Thursday, December 02, 2010

Chemistry Subjek Pilihan Hati

Malam! Hari ni memang dasat. Sekarang member blog semua stok nak cerita pasal lecture Chemistry yang berlangsung selama 4 jam secara dasatnye selama 4 jam petang tadi. Lihat, ayat pun tunggang langgang sebab otak dah penuh dengan formula alkana dan alkina (?) Apa yang korang patut bangga, aku tak tidur LANGSUNG sepanjang 4 jam tu. Mari bagi tepukan gemuruh *pappappap*

Tapi tak tidur tak bermakna aku paham kan -.- Odem.. sebab semalam aku ponteng lecture, so hari ni macam blur sikit. Rupanya lecturer punya slide tak 100% based on text book. Dia cedok subtopic ni sikit, subtopic tu sikit. Ehhmm adalah dalam 4 subtopic dalam chapter berlainan yang dirangkumkan dalam satu tajuk, Organic Chemistry T___T

Dan lagi bertambah hebat, aku rasa group lecture aku je kot yang almost cover the whole chapter of Organic Chemistry. Last subtopic yang tinggal, isomerism. Heh minggu depan sambung pulak :B Aku rasa kan, kalau satu hari boleh cover 1 chapter, then i think we can finish the sem 2 syllabus within 5 days. Ye, ada 5 topic je pun untuk Chemistry sem 2 ni. Tapi 5 chapter pun, kau ingat sikit ke anak-anak dia? T___T

Tadi aku revise balik apa yang lecturer ajar. Hm take time nak paham. Lampi katekan :p Tapi, lagu abang Maher Jen tetap menaikkan semangat haku :D
Dont despair, and never lose hope.
Cause Allah is always by ur side :)
Cuba teka lagu apa? Kalau betul, nah coki2 seketul.

26 comments:

  1. plg benci chemistry.. byk formula nk kena ingat..

    ReplyDelete
  2. hebat bakal doktor ni! haha. maher zain teros jadi jowo yo? hahaha

    ReplyDelete
  3. @Izamir Ridzwan
    tau xpe. dl minat. skrg dah mcm errr ntah. speechless. huahua

    ReplyDelete
  4. @Ayeem Jemain
    jgn la kate bakal doktor. malu mak. huhukkk.. ni maher jen tau. bkn maher zain. knl x maher jen? lololol

    ReplyDelete
  5. da lama tak belajar chemistry !
    last masa spm
    da sejuk beku suma !
    ngeee

    ReplyDelete
  6. @qilamahadi
    hohoh nak blaja balik tak? asasi sains ni ulg balik yg spm punye tu. huk3

    ReplyDelete
  7. alkane alkene alkyne lg ape lg lupe dah haha..

    ReplyDelete
  8. @Nadia H.
    amines, ohh apekah lagi. suda lupaaaa T___T

    ReplyDelete
  9. @Izamir Ridzwan
    yup. asasi sains blaja balik bio,chem,phy dgn math. tp lg detail :((

    ReplyDelete
  10. @Izamir Ridzwan
    yup. asasi sains blaja balik bio,chem,phy dgn math. tp lg detail :((

    ReplyDelete
  11. kah3. kau x tido ek?apahal aku nampak kau mcm tido sikit2. heee :P

    weh, isomerism die dah cover dah, tinggal carboxylix acid je. pengsan macam ni tau. mencik bila nak revise balik semua tak boleh pulak nak secepat lecture tadi +_+

    ReplyDelete
  12. @luvly mya
    ko pentipu. bila aku tdo. jujur nih. keh2.. eh dah cover eh? oh kantoi tido T___T
    laju gila td. humphhh

    ReplyDelete
  13. waah akk blja chemi ke :D
    almost bdk2 skola mira minat chemi haha ;D

    ReplyDelete
  14. insyaallah - maher zain ....btl sye teka????huhuhuhuhuh

    ReplyDelete
  15. ohh..liya jrg kot g lec chem tu pasal chem its not my scorer :)

    ReplyDelete
  16. suke kimia dulu...best belajar formula2 dengan ape yang bentuk2 tu..hahah..lupe sudah

    ninie, ada masa, ajar tutorial buat comment cam ninie nih..bile nak komen kuar popup window, tapi ade embeded comment jugak..ayat pening..haha

    ReplyDelete
  17. hoyeah aku baru na cte hari ny..HAHA..aku tido pkl 11 kot smalam..mane pernah aku tdo awal semase asasi.,.

    ReplyDelete
  18. @twinkle twinkle
    hehe chem mase skola mnengah dl best. tp skrg ni ha dah temengah2 belaja. keh3

    ReplyDelete
  19. @Liya Laa
    heh ninie plak tak score chem sbb lecrurer sem lps tak best n asik tdo mase lecture chem T___T

    ReplyDelete
  20. @❤NazirahMoktar❤
    ohhh okeh nti ninie ade mase sy wat tuto tu :D
    btw chem hebat! wakaka

    ReplyDelete
  21. @Mira Hana
    penangan 4jam pny pasal kan? huhuh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...