Sunday, December 19, 2010

Entry Nerd

This week was seriously like he*l for me. Aku dah check aku punya permohonan diploma. Tapi tak dapat. Ok, terpaksa sambung sem 2 asasi ni. I need to put double effort on my study. Dah lah this sem aku ada extra paper. Iskk.. tapi bila fikir balik, sebenarnya bila aku repeat paper sem lepas, aku boleh naikkan balik pointer. So go anis, GO!!

Oh semalam ada program 'Memilih Menara Gading' anjuran Pusat Asasi UiTM *betul ke? Main tibai je nih* Macam edufair yang korang biasa pergi kat PWTC tu. Tapi edufair ni kat Pavilion UiTM Puncak Alam. Hei UiTM pun ada Pavilion kau. Jangan main-main. Kah3.. benda yang aku suka bila pergi edufair ni ialah, kau akan dapat goodie bag yang berlambak-lambak. Dah macam pergi shopping pulak kan. Tapi ni shopping style orang pandai. LOL! Selain goodie bag, dapat jugak pen, button dan buku kota kecil. Uhm aku cuma sempat rembat paper bag UiTM, buku nota Faculty of Electrical Engineering UiTM, pen Faculty of Mechanical Engineering UiTM dan button Universiti Terbaik Malaysia (UTM) =.="

Masa berlegar-legar kat situ, ada macam-macam booth. Tapi mostly under UiTM. Uni lain pun ada involved jugak tapi sikit dan kebanyakkan uni lain yang ada kat edufair ni under engineering macam UTM, UMP, etc. Aku ada lalu depan booth Faculty of Medicine dan Faculty of Dentistry under UiTM. Tapi aku cuma mampu jeling je sebab tak ada harapan nak apply course tu lepas ni. Semalam masa perasmian, minimum requirement nak masuk medic is 3.5 above tapi, result kau kenalah minimum A- for Biology and Chemistry dan B- for Math dan Physics. Ehm lebih kurang macam tu lah aku dengar. So korang tak payah nak kecoh kalau tak dapat furter medic walaupun kau dapat 3.8 ke atas. Grade tu yang penting. Heh rasanya semua dah tahu kot. Aku yang over sekarang ni :p

Huaa panjangnya merepek. Ingat nak tayang gambar cek mek molek group aku untuk sem 2 ni. Sorry terpaksa tayang kat sini untuk tontonan rakan-rakan sebab kat FB aku dah private tagged photo. Chill!



Lelaki A4 dah pupus :p


This candid mcm sgt natural. LOLOLOL




20 comments:

  1. ala ninie.. xpe..xdpt dip pon ninie boleh berjaya jugak.. yg penting usaha ninie

    ReplyDelete
  2. @Izamir Ridzwan
    hmm doakan lah ninie dpt wat yg terbaik sem 2 ni :D

    ReplyDelete
  3. Jgn sedey2 k.
    sem 2 ni buat yg terbaik.

    Chaiyok Ninie :)

    ReplyDelete
  4. Jgn sedey2 k.
    sem 2 ni buat yg terbaik.

    Chaiyok Ninie :)

    ReplyDelete
  5. candid memang sangat natural sebab tym tu memang kita tgah gelak betul2 sebab abang tu buat lawak. ahah :P

    ReplyDelete
  6. @luvly mya
    haha tau xpe.ececeh cun jugak kite2 nih.kah3 ;D

    ReplyDelete
  7. tak manpak la ninie yg mana.. hehe!! buat yg terbaik lah sem ni k :D

    ReplyDelete
  8. @Amirrah Zawani
    gmbr kecik sgt.tu yg xnmpk :(
    btw ninie yg tgh duduk, plg kiri bj biru :D

    ReplyDelete
  9. sem ni usaha lebih lagi..yeahh.!!
    ish,xdapat kesan yg mana 1 ninie,

    ReplyDelete
  10. tak nerd lah, you have to work harder on the second sem. Mesti boleh buat punyalah!

    ReplyDelete
  11. waahh pavilion uitm?ahha baru tahu:D

    ReplyDelete
  12. @mimi mn
    haha still i kene struggle gle2 sem ni.so mood skema kene mari. haha

    ReplyDelete
  13. nape kat gmbr x nmpk pon ninie ? len kali circle sket :p

    ReplyDelete
  14. @Liya Laa
    haha nak biar org carik ninie mane satu. leh wat contest mcm ayeem ayam tu. contest ni, contest carik ninie. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...