Saturday, March 05, 2011

FB Bukan Tempat Aku Carik Jodoh




Pergh tajuk menggelabah betul. Haha.. kadang-kadang aku terfikir sendiri. Cinta yang wujud dari alam maya ni betul-betul ikhlas ke? Eh aku tak suka tau kalau ada lelaki yang aku tak kenal tegur kat FB. Kang kalau aku tak layan, kata aku sombong. Kalau aku layan, nanti ko tanya aku sepatah, aku jawap sepatah. End up, ko jugak yang tacing dengan aku. Wa tak kuasa ah nak jawap berjela-jela macam gedigurl yang lain. Saya SOMBONG T__T

Uhm sebenarnya risau jugak dengan perangai aku ni. Dulu aku tak pernah approve stranger. Lantaklah berapa banyak mutual fren pun. Kalau aku tak kenal, tak kuasa aku nak approve. Tapi semenjak dua menjak tiga menjak ni, aku nak jugak ah merasa jadi mesra alam. Main approve je sape-sape. Then bila on chat, ada la makhluk Allah ni tegur.

Dia: iiiii!
Aku: hai
Dia: sihat?
Aku: sihat je..
Dia: dok ane?
Aku: kl
Dia: oh.. kl kat mane?
Aku: ampang
Dia: yeke? sy pun kat ampang. kat pandan indah.

Then I was like, pffftttttttttttttttttt.. Kata kau budak sekolah aku dulu. Sebenarnya geram jugak dengan orang macam ni. Pernah sama sekolah, tapi tak pernah kenal aku siapa. Hoi tak tahu ke aku top student dulu? HAHAHA buek ;p Ok sambung.

Aku: skola pandan indah ke dulu?
Dia: a'ah taon 05. awk plak?
Aku: taon 09.
Dia: oh.. bolehlah jadi adik angkat ni..
Aku: yela tu. SY TAK KENAL PUN AWAK SAPE. TIBA-TIBA NAK JADI ADIK ANGKAT ;p

Kemuadian dia terdiam selama 10 minit. Tacing mungkin. Hahak padan muka. Dengan sedihnya dia kata, "takpe lah kalau macam tu. salam" LOLOLOL.. Terus offline. He.. tapi tiba-tiba aku jadi risau. Kot-kot dia nak pedajal gambar-gambar aku nanti. Terus aku pergi kat profile pic. Ada selai gambar ni cekci. Cepat-cepat haku remove. Takut gak kalau-kalau terkena minyak dagu :p

Kemudian, *oh cerita belum habis lagi* aku tukar profile pic baru. Then dia tegur lagi dengan soalan yang sama.

Dia: iii! dok ane?

Errr.. lantak ko lah labu. Terus aku pergi profile dia, dan tekan unfriend. Sekian terima kasih.



26 comments:

  1. Ya Allah kak , samalah . Banyak kali kene . Pissed off gila kalau ada org mcmni . Lagi teruk klau baru chat a few hours dah mengaku suka kite or nak couple ngan kita . Sumpah saya terus unfriend dengan dia or block dia :) Seronok baca kisah orang senasib niey :DD

    ReplyDelete
  2. mmg betoi pon apa yg cik ninie crita nie . kdg2 tu baru start chatting dah keluar perkataan keji . haih , niat chatting cme nk kenai3 jek . skali kne ting tong jek . haish.. =,=''

    btw , haha .. u punya blog manyak sweet oo .
    =)

    ReplyDelete
  3. eh facebook pon chat macam dekat chatroom eh? haha

    ReplyDelete
  4. oh...i like your last actionxD
    hahaha

    ReplyDelete
  5. Hahahaha. Asal gambar lain terus chat noh. Kaka ;D

    ReplyDelete
  6. @Mimiey Azraa
    haha saiko kan laki mcm tu. arghh seram gila. mcm desperate sgt nk pmpuan. eeuwwwhh

    ReplyDelete
  7. @missteeha the babling girl
    haha ikut nasib jgk la manusia2 kt fb ni. kne yg baik, bagus. kene yg tak betul, mmg tingtong habis. huhu

    ReplyDelete
  8. @Ayeem Jemain
    ayeem mst ade pngalaman ni kan2? ha pecah rasie.hehek

    ReplyDelete
  9. @Ola
    last action tu mmg da ikhtiar terakhir sblm die saiko dgn lebih lanjut T__T

    ReplyDelete
  10. @Puan Besar Shag Yahaya
    haha tau xpe. bukan nak igt name org. kesian btol laki tu.heheh

    ReplyDelete
  11. lawak gile lah..pelik kan..org2 yang nak kenal ni..cam budak2..budak2 leh la nak kenal dlm alam maya..opps, ada je kes org kawin kenal alam maya, cam wardina..huhuh

    ReplyDelete
  12. heee fb tempat crik pakwe segera aje.tapi ada jiran jumpa tudm dlm tu n kawen T_T.

    ReplyDelete
  13. @❤NazirahMoktar❤
    klu mcm wardina tu untung. jrg hbgn alam maya ni menjadi. tapi kan awak, laki yg nak ngorat kite tu saiko aww. takut T__T

    ReplyDelete
  14. @Echin Nadiossa
    huhu org tu sgt bertuah. klu ninie, ninie mmg tak pecaye ah bnde2 mcm ni. haishh

    ReplyDelete
  15. sama..!haha memang lahabau betul
    la kan yunk.
    ada tu lagi teruk =.=
    geram betul kdg.

    ReplyDelete
  16. hahaha menakutkan~jgn lyn je org cmtu..heee (:

    ReplyDelete
  17. sebab tu i x approve org i x kenal . jadi mcm ni mmg rasa anoyying gilaa nak melayan !

    ReplyDelete
  18. @syafiQakarim
    kdg2 rs klaka pun ade jgk dgn org2 mcm ni.huhuh

    ReplyDelete
  19. @Hazrina Erin
    btol2! pasni xnak lyn lagi dah. eeee takut T___T

    ReplyDelete
  20. hahaha stranger ni kadang2 menyakitkan hati jugak kan. ;)

    ReplyDelete
  21. @wannurfazrini
    ya betol! pasni tak koser dah nak app org bukan2.zz

    ReplyDelete
  22. hahaha!!
    sbb tu i malas nk approve org yg tak kenal.. malas nak layan.. =_=

    ReplyDelete
  23. dari facebook turun ke hati.... =P

    ReplyDelete
  24. @Anonymous
    wau ade jgk mcm tu kan? hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...