Friday, December 03, 2010

KAWAII GADGET'S CONTEST



Referral dari: ::oh Lassie!::

Syarat2 penyertaan:
Pilih lagu feveret anda dan huraikan kenapa anda suka lagu tu tak lebih dari 100 patah perkataan. (50marks)

*kah3 suka hati tambah T__T*


Okeh let make it short, saya suka lagu abang Maher Zain, InsyaAllah. Ramai tahu lagu ni kan? Kalau tak tahu, meh nak tampo dahi sorang2. LOL T___T Baiklah, bebel panjang2 pun tak guna, so apa kata kita karok lagu nih. Kamonn!

err no MP3 provided sebab masalah teknikal T__T

Everytime you feel like you cannot go on
You feel so lost
That your so alone
All you is see is night
And darkness all around
You feel so helpless
You can`t see which way to go
Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side

Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Everytime you can make one more mistake
You feel you can`t repent
And that its way too late
Your`re so confused,wrong decisions you have made
Haunt your mind and your heart is full of shame


Don`t despair and never loose hope
Cause Allah is always by your side
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way
Insya Allah3x
Insya Allah you`ll find your way

Turn to Allah
He`s never far away
Put your trust in Him
Raise your hands and pray
OOO Ya Allah
Guide my steps don`t let me go astray
You`re the only one that showed me the way,
Showed me the way 2x
Insya Allah3x
Insya Allah we`ll find the way

Sebab apa aku suka lagu ni, sebabnya lagu ni kuatkan semangat aku untuk survive kat UiTM Puncak Alam ni. Korang dah baca kat previous entry sebelum ni kan tentang result aku sem lepas. Hm sangat teruk. Cita-cita nak further dentistry memang dah tak ada sampai satu masa tu, aku tekad nak keluar asasi dan masuk diploma. Tapi bila aku fikir balik, mungkin dentistry bukan jodoh aku.

Mana tahu aku sesuai jadi dietician ke, optometrist ke, pediatrist ke.. Siapa tahu kan? Rezeki ada kat mana-mana. Aku paling suka part ni, "Dont despair and never loose hope. Cause Allah is always by ur side" Allah tu baik kan? Sentiasa ada dengan kita tak kira masa susah atau senang. Kita je selalu lupa Dia. Bila susah je cari Dia. Macam kes saya nilah. So, thanks to Maher Zain for composing this beautiful song. I got my strength back :')


Saya suka lagu ni, anda pula bagaimana?


p/s: Tarikh tutup contest adalah dalam masa kurang 24 jam. Heh untuk lebih info, click kat link KAWAII GADGET'S CONTEST atas tu keh kawan2 :D Lepas tu sila letak nama blog ni sebagai referral. Okeh, loves NINIE <3<3

p/s/s: Tajuk jangan tukar tau. Tiru bulat-bulat tajuk atas tu dan pls view blog asal dia untuk baca syarat-syarat dengan lebih detail. TQVM :)



23 comments:

  1. I kene tagged dengan Lassie , mcm x sempat je nak buattttttt!

    ReplyDelete
  2. kalau i na amek boleh dak?

    ReplyDelete
  3. @wannurfazrini
    i pun tgesa2 buat smlm. ni autopublish pg nih. smlm bersengkang mate carik lirik lagu nih. huhuk

    ReplyDelete
  4. @Mira Hana
    boleh2, most welcome yunk :D

    ReplyDelete
  5. ooww macam test la plak siap ada markah lagi.. kah3.. oke lps smbhyang jumaat IR buat

    ReplyDelete
  6. oo ninie linik mommy pinky tu sila betulkan..heheh terlebih letak http tu

    ReplyDelete
  7. @Izamir Ridzwan
    btw bace dl tau syarat2 die. entry ni entry rojak. tu main hentam kromo

    ReplyDelete
  8. @Izamir Ridzwan
    huk2 okeh2. byk gle ralat ni. tq gtauu

    ReplyDelete
  9. dah nk due date ke??
    xpa lah.. u je lah yg join..
    gud luck yea ninie..

    btw, lagu maher zain byk best2 kan :)

    ReplyDelete
  10. terkejut lassie ->tak lebih dari 100 patah perkataan.
    aiyooooo ! :P

    ReplyDelete
  11. @Amirrah Zawani
    okeh2. btol tu, lagu maher zain sume best2 kan :D

    ReplyDelete
  12. @lassiegewdix
    hahah tu i saje gedik2 tmbh. entah2 kene reject kot entry nih. wuwuwuwu T___T

    ReplyDelete
  13. vote ninie.haha tetiba vote kan.sorry lama tak menjengah :)

    ReplyDelete
  14. @Cik Cici
    haha klu blh vote, vote lah. huhu

    ReplyDelete
  15. @Ninielau bole vote kita share adiah dua ahh.hahha ;p

    ReplyDelete
  16. Mommy dtg lg..
    tQ join Kawaii Gadget's contest..gudluck >__< !!

    ReplyDelete
  17. terima kasih sbb join contest..good luck..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...