Sunday, January 30, 2011

Lilit Situ Sana Sini~

Muka rabbit :B


Sekarang sangat susah nak tengok perempuan pakai tudung bawal. Semalam pergi Time Square. Aku tak nampak langsung tudung bawal! Betul, tak tipu. Paling cikai pun dorang pakai shawl. Paling gempak, dorang pakai tudung style lilit 360 darjah macam Ayun Ayunar tu. Kalau yang berani, pakai long skirt dengan kemeja tug in. Lepas tu pakai belt kat luar =.=" Haih nasib baik kurus. Kalau tak mesti nampak pelik.

Okey entry ni tak hentam apa-apa pun. Just nak kata aku rindu zaman kegemilangan tudung bawal je. Haha alasan tak masuk akal. Kat U, tudung bawal still ramai yang pakai. Second inner Syria cotton yang telah ditetas + shawl lilit-lilit. Haha dulu aku pernah ada inner cotton. Aku tetas habis-habisan sebab tak suka benda tu melekap kat dahi. Korang tahu kan muka aku bulat macam kuih pau. So memang tak berani ah nak pakai inner Syria tulen tu.

Selepas ditetas dan dilit bersama shawl, akhirnya hasil ialah seperti gambar di atas. Hoyeh-hoyeh first tima pakai macam tu pergi kuliah! Tapi slek sikit sebab kantoi aku tak gosok shawl. So nampak kedut-kedut. Arghh aku ingat kedut-kedut tu tak nampak sebab shawl warna coklat. Ni semua sebab malas nak gosok baju and main sebat je tudung yang ada sebab lagi 30 minit kuliah start aku baru bangun tidur *ayat Kelly Ng* HAHA :((


6 comments:

  1. terernya...tak pandai pon lilit tudung nie...tdg bawal je reti pkai

    ReplyDelete
  2. tetap tudung bawal no 1 dalam hati..walopon tudung bawal dah tak famous, perkara yg meragukan kenapa still lagi mahal.paling murah rm12 penah jumpe. -_-"..

    ReplyDelete
  3. @anies anessa
    huhu ninie pun mane reti lilit2 ni. kdg2 tu asik tensyen je sbb tak reti wat segi 3 kat blkg mcm org sll wat tu :((

    ReplyDelete
  4. @❤NazirahMoktar❤
    haha depends pada fabrik kot.klu yg kain lembut tu biasanya 30+
    klu yg keras tu harga 10 pun ade.tp tak best :/

    ReplyDelete
  5. huhu mira still lagi bawal ;D

    ReplyDelete
  6. yea lah skrg ni dah susah nk jumpa org pakai tudung bawal.. semua pun nak pakai shawl.. hehe :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...