Wednesday, April 27, 2011

Cara Buat FB Like Button For Page & Gadget Online Users

Untuk buat FB Like button untuk page, mula-mula sign in account FB korang. Then korang pergi mana-mana page. Lepas tu scroll sampai bawah. Korang akan jumpa macam gambar bawah ni, dan click 'Create a Page'.


Lepas tu, korang isi lah pape info pasal page korang tu. Untuk nama page, dia strict. Sebab once korang punya likers above 100, korang dah tak boleh tukar nama page tu. So fikir betul-betul nak letak nama ape okey. Lepas semua settle, korang click 'Edit Page' untuk dapatkan code LIKE button tu.

Lepas korang tekan 'Edit Page', dia akan keluar macam ni:


Kemudian,

Untuk buat LIKE button macam blog aku ni, korang untick semua atas tu. Then edit width supaya sesuai dengan size sidebar korang. Take note, korang akan jumpa width & height sebanyak 2 kali. So sila edit dua-dua tu. Lepas semua settle, tekan get code.

Then sign in blog korang,
Dashboard > Design > Add A Gadget > Add HTML/Javascript > Paste code tadi

Kalau nak letak visitor counter, pergi kat SINI. Copy code dia, then sama jugak,

Dashboard > Design > Add A Gadget > Add HTML/Javascript > Paste code tadi

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...