday, November 19, 2010

Blogsphere

Hello peeps! Dua hari lagi masa yang aku ada untuk berblogging secara aktif. Lepas ni tak boleh lagi dah. Maklumlah, azam sem 2 ialah 4 rata. Woot! Pray for me heh. Btw sementara aku masih mampu blogging ni, i wanna spit out my 2 cents about blogsphere. Siapa terasa, padan muka. Buek :p


Entry #1:


To be honest, saya rasa kurang selesa bila dipaksa follow blog. Depends on my mood. Kalau content blog awak menarik dan awak frenly, saya akan follow. Tak kisahlah sama ada awak dah follow blog saya atau tak. Tapi please, saya cukup pantang dengan blogger yang guna bahasa kasar kat chatbox saya. Pada blogger yang baru nak naik, especially yang umur 13-17 tu, behave ur words. Kalau nak orang follow blog awak, sila blogging secara matang. Tak perlu nak sumpah2 orang yang ada dalam life awak tu. Follower awak bukan kenal pun siapa yang awak kutuk tu. Kan? Cuba tengok blogger2 famous macam Liyana Lunia, Ayeem Ayam, Ailyl Rozanna, Hamzah Ian.. Ada ke dorang kutuk or marah2 orang dalam real life mereka? Tak kan? :)



Entry #2:


Saya jarang baca entry panjang berjela-jela. Biasanya blogger yang buat entry panjang-panjang ni ialah blogger yang famous sebab kecantikan. Contoh Irine Nadia Marcello, Hanis Zalikha, Cik Nadia Bayu. Dorang ada kelebihan kat situ plus bila mereka letak gambar gojes. Yeah, sambil menyelam minum air. Sambil baca entry, sambil cuci mata dan jeles2 tengok wajah cun mereka. LOL ;D Tapi cuba bayangkan kalau blogger tak de nama macam aku buat entry panjang-panjang, ada nak baca tak? Hihi :p



Entry #3:


Create a frenly atmosphere dengan member blog. Trust me, kalau awak baik dengan orang, orang akan baik dengan awak. Sama macam blogsphere ni. Saya sayang kawan-kawan blog saya sebab mereka concern pasal saya. Mereka ialah Echin Nadiossa, Liya Laa, Amirrah Zawani, Miss Durian, Ayeem Ayam. Walaupun tak pernah jumpa, tapi mereka baik tau!! :D


Gambar desktop lappy untuk sem 2 ni. Yay!!



24 comments:

  1. good luck 4 flat (: ye ninie

    ReplyDelete
  2. wee!mecti concern meh sbb u bnyk tlg ai u xsombong.hee! :)lap lap yuh lor!

    ReplyDelete
  3. i pun meluat bila disuruh follow balik.. ikhlas lah kalau nk follow tu.. kalau setakat follow je tp blog kita pun tak penah jenguk dah lepas tu baik tayah follow..


    eyh,, nama i kah itu??
    hehe!! sayaaaaang ninie :)

    ReplyDelete
  4. @sui nawi
    tq sui!i akan wat the best sem 2 ni :D

    ReplyDelete
  5. @Cik Cici
    tq cici. i lap u jugak! :D

    ReplyDelete
  6. @Amirrah Zawani
    yup! betul tu. i tak bape suke mcm tu. kdg2 rasa bengang je bila ada yg tak iklas folo :(
    hehe yep tu nama u. eh lupa tmbh H. sory jap g tuka.heh syg u jgak :D

    ReplyDelete
  7. ehhh, ade name la kat entry ke3..huhu

    maluuu

    ni nak cium ninie betul2 ni..hahah ;p

    p/s : good luck 4 rata :))

    ReplyDelete
  8. keh keh..liya ada jgk.

    thanks :)

    nt b4 balik uitm, tulis azam baru tau. =)

    love u =)

    ReplyDelete
  9. @❤NazirahMoktar❤
    meh cium tgn. huhu jgn la malu2 :D
    btw tq! next sem 4 rata! hehe awk pun same tau..

    ReplyDelete
  10. @Liya Laa
    hehe welcome liya. InsyaAllah next sem nak buat betul2. kat desktop lappy pun dh ltk gmbr mak ayah sbg pembakar smgt :')

    ReplyDelete
  11. adakah i tergolong dlm entri satu ? hahaha

    ReplyDelete
  12. @wannurfazrini
    u blh pilih mana2. sbb tu i buat 3 entry. huahua ;D

    ReplyDelete
  13. i sygggggg ninie nyumm nyumm

    ReplyDelete
  14. @Liyana Lunia.
    syg kak ynn juge. nyum nyummm.. lazat bukan?hihikk ;D

    ReplyDelete
  15. ninie, maseh tau promote blog sy tue. adeh adeh. segan blog xseberape. huu. thnx sgt tau. terharu2.. T__T

    best of luck sem 2 ni.. :)

    ReplyDelete
  16. @| ishika asyik |
    hehe no biggie :D sy xde masa buat award. so sy buat mcm ni. dlm masa yg sama dpt up ur blog :D sory sbb lmbt.
    btw thanks :D

    ReplyDelete
  17. first,gud luck next sem=)
    2nd,nk tmbh lg stu...xske org yg bbuh lgu..pnah skali tuh volume max,,bkak2 blog org tu,trkjut wooo.bile bkak byk2,sume gado2.

    ReplyDelete
  18. first gud luck nex sem=)
    2nd,nak tmbah lg stu..xske blog yg ade lgu yg mgejut=(

    ReplyDelete
  19. @mariam surihani
    first, tq awak :D
    2nd, hoho sblm ni pnh letak lagu kat blog ni. tapi sbb ramai tak ske, so sy buang lagu. heheeee ;D

    ReplyDelete
  20. eh panjang sangat ke akak punye entry? nak kecik ati kejap. uhuh.

    oh akak pun sama. kadang entry panjang berjela memang malas gile nak baca. bukan mls. tp macam penat nak bace kot kalau berjela sangt. suke tengok gambar2 je ;p. tapi kalau cerita menarik memang tak kisah panjang2. uhuh. ;p

    btw, thanx 4 da info :)

    ReplyDelete
  21. @Cik Nadia Bayu
    argghh terkujat sbb kak nadia bayu komen entry ni! :O
    tidakkkk...~ tobat xnak buat entry cmnih. huhuk

    ReplyDelete
  22. saya femes ke? ade ke bandingkan ngan liyana, hamzah, ailyl. i sorang je tak sampai 1k followers lg. u kijam! T__T hahaha.

    wah 2 kali nama i naik ni. kekeke. sorry, baru perasan akan kewujudan entry ini. haha

    ReplyDelete
  23. @Ayeem Jemain
    alalala ayeem malu2 ayam plak die. tarik jambul kang. kui3
    hei u tak blh lagi lmbt ke komen entry2 i? T___T

    ReplyDelete
  24. hehehe..betol2..kite setuju dgn jgn paksa org follow2..ikhlas lagi best kan :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...