Oh Ninie!
Cara 'Center'kan Blog Title Template Designer
17 August 2011 | 5:26 AM | 5 comments
Sila tekan ctrl+c untuk copy code di bawah. Tenkiu :)

Dah lama tak buat tutorial. Saya harap tutorial ni membantu mereka yang malas nak edit blog guna old template, tapi masih berkemampuan untuk memiliki blog yang #ohsem giteww.. Untuk tutorial ni, saya rasa header tu akan nampak cantik kalau guna template SIMPLE sebab nampak lagi kemas. Caranya,

Dashboard > Design > Template Designer > Templates: Simple (1st Box)

Ok lepas pilih template tu, korang edit lah dulu design blog tu. Font untuk header boleh tengok kat,

Template Designer > Advanced > Blog Title

Kat sana ada macam-macam fonts yang lawa. Pilih jer. Bila dah puas hati, tekan APPLY TO BLOG. Tapi masa tu, font untuk tittle blog korang akan berada kat sebelah kiri blog. Dia bukan kat center. So, untuk centerkan dia, follow steps bawah ni,

Dashboard > Design > Edit HTML > Click 'Expand Widget Templates 

Tekan ctrl+f serentak dan cari code ni:  .Header h1 {  Bila dah jumpa, paste code text-align: center; kat bawah code font: $(header.font); Kalau tak faham, ni contoh code yang telah diedit.


.Header h1 {
  font: $(header.font);
  text-align: center;
  color: $(header.text.color);
  text-shadow: $(header.shadow.offset.left) $(header.shadow.offset.top) $(header.shadow.spread) rgba(0, 0, 0, .2);
}


Hasil lepas edit. Ni blog personal saya. Private :B



Blog abg randy saya. Hihikss :3


Labels:


Older Post | Newer Post
Author

Hola I am Anis Shuhada and Ninie is my internet persona. A self acclaim beauty addict! I love Lana del Rey, polkadots, laces and huge fan of any brown colored stuffs! A humble owner of instashop MY Honeycase. For any business opportunities, contact me at vogue_neez@yahoo.com

Navigates

Home Profile Extras

Instagram

Credits
Template by :
Background and Cursor by :
Tutorial by : (✿◠‿◠)

[close]