Friday, January 28, 2011

Cara Tukar URL Facebook

Kamu ada FB? Tipulah kalau awak kata awak tak ada FB. Sekarang saya nak ajar awak tukar url FB daripada url nombor yang panjang berjela-jela tu kepada url yang comey-comey. Eg; facebook.com/niniecomel pffttt.. sila jangan search. Tak wujud pun acc tu. Hahah

Hm rasanya ramai yang tahu macam mana nak tukar. Tapi takpe, saja mengada nak ajar :p Tanpa berleter panjang, macam biasa sign in dulu FB kamu. Then tekan pada Account Setting. Tak tahu kat mana? Biasa bila korang nak logout korang tekan mana? Ha.. Account Setting kat area situ.

Selanjutnya, sila tekan gambar bawah ni untuk pemahaman lanjut:




URL ni rasanya boleh create sekali je kot?? So tak payah nak mengada nak gabung nama awak dengan boipren awak or whatsoeva. Eg; facebook.com/niniesayangabangrandy Pftttt.. kang kalau clash, tak pasal-pasal awak kena create semula FB semata-mata sebab url mengarut tu. Bhahaha eh apa aku mengarut ni. Ok bai T___T

6 comments:

  1. alamak.. sblm nie sy dh pernah tukar.. x boleh tukar lg ke url tu ?

    ReplyDelete
  2. @shahrizan
    ehm tak pastilah pulak. tp klu myspace, leh wat skali jer. huhuh kuno nye sy ni T__T

    ReplyDelete
  3. yeayyy dapat pon. thank you! :)

    ReplyDelete
  4. akak , kalau dh tk leh tkr nk wt mcm mne ye ? :'(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...