Monday, November 29, 2010

Pesan Mama

Minggu ni terlanggar janji la pulak. Hihi ingat tak nak balik rumah minggu lepas. Tapi terbalik (?) jugak. LOL kalau Sabtu dan Ahad ni tak ade kelas, aku tak balik minggu lepas tau. Ceh ada ke patut buat replacement class hari Ahad? Odem dahlah tu hari otak lembab aku T___T Ehee eh tapi tak baik mengeluh. Nanti ilmu tak berkat :p

Hari tu masa otw balik dalam kereta, aku bagitahu mak aku pasal aku nak masuk diploma. Then mak aku bagi nasihat dengan cara paling berhemah. Aku suka nasihat tu. Bunyinya cenggini:

" Mama kalau boleh nak kau terus masuk ijazah. Belajar lama-lama mama takut kau boring. Diploma lama, dah lah kau buang masa kat asasi setahun. Lepas tu nanti masuk pulak ijazah. Kang tak kahwin kau nanti "

Yeh saya suka tang tak kahwin tu! Ohh mama aku bagi maksud tersirat. Means dia tak sabar nak timang cucu. Hins *gelak2 sambil nampak gigi* Hm ekceli aku tak kisah pun nak belajar sampai umur aku 27 ke 28 ke.. Tapi tu lah. Pompuan ni tau-tau jelah. Makin naik umur, makin tak laku. Mak aku tak nak aku jadi camtu kot. So target aku habis belajar umur 25, dalam masa setahun carik duit dulu lepas tu umur 27 baru kahwin. Orait tak?

Oleh tu, HEI ENCIK PAKWE, MAMA SAYA TAKNAK SAYA KAHWIN LAMBAT. SO CEPAT-CEPATLAH KERJA LEPAS TU SARA HIDUP SAYA :p


The coolest parents on earth!
Sayang mama dengan abah <3



18 comments:

  1. weewit.. haha!!
    cool kan mak u.. ;)

    ReplyDelete
  2. @Amirrah Zawani
    huhu tau xpe. dgr je my mum kate cmtu, trus berkobar2 nak truskan asasi nih. eheheh ;D

    ReplyDelete
  3. @suffer8zine
    kim salam kat mak eh? sy cuba. huhu

    ReplyDelete
  4. kalau i jawab macam ni "mak kawin kan lah orang dulu, lepas kawin bole sambung belajar lagik"

    ok ah? hahahhahaha

    demcool la mak u. i yang da umur suam suam kuku ni pun mak takde nak tanya bila nak kawin. huwaaaaa!!!

    ReplyDelete
  5. betul2,,xsuke kalau cikgu buat kls hr ahad -.-

    ReplyDelete
  6. ohhw, ninie cepat2 kawin..!!!hihihi

    ReplyDelete
  7. @The Nurul
    tak syok kawen smbil blaja. rase mcm ade yg tak lepas je. huhuh

    ReplyDelete
  8. @wannurfazrini
    i nikah je. xde nasik minyak nih. wakaka

    ReplyDelete
  9. @❤NazirahMoktar❤
    heheh doakan lah sy cepat kawen. huhu eh blaja pun tak abis lg nih -.-

    ReplyDelete
  10. mude la kot makcik oi ninie ni nak kawen

    ReplyDelete
  11. @hamzah ian
    nice kan ade mak sporting nih. huahua

    ReplyDelete
  12. @Izamir Ridzwan
    kate my mum: "takpe, asalkan cukup syarat"
    ekekeke

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...