Thursday, December 09, 2010

Masquerade

I need an instant idea! Hm next year student asasi nak buat Grand Dinner. Theme ialah Masquerade Mystery. Aku suka theme tu tapi sekarang aku sendiri yang pening kepala pikir nak pakai apa malam tu nanti -.- I thought masquerade is just wearing the mask. Tapi aku salah. Agak-agak sesuai ke pakai baju kurung dan bertudung lepas tu pakai mask macam bawah ni?






Bila aku cakap kat member aku nak pakai baju kurung je malam tu, aku kena gelak -.- Tak sesuai eh baju kurung dengan mask tu? Ada yang kata kalau kita pakai baju kurung dengan mask tu, kita macam memperlekehkan pakaian tradisional Melayu. Habis tu?? Nak pakai baju apa?? Nak aku pakai gown lepas tu free hair? Ehmm.. sorry kat sini wa tak tayang rambut :p

Ada yang suggest pakai jubah yang blink-blink tu. So is it okay kalau campur sikit Arabian style dan masquerade mask as accesories? Semalam wa jumpa tutorial pakai pashmina yang sumpah awesome gila. Aku rasa nak try style macam tu. Tapi tak macam sarat sangat ke? Aku bukan pompuan yang suka benda macam tu.






Kalau aku pakai macam ni, ada yang pengsan tak nanti?
Kah3

Untuk mengelakkan aku berpakaian sacara melampau macam atas tu sampai tersembul aset, so adalah lebih baik aku pi carik kat Youtube about tutorial pakai pashmina or shawl or pape jelah. Akhirnya jumpa satu :D


Hana Tajima sangat gojes. Aww i loikee!


Hee lawa kan? So aku rasa nak pergi cari jubah sehelai, lepas tu nak carik accesories atas kepala tu. Huhhh macam sarat gila. Dem tapi tak apa. Yang penting carik mask dulu :B


32 comments:

  1. haha biasa la masuk uitm memang ada malam yg kena berfesyen..

    ReplyDelete
  2. @Izamir Ridzwan
    haha skrg xtau la nk pegi ke tak dinner tu :(

    ReplyDelete
  3. @Izamir Ridzwan
    ntah lah. huhu nak kene carik baju yg sesuai. br la rase bsemangat nak pergi nti :D
    ir ni ye2 suh ninie pegi. ir penah pegi ke dinner mcm ni? :D

    ReplyDelete
  4. awww....mask3..best la tema korang..tak pon pkai dress+pakai legging+pakai shawl..pkai mask..okey jugak..tapi biar la dress labuh sikit..hihi

    ReplyDelete
  5. @❤NazirahMoktar❤
    huhu dress ade. tp lengan pendek. malas plak nak carik cardigan :D

    ReplyDelete
  6. tak penah, tp seronok tengok kawan² IR pkai bju yg style² cmtu

    ReplyDelete
  7. wow!
    hana tajima kan tu?
    i like her style :)

    ReplyDelete
  8. ahha skola mira pena buat juga tema ni
    tp masquerade arabic,,
    ahaha :)

    ReplyDelete
  9. wowww , jgn lupa snap gmbr tayang kat blog :D

    ReplyDelete
  10. @Izamir Ridzwan
    haha kdg2 ske tgk pakaian org lain. best2

    ReplyDelete
  11. @Nia Ridzwan
    yup, hana tajima. lawa gila kan? ske gila tuto die yg ni

    ReplyDelete
  12. @twinkle twinkle
    bg la hint macam mana nak fesyen mcm tu :D

    ReplyDelete
  13. @wannurfazrini
    haha klu i pegi i snap okeh :D

    ReplyDelete
  14. wahhh bestnya..
    tak sabar nak tunggu ninie upload gambar diner tu nanti.. wajib upload taw.. apa2 pun cari baju dulu la k.. :)

    ReplyDelete
  15. @Amirrah Zawani
    wajib upload?? erkkk haih ni pun xtau la nak pegi ke tak -.-

    ReplyDelete
  16. wah!!
    pasti meletup nanti..
    hehehee

    ReplyDelete
  17. @mie
    meletup eh? haha tenkiu :D

    ReplyDelete
  18. yeah ! nnti tayang gmbaa kat blog ;D
    pssttt , Love Hana Tajima's styleee <3

    ReplyDelete
  19. dlm blog nie gua nengok u free hair je.. hee... sarong je topen ultraman, baru la stylo.. haha

    ReplyDelete
  20. haha.duit keluar macam air je nanti.ehe :P

    ReplyDelete
  21. @Saybee
    haha klu gmbr cun mmg wajib tayang kat blog ;D

    ReplyDelete
  22. @Db Cooper
    erk mmg free hair pun. kat u je pkai tdg -.-'
    btw tak nak ah otomen. nak mask helo kitty :B

    ReplyDelete
  23. @Un Phat Lee
    huhu tau xpe. byk telan kos kot..

    ReplyDelete
  24. pakai mcm belly dancer arab..br meletup! haha..naah kidding2...errm...rasenye ade long dress + pakai inner n so...tiru laa style si sape name dulu tue gipsi tue...bienda...errk..tatau nk ckp camne..yg tu + mask mcm sesuai...

    btw, besh what dinner2 ni..kang daa tua2 xdpt merasa daa..mesia ni skema2 jer sume...

    cheers

    ReplyDelete
  25. @pilotHans
    hehe tq for the suggestion. ade plan nak pakai bj belly dancer. tp kang sexy sgt,ade yg tak lalu mkn. mweheheh joking ;)

    ReplyDelete
  26. Ala..xpayah susah2..pakai ja baju kelawar..confem menjadi tumpuan.!!

    ReplyDelete
  27. Ala..xpayah susah2..pakai ja baju kelawar..confem menjadi tumpuan.!!

    ReplyDelete
  28. hai...u ader jumpa ker something like mcm nak letas atas kepala mcm dlm video tu?

    ReplyDelete
  29. @Sofinaz
    so far i xjmpe lg la dear :{

    ReplyDelete
  30. @Afiefah Safieni
    haha bj yg i da bli skrg pun mmg da mcm bj kelawar ;D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...