Monday, December 27, 2010

The More I Think, The More Confused I Get


Pagi tadi pergi Bank Islam, konon nak bayar yuran pengajian. Dah jejak kaki kat dalam bank and pergi ATM nak keluarkan duit elaun. Tapi tup-tup elaun aku tak masuk lagi. Kalau kau, kau bengang tak? Iskk bukan bengang dengan elaun tak masuk, tapi aku bengang dengan diri sendiri sebenarnya. Hihi tu lah, sebelum ni tak nak check betul-betul T___T

Keluar bank dengan perasaan hampa. Balik rumah, isi form upu. Isk dah lah aku lupa angka giliran muet aku, slip pun dah campak ke mana. Then cgpa kokurikulum pun aku tak tahu. Hei asal hari ni kusut sangat. Bila tengok list degree, terus gigit jari. Erkk jiwa masih kat dentistry tapi.. tapi wa sedar diri. So agak malu jugak nak letak dentistry kat pilihan pertama :'(

So pilihan adalah begini:

1) Optometri (UiTM)
2) Ijazah Sarjana Muda Optometri Dengan Kepujian, (UKM)
3) Pemakanan dan Dietetik, (UiTM)
4) Ijazah Sarjana Muda Sains Dengan Kepujian (Biologi), (UKM)
5) Sains (Biologi), (UTM)
6) Doktor Pergigian (UKM)
7) Pemulihan Cara Kerja (UiTM)
8) Sarjana Muda Sains (Mikrobiologi), (UM)

Haha ada jugak tu terselit dentistry wa cakap lu! Eh kena jugak letak dentistry. Mana tahu UKM tiba-tiba berminat nak ambik pelajar macam aku. Eh perasan gila :p Kalau korang perasan, semua course yang aku pilih macam more to hayat kan2? Heh seriously im not into engineering, nak kira-kira apa jadah semua. Tu optometry pun aku kena pura-pura suka Physics. Kalau tak, nak buat apa lagi dah. Aku nak title doctor. I mean pure doctor. Bukan doctor sebab phD. Erghh macam pathetic gila. Tapi tu lah hakikatnya. Apa-apa pun, doakan saya :/


16 comments:

  1. pergh pilihan ninie semua kencang..

    ReplyDelete
  2. asal UPM tade?

    act, upm paling senang nak masuk. I tell u truth :)

    ReplyDelete
  3. @Izamir Ridzwan
    kencang.meleleh2 air mata nak pilih td. sume mcm errr speechless.hhaa

    ReplyDelete
  4. @❤NazirahMoktar❤
    tq doakan yg terbaik utk ninie :)

    ReplyDelete
  5. @Liya Laa
    yeke?tp upm mcm byk engineering kan? ninie tak bape ske engineering :(
    hm xpe2 nti ninie kemas kini semula ;)

    ReplyDelete
  6. kak ninie,gud luck! anda boleh XD

    ReplyDelete
  7. asal elaun kau tak masuk ag?pelik gilaaa,

    btw, kau dah isi ek, aku masih kecelaruan minda, dan macam dah x nak pergi arah2 sains je +_+

    ReplyDelete
  8. huwa..hebat3..good luck ya dear..

    ReplyDelete
  9. @aliyaa' adreline
    hehe tq dear. doakan akk keh ;)

    ReplyDelete
  10. @luvly mya
    aku sedih ni elaun tak masuk lagi :((
    btw ko x pk plak betapa sedihnye aku nak isi upu td,dgn result sem 1 yg hangat2 taik ayam.huhuk

    ReplyDelete
  11. @mia
    hebat?ehm xde lah.minat masing2 berbeza kan :)
    hehe btw tq so much :D <3<3

    ReplyDelete
  12. i minat jugak dentistry.. tp terpaksa lupakan hajat tu sebab kepandaian kurang =_=

    ReplyDelete
  13. @Ayeem Jemain
    i asasi.asasi sc mmg cepat. setahun je dah blh lompat pegi degree

    ReplyDelete
  14. @Amirrah Zawani
    dentistry mmg ssh :((
    i pun mcm dah giv up je ni nak further sc :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...