Thursday, November 04, 2010

Kakak Dan Abang Senior, Tolong Saya!

Okay, entry sebelum ni yang memaklumkan result pointer saya untuk sem ni telah mendapat banyak hit dari member blogger. TQ guys, korang memang baik dan awesome. Tq sebab bagi saya kata-kata semangat supaya saya tak give up. See, nice kan blogsphere ni :')

Sekarang saya buntu dengan masa depan saya. Okay, frankly speaking pointer saya sem ni 2.22  Hmm sangat teruk kan? Saya failed paper Chemistry dan sem depan kena repeat balik. Mesti awak pikir, Ninie tak tahu malu ke bagitahu result pointer dia kat blog?? Tak, saya tak segan. Im a person who is very down to earth. Kalau result saya bagus, saya share dengan korang. Bila result teruk pun saya share dengan korang. Saya jenis tak tahu malu  T____T

Memandangkan Asasi Sains ni cuma ada 2 semester, saya terpaksa struggle gila-gila untuk sem depan. Tapi walaupun saya dapat 4 flat sem depan, overall pointer saya memang mustahil untuk dapat 4 flat sebab pointer first sem ni macam haremm. So.. kalau nak further degree in dentistry memang terlalu jauhlah. Jauhhhhhhhhhh sangat. Bye dentistry. Mungkin saya tak ada jodoh dengan awak dan mungkin ada yang lebih baik dari saya untuk bersama awak *putus Chinta Chandurry ke hape ni?*

Btw ni mungkin option baru saya dan minimum pointer saya kena dapat untuk further degree under UiTM. Hoyeh, UiTM Di Hatiku. Woot!
  1. Optometry :  2.75
  2. Fisioterapi : 2.75
  3. Teknologi Pengimejan Perubatan : 2.75
  4. Teknologi Marin : 2.00
  5. Analisis Forensik : 2.50
Minat adalah menurun dari 1 sampai 5. Errr kejap. Forensik? Gilo ko hapo ekau ni? Errrrr.. kalau dah takdir dapat tu, terima jelah kot. Nak kena bersedia fizikal dan mental sekarang ni :(  Heheh selain UiTM, saya ada jugak Google uni lain. Tapi saya tak jumpa pulak page untuk minimum requirement ni. Abang dan kakak yang dari uni lain, kalau tak kisah tolong bagi saya link pelis? Saya nak start pikir masa depan saya sekarang dan nak target pointer untuk sem depan :)

Btw kalau ada u guys yang nak check minimum requirement untuk masuk UiTM, u guys can click here.

Roommate saya. Pointer dia sangat hebat :D
*Ain, sem depan awak kena halang saye dari banyak berdengkur  T___T*


p/s: Sudah tawar hati nak sama Chemistry. Sebelum ni minat gila Chem dan bercita-cita nak further Chemical Engineering. Tapi.. oh Chemistry benci saya  T___T


23 comments:

  1. emek jer la forensik. fun apa. macam csi

    ReplyDelete
  2. ting tong.
    boley masuk belog ni.
    just want to say hi to owner belog.


    love einaz!

    ReplyDelete
  3. ninie. nie tips dari liya. :)

    since sem nie dpt teruk, xpelah. dah lepas kan. n liya rasa xde repeat lah utk asasi. baru terfikir tadi. hek hek. sorry semalam btau fakta salah. tp liya mtrx biasa, x sure uitm perlu repeat tak. check yer nt :)

    okay. tips liya.

    ninie just fokus utk 1 subjek dapat A. biar A solid. tak kisah bio or math. liya dulu aim fizik sbb nak further dlm fizik :)

    untuk subjek lain, ninie just study. biar asas kukuh :)

    then, tpng tue biar lepas 2.75.. liya cakap terus terang. 2.75 tue mmg minimum requirement tp susah la nak dapat since kena compete dgn ramai org kan. 2.75 tu perlu untuk upu nt. jgn kasi dpt kos lelong.

    kalau asasi hayat dapat lelong, mmg payah.. better naikkan pointer.

    ninie, jangan give up. liya pon pnh gagal. sila bangkit yer :)

    ReplyDelete
  4. jgn sedih2..
    sem depan ada lagi kan..
    sem depan study rajin2 yea..
    blog seminggu sekali je tau..
    ini arahannnn :P

    ReplyDelete
  5. alololorh next sem pastikan dapat 4 flat tau.. eh chem eng x byk bljr kimia pun, bljr fzik dgn mt je lebih..

    ReplyDelete
  6. uikkk, its ok, nest time kene pastikan lepas 3.2 setiap 1 subject, 4 begggining mmg cm tu, keep it up ok, kene rajin stdy group, revision after clas, tdo lewat sbb stdy x pe, jgn sebab bw :P take care! :P

    ReplyDelete
  7. Satu
    dan dua.tu bagus (:

    bole buat byk duit.
    Good luck.study rajin2
    btw,kita buat link baru.
    kalau rajin check it out la

    ReplyDelete
  8. @PinQib
    i xpnh tgk csi.so tak tau sgt lah dear.hehe

    ReplyDelete
  9. @einaz shah rizal thomas
    helo..wow kamu sgt cun!mcm model :D

    ReplyDelete
  10. @Liya Laa
    tq liya..really appreciate ur tips.insyaAllah,nti ninie akan ikut tips yg liya bg :)

    ReplyDelete
  11. @Amirrah Zawani
    heh ayokk cikgu mirra dah marah.hohohhh
    weehu mmg azam sem br nak kurgkan blogging.hehehh:D

    ReplyDelete
  12. @Nadia H.
    btol ke tak byk chem?tp.. i tak minat phy la plak T___T

    ReplyDelete
  13. @suffer8zine
    fuh..petame kali bace komen membina dr awk.hehh tq :D

    ReplyDelete
  14. @Suei Al zahra
    tq suey.. doakan i dpt pursue study in optometry eh :D

    ReplyDelete
  15. dear..ninie
    sy asasi sains uitm.. skrg bru habis final exam dn maybe result akan kuar x lme lg. msalah sy skrg sy pun lbh kurg sme je msalah ngn ninie. test 1 n tes 2 sy truk.. final lg la soaln mcm haremm.. ninie u are my senior.. bole bg advice skit x? sy nak sgt2 farmasi.. tp rse cam x bole je

    ReplyDelete
  16. @Suraya Hanna
    hm asasi ni tough. klu sem 1 kita dah kantoi, sem 2 mmg susah nak recover balik. klu nak further farmasi, pointer kena tggi sbb farmasi skrg ramai yg nak mcm medik jgk. mcm my roommate dl, sem 1 dia 3.89 sem 2 dia 4 flat. br dia dpt further farmasi.

    tp ada my fren overall cgpa dpt 3.89 tp tak dpt course yg dia nak. apatah lg farmasi.

    sy bkn nak tkt kan awk.. tp that's the truth klu masuk asasi. klu matriks, senang sikit..

    ReplyDelete
  17. akak ninie smbung course ap skrg?? sem2 akak dpt brapa pointer?? i got same problem..

    ReplyDelete
  18. Akak ninie smbung course ap skrg?? sem2 pointer dpt brpa?? got same problem here.. plezzz reply...😢😓

    ReplyDelete
  19. @shahiza waniy
    sem 2 dapt 3.44 tapi total cgpa dua2 sem mmg teruk la, below 3. dapat jugak sambung degree kat fakulti sains komputer & matematik kat uitm shah alam. sekarang tgh praktikal. InsyaAllah bulan 5 tahun depan grad degree :D

    ReplyDelete
  20. Salam sis! Saya skrg sem 2 asasi sains. Sis boleh whatsapp kita tk?? Kita ada problem sama mcm sis and i really need your help sbb takott sgt tk dpt degree :( 0125175892

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamak sorry baru baca comment :( Kalau nak tanya pape boleh emel vogue_neez@yahoo.com :D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...