Saturday, December 04, 2010

Awesome Weekend

Sebelum ni selalu balik every week. Tapi minggu ni tak balik rumah gara-gara ada class untuk repeaters. Yeah, aku kena repeat balik paper Chemistry sem lepas. Tapi syukur Alhamdulillah, tak sia-sia repeat paper sebab aku dah paham apa yang aku sepatutnya belajar masa sem 1 dulu. Paling aku suka, boleh naik balik pointer sem lepas :D

Pagi tadi, lecture sepatutnya start pukul 8.30 pagi. Tapi atas sebab teknikal (?), postpone sampai tengah hari. So aku dan teman serepeaters tanpa melengahkan masa pergi beronggeng ke McDonald's Puncak Alam yang masih bayi. Haha ye, aku memang jakun sampai sebok nak upload gambar kat blog. Suka tak? :B



Selamat datang ke UiTM Kampus Puncak Alam
punya signboard -.-'



Gambar di depan mekdi adalah wajib :p


Gigih pompuan ni potong pancake sampai tak
pndg kiri kanan. Kah3 :p
*bajet candid*

Pancake selamat menjadi korban :9


Okeh, tu cerita pagi. Cerita petang pulak, mula-mula planning asal nak main basikal keliling UiTM nih. Tapi tak bernasib baik sebab pejabat apa ntah nama dia tutup la ploks and untuk hari Sabtu boleh guna basikal dari pukul 8 sampai 1 petang je. Yeah tq sebab kecewakan haku.

Tapi, sebab semangat nak kurus berkobar-kobar, aku dan Amirah Farhana sanggup turun tangga maut tu semata-mata nak pergi Kolam Basah 7


Aku tak tipu kan?


Weewit! Nak ngorat boleh? :p


Oi dah senja. Pergi balik! :p


Trust me, UiTM Puncak Alam sangat cantik :')


Picture credits : Anis Safiyah & Anis Shuhada punya DSLR Sony Ericsson


30 comments:

  1. u memang setady kat puncak alam meh?

    ReplyDelete
  2. eh mcd ade pancake.?? menu baru ke..?? owh lama x pegi mcd

    ReplyDelete
  3. @Cik Cici
    yup. bln 3 ni abis la sem kat sini :'(

    ReplyDelete
  4. @Izamir Ridzwan
    ehm tak tau la menu baru ke lame. yg pntg sedap. haha

    ReplyDelete
  5. @Izamir Ridzwan : Pancake tu memang ada since mekdi buat menu utk breakfast ;)

    Fuyoh! Best gila. Siap ada basikal tu utk student exercise :P

    ReplyDelete
  6. @Izamir Ridzwan
    lebih kurang mcm madu lah jugak :D

    ReplyDelete
  7. ninie syg. sori eh x smpt join contest smlm pasai liya g MAHA. balik2 tros mampuih. HAHA

    cantik ek uitm puncak alam ?

    nt nak g melawat ek :)

    ReplyDelete
  8. heee...i like ur word *semangat nak kurus tu*..shu kite da trn brape kilo?heee..

    ReplyDelete
  9. hoho..natural beauty la puncak alam

    ReplyDelete
  10. @Liya Laa
    hehe meh la lawat sini. tp bln 3 nti ninie dah xde kat sini. dah abis asasi :(

    ReplyDelete
  11. @Mira Hana
    setelah dicongak guna elementary row, adelah dlm 12 kilo turun. wakaka

    ReplyDelete
  12. @Syafiq Rosli
    yup, nama dia kampus dlm hutan. eh bukan. kampus dlm taman :D

    ReplyDelete
  13. puncak alam dh maju ada mcd sudah..
    uishh tergoda pulak tgk pancake tu.. lapaaarrr... =_=

    ReplyDelete
  14. comel betul nak main basikal pusing uitm..
    rasa macam nak join ja..
    wah ada pancake la..!

    ReplyDelete
  15. @Amirrah Zawani
    yup da maju. huhu byk lg yg br nak membangun ni :D
    pancake tu sedap!!

    ReplyDelete
  16. @Afiefah Safieni
    lg comel bila kayuh basikal dgn boipren T___T

    ReplyDelete
  17. @suffer8zine
    ajak pi mane? mkn pancake ke kayuh basikal? huhu meh3

    ReplyDelete
  18. WAA,,UNIK nya name place tu :D

    ReplyDelete
  19. waa best dia jalan2 . i dah lama x jalan2 berkurung kat rumah ! pas spm ni leh la jalan2

    ReplyDelete
  20. @twinkle twinkle
    haha kolam kering pun ade. mmg unik gila -.-'

    ReplyDelete
  21. @wannurfazrini
    i jln2 pun dlm uitm ni je. uitm ni ceruk kat dlm utan T___T

    ReplyDelete
  22. ninie kena tagged..
    http://izamirridzwan.blogspot.com/2010/12/blogwalking-dengan-blog-larian.html

    ReplyDelete
  23. bagus la paham ape kite belajar...baru best kan..

    p/s : nak mekdi, dah lama tak makan..huhu

    ReplyDelete
  24. nini. bukan madu kot. orang biasa gune maple syrup, ganti madu. sedap weh

    Interesting facts about JAPAN!
    Main GULI dalam telinga

    ReplyDelete
  25. @❤NazirahMoktar❤
    tau xpe. ble kte paham ape kte blaja, br la syok kan2? :D

    huhu nti pegi la mekdi, mkn breakfast die. nyum3

    ReplyDelete
  26. @PinQib
    rasenye kat packet die ade tls maple syrup hr tu. tp tak kesah, asalkan sedap. mweheheh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...