Tuesday, November 30, 2010

What's Up With Bubble Tea?





Betul tak aku eja bubble tu? Satu B ke, double B eh?? Maklumlah dah tua. Nak eja buih pun tak reti *tiba2 panggil buih* Korang pernah tak minum bubble tea? Atau dalam istilah saintifik dia, teh buih. Oh dia bukan teh. Aku sendiri kurang pasti kenapa dipanggil bubble tea. Tapi yang aku pasti, setiap kali aku pergi kat Igloo kafe Raffle bawah ni, aku akan sebut "Kak, bubble tea watermelon satoooo!"

Actually bubble tea tu ialah benda bulat-bulat, kenyal-kenyal, tawar-tawar, hitam-hitam *eh asal macam lucah je nih* yang orang kedai tu akan letak dalam drinks eg: milkshake or ice blended. Kalau milk shake, aku paling suka watermelon+bubble tea. Nyum3.. Actually masa mula-mula beli, aku beli perisa blackberry strawberry. Tapi entah apa tak kena, perisa strawberry macam cannot go dengan tekak aku. Heh gedik :p

Kalau ice blended pulak, aku suka Chocolate Blog yang ada dijual kat kiosk Coolblog. Awak, nama kiosk tu memang Coolblog. Awak jangan ingat dia blog macam blog ni haa (?) Bila keluar dating kat mana-mana shopping complex, benda pertama aku carik ialah Coolblog ni lah sebab nak carik Chocolate Blog. Alasan dia, lebih baik aku kunyah bubble tea yang kenyal-kenyal tu daripada commolot. Haip! Pecah rahsia :p So far, kat Times Square dan Mines Wonderland ada satu :9

Btw esok hari jadi hero kesayangan saya, Encik Mohd Nasir! :D Ehem..

HAPPY BIRTHDAY ABAH.
SORI ANAKANDA TAK DAPAT PULANG BERAYA (?) MINGGU NI.
MINGGU DEPAN ANAKANDA BALIK.
ANAKANDA DOAKAN AYAHANDA MURAH REZEKI, SIHAT SEJAHTERA DAN DIPANJANGKAN UMUR. ANAKANADA RINDU AYAHANDA :'(

p/s: Malam ni selsema teruk. Kesianlah kat haku T___T

24 comments:

  1. Slmt hri jadi tuk Abah u,
    ececeh memandai cpt2 mkn ubat k.

    ReplyDelete
  2. @sui nawi
    hehe tq. ala kat sini tak de member yg ade panadol :(
    dr td asik lap hingus nih :'(

    ReplyDelete
  3. @suffer8zine
    die pun nak pggl abah jugak? -.-
    hoho baiklah. abah kate tenkiu. wakaka

    ReplyDelete
  4. Selamat hari jadi untuk abah u. semoga terus dilimpahkan rahmat dan kesihatan yang baik.

    eh bubble tea best. pernah minum :)

    ReplyDelete
  5. mule2 mira dgr coolblog mira ingatkan die blog -.- hehe

    ReplyDelete
  6. sedapnya! nape kat selangor cam takde je??

    ReplyDelete
  7. @The Nurul
    tq for the wish. huhu bubble tea sedap. best je kunyah2 die ;D

    ReplyDelete
  8. @twinkle twinkle
    haha tau xpe. sy pun mule2 dgr name tu igtkan blog -.-

    ReplyDelete
  9. @Ayeem Jemain
    selangor xde eh? err mines tu bkn dlm area selangor ke? O.o

    ReplyDelete
  10. sedap la ice blended kan..

    p/s : moga ninie cepat semboh :)

    ReplyDelete
  11. layan kan bubble tea dia? bila kunyah kenyal umphh! i suka green apple ! haih lama x pekena coolblog!

    ReplyDelete
  12. happy birthday utk abah ninie...
    i x penah lagi try coolblog tu..
    nti buka sem nk try la.. :D

    ReplyDelete
  13. @❤NazirahMoktar❤
    hehe yup ice blended sedap. tp klu mcm slurpee tu tak bape suke :D
    tq sbb doakan ninie cpt sembuh :')

    ReplyDelete
  14. @wannurfazrini
    abis spm ni pi pekena cool blog satu. aww sedap gila!

    ReplyDelete
  15. @Amirrah Zawani
    tq mirra :')
    hehe nti try la coolblog tu. sedap~~!

    ReplyDelete
  16. ninie. selsema eh. take care tau. mam ubt :)

    nanti kita g mines same2 yer.
    kunyah bubble same2 :)

    ReplyDelete
  17. @Liya Laa
    hehe tq liya. ohh liya kat upm kan? mst sll singgah mines. seberang jln je kan :D

    ReplyDelete
  18. happy belated besday abah u ;)

    ADA AWARD NTOK AWAK
    "1.Coolest Blogger Award??"

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...