Friday, September 16, 2011

Im a Mommy :D

Tajuk over lagi. Hahaha maaf, sila jangan salah anggap. Im not a mummy to a homosapien (read: human). But im a mummy to a hamster. Yeahhh setelah sekian lama mengidam untuk memiliki pet sendiri, akhirnya semalam I made it! Err sebenarnya hamster ni adik lelaki aku punya. Tapi saja nak feeling-feeling mommy to this tiny creature. Yelah, gigi kami kan hampir sama :B Nampak tak ada ciri-ciri keibuan di situ? -..-

Jantina hamster masih belum dikenalpasti. Tak tahu macam mana nak check :O  Korang mesti fikir, "Eleh, trend sekarang orang bela sugar glider, hedgehog, iguana etc. Kau mampu bela hamster je?"  So what? Aku memang adore hamster sejak zaman mumaiyis dulu. Aku kurang suka pada kucing. Aku suka pet yang kecik-kecik yang boleh digentel (?)

Fyi, nama hamster saya MONTEL. Tapi abang randy saya panggil beliau GABUGABU. Kenapa gabugabu? Sebabnya, bulan Mei hari tu aku ada bagitahu dia, kalau aku bela hamster aku nak letak nama gabugabu. Tapi sekarang, aku rasa nama montel macam lagi suwit gitew. Anda rasa mana lagi comel? Gabugabu atau montel?

Hihi aku harap umur hamster ni panjang. Wuu maklumlah, sebelum ni bela pets, tak pernahnya hidup lama. Dulu bela ikan asyik mati je sampai sekarang aku fobia dengan ikan dalam akuarium tu. Kali ni mintak-mintak aku tak fobia dengan hamster pulak  T___T

Bulat macam cekodok  T__T








 Tengah tengok kuaci. 
Hukaloh bukannya nak makan.


Front view macam tak berapa comel :B



p/s: Sebelum ni pernah bela sekor udang nama Mingming. Udang tu tiba2 muncul depan pintu rumah kemudian terus dibuat pet. Tapi sayang, umur tak lama. Tak sempat nak buat udang goreng tepung :/



4 comments:

  1. comel bulat cam cekodok ek

    ReplyDelete
  2. @NMH
    hehe yup. comeii je. nmpk bulat. ehehe

    ReplyDelete
  3. @kura
    comel kan hamster. hehehehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...