Tuesday, December 07, 2010

I Love CHURP CHURP

Pernah dengar pasal Churp Churp? Kalau u guys active dengan Twitter, i would like to suggest u to sign up with Churp Churp. Churp Churp ni sangat mudah. Apa yang korang semua perlukan ialah account Twitter atau Facebook. Ehmm account YM pun boleh jugak :D



FYI, Churp Churp sekarang dah bertukar wajah. Kalau dulu cuma ada Scheduled Tweet, sekarang mereka dah tambah lagi dua assignment, Social Sharing dan Social Seeding. So far aku pernah dapat Scheduled Tweets dan Social Sharing. Okeh, let make it short:


SCHEDULED TWEETS:

* Biasanya, Churp Churp akan bagi korang assignment under Scheduled Tweets bila follower Twitter korang above 25.

* Churp Churp akan bagi korang emel bila korang dapat assignment. So rajin-rajin bukak emel

* Under Scheduled Tweet, korang perlu design sendiri ayat untuk satu-satu iklan tu less than 136 words! Dalam ayat korang tu, korang WAJIB letak keywords yang dorang bagi. Biasanya dorang bagi 3 keywords.

* U guys can tweet either in Malay or English.

* No AYAT PELAT-PELAT OTEYH ;p

* Kalau dah puas hati dengan ayat korang, korang submit dan TAK BOLEH NAK PATAH BALIK kalau korang tiba-tiba teringat, " Aiseh haku lupa nak letak keywords!" So pls hati-hati ;)

* Lepas submit, korang kena tunggu paling kurang pun 1 hari bekerja untuk staff Churp Churp approve assingment korang. Ye, dah kata assignment. Kena la tapis dulu ye dak :P

* Bila assignment korang dah publish kat Twitter korang, automatically korang dapat income sebanyak 11 sen! Hoyeh3 boleh beli coki2!


Tapi kalau korang malas nak buat ayat sendiri dan malas nak tunggu dorang tapis ayat korang tu, korang boleh proceed dengan Social Sharing!


SOCIAL SHARING:

* Social Sharing sangat senang. Even if follower Twitter korang below 25 pun korang boleh je tweet pasal satu-satu campaign.

* Under Social Sharing, Churp Churp dah siap-siap bagi ayat dengat keywords. Korang cuma perlu tekan butang share/tweet atau sewaktu dengannya. Senang bukan? :D

* Tapi Social Sharing ni korang akan dapat income kalau ada orang click keyword kat iklan tu. Kira sama macam iklan Nuffnang tu lah. Bayaran untuk satu click ialah 20 sen.


Dah 88 sen! :D

Contoh Social Sharing



16 comments:

  1. haha tak reti sgt nk guna mende alah ni. :p

    ReplyDelete
  2. @Ayeem Jemain
    tu i dah ajar. pi wat skrg :p

    ReplyDelete
  3. suke churp2 sebabnye lagi senang duit masuk dari nuffnang..ye la, blog pon kureng je..dgn churp2 cepat je dah dapat duit...sukkkeeee..hahah

    ReplyDelete
  4. pendapatan churp2 i kurang lah..
    nuffnang i lagi masyukk :)

    ReplyDelete
  5. tu la terkejut tgk tetiba dah berubah layout. makin pening . tapi alhamdulillah dah blajar dr ninie . hhehehe terus skor :D

    ReplyDelete
  6. @❤NazirahMoktar❤
    huhu tau xpe. income nuff blog ni mcm ssh nak masuk. churp2 jugak masyuk. wuwuwuwu

    ReplyDelete
  7. @PinQib
    hehe welcome. jemputla sign up ye :D

    ReplyDelete
  8. @Amirrah Zawani
    i pny nuff kureng sket. xpnh2 dpt BE ;(

    ReplyDelete
  9. @wannurfazrini
    hoho tau xpe. xpe2, skrg da blaja kan. trus kan berchurp2 ;D

    ReplyDelete
  10. IR selalu buat social sharing jer.. xde masa meh nak buat assigment ni..assignment kolej pon malas buat

    ReplyDelete
  11. yeay... liya byk lagi.

    RM1.17

    hahaha

    ReplyDelete
  12. @Izamir Ridzwan
    huhu tau xpe. kdg2 pening nak buat assignment churp2 ni. fuhhh

    ReplyDelete
  13. @Liya Laa
    nak beat eh? okeh jom bersaing secara sihat :D

    ReplyDelete
  14. churp churp.
    pening semacam je nengok.

    +__+

    ReplyDelete
  15. @Robot | Sakti
    mule2 mmg memeningkan. nti lame2 enjoy bila tgk income masuk :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...