Saturday, May 14, 2011

Pancake Air Tangan Sendiri. Yummeyhh!

Yes selepas sebulan lebih menjadi tokey tanam anggur yang berjaya, aku telah berjaya menyepahkan dapur. Sejujurnya lah kan, aku ni tak reti masak. Er masak nasik pun tak reti. Melampau kan perangai perempuan ni. Actually niat nak belajar masak tu sentiasa membuak-buak. Tapi yang buatkan aku tensyen, bila aku jejak je kaki kat dapur, dah kena sound "Kau tak payah buat semak kat dapur ni. Pergi tengok tv kat depan" See.. bukan salah saya.

Beberapa minggu lepas, aku berjaya buat pancake. Alah instant punya je punn. Tapi okey lah kan untuk beginner macam saya. Peh, perempuan umur macam aku ni sepatutnya dah pandai masak kerapu 3 rasa. Bukan baru reti masak pancake instant. Sila malu sekarang!!

Okey, untuk buat pancake, anda cuma perlu sekotak serbuk pancake. Untuk aku, aku guna brand Nona. Then kau tengok sendiri instruction nak buat dia macam mana. Kat belakang kotak tuh ada. Lemak ah aku nak ulang benda yang sama T___T

Setelah lebih kurang 30 minit tingtang-tingtang alekzender kat dapur, hasilnya not bad. Keh3.. Dengan beberapa keping pancake ditindih-tindih *err* dan diselimuti madu yang lazat meleleh-leleh *err* dan beberapa batang pisang dipotong-potong *err* ni lah hasilnya!!





Mcm roti canai pun ada T__T


Jemput makan!


Madu meleleh-leleh :9


Pancake + Banana + Honey = OHSEM! :9


10 comments:

  1. kenapa nampak macam sedap =="

    ReplyDelete
  2. hehe!! ok lah tu nampak sedap lah :)

    ReplyDelete
  3. @nfdeeda_zubir
    huhu nmpk sedap kan? hehehehe

    ReplyDelete
  4. @Amirrah Zawani
    hehe blh celen u pnye dish x? ekekeke :D

    ReplyDelete
  5. hehe, bila si dara masuk ke dapur. oklatuuuuu

    ReplyDelete
  6. @wannurfazrini
    haha tp malu lah br reti masak pancake. mwehehehe T_T

    ReplyDelete
  7. menu breakfast pun jadi ni. hiks

    ReplyDelete
  8. @Izamir Ridzwan
    hihi mmg sedap! pancake die tak tawar walaupun mkn mcm tu je. nyum2

    ReplyDelete
  9. @sarah mohamad
    yup! drpd mkn pancake breakfast kat mcd tu, baik buat sndr. lg yummy!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...