Wednesday, April 13, 2011

Kalau Hati Tak Cukup Kering, Tak Payah Jadi Stalker

Panjangnya tajuk. Hehek :p Hari ni, nak jadi budak hingusan kejap. Nak buat entry gewdix-gewdix. Nak tanya, best ke jadi stalker? Amboi.. lagi-lagi sekarang bila ada FB kan, makin menjadi-jadi hobi tu. Tipulah kalau kamu kata kamu tak gemar stalk profile/blog/twitter sesiapa. Tapi, bila diri tuh dah mengada sangat pi stalk profile orang, so sebarang perasaan sakit jiwa yang melanda nanti sendiri kena tanggung la kan. Yang kamu pergi cari penyakit kenapa?

Aku admit la, masa aku couple dulu, stalking tu kira macam hobi. Tapi tak de lah melampau sangat sampaikan semua benda pasal dia aku nak tahu. Sebab aku tahu, kalau aku stalk lebih-lebih, hasilnya akan menyakitkan hati. So better for me untuk diam and go with the flow. Pura-pura macam tak tahu je. Haha padahal bengkak siot hati wa T__T

Actually, bila kita couple atau rapat dengan 'seseorang', tak semestinya kita ada hak untuk ceroboh privacy dia. Ye, aku nasihat untuk diri sendiri jugak. Lepas ni tak nak dah ceroboh privacy sesiapa T___T Kalau kamu jenis hati kering, suka hatilah. Tapi kalau kamu jenis yang curious, then bila dah find out yang benda tu menyakitkan hati, kau janganlah pergi serang si polan tu tak tentu hala. Annoying tahu ke? Teheee~~

Sekarang ni, bila dah jadi penganggur, hobi wajib adalah online 24/7. Dan.. aktiviti stalking tu nak tak nak memang tak boleh elak la kan T__T Dan tiap kali nafsu nak mensetok *menSTALK* tu tiba, aku kena capat-cepat baca entry ni semula untuk muhasabah diri. Chillax Anis, jadi stalker tu tak bagus. Baik kamu layan cerita Shaun The Sheep kat Disney channel. Lagi seronott :B


Adik saya nak pergi camping Sabtu ni
*caption xde kene mengena T__T *


p/s: Budak atas ni ada blog jugee. Pi singgah: kaizabdax.blogspot.com

8 comments:

  1. wallah! ada blog jugak adik kau. wehh aku pun kdg2 suka stalk orang tapi end up dgn sakit hati +_+

    ReplyDelete
  2. @luvly mya
    haha like sister like brother :B
    btw hati ko xcukup kering lagi. lebih baik jgn stalk gle2. iskk sakit jiwa nti T__T

    ReplyDelete
  3. jdikan stalker satu hobi...hehe

    ReplyDelete
  4. kadang2 jd stalker jugak,, tapi macam malas dah.. byk lagi kerja lain nak buat.. ;)

    ReplyDelete
  5. @Ninie
    mcm tau jer post nie . .
    ade kene mengena ker ??

    ReplyDelete
  6. @| a z z r i |
    hahah.. aku ske stalk profile org. er profile ko slh satu la -.-'

    ReplyDelete
  7. @Amirrah Zawani
    hehe yup. byk lagi keje bfaedah yg blh dibuat. hee

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...