Sunday, October 02, 2011

The Prettiest Girls is The Girls in Their Proper Hijab




Diri ni macam tak layak sangat untuk cerita pasal topik ni. Tapi anggap jelah ni macam spill out about what i think about my surrounding. Tadi aku baru je lepas stalk gambar kat fb member sekolah menengah dulu. Aku bukan kenal rapat dengan dia pun. Just tengok dari jauh, tapi kalau dari pandangan kasar semua budak-budak sekolah aku dulu, girl ni dalam kategori gedik jugaklah. Bila waktu sekolah, pakai tudung. Tapi bila sekolah buat apa-apa event, geng ni je yang free hair, tayang rambut fesyen2, kaler2.

Tapi ok lah kan, sekurang-kurangnya dia tunjuk jugak true colour dia. But not for me. Aku ni boleh dikatakan dalam kategori hipokrit. Bila semua orang pakai tudung, aku pun pakai tudung. Kira macam lalang. Aku harap sangat aku boleh kikis sikap lalang aku ni. 

Ok, balik semula pasal girl tadi. Kat fb, aku tengok gambar-gambar dia. Sekarang dia dah bertudung. Nampak sweet sangat. Bila tengok, rasa macam tak percaya masa sekolah dulu dia dalam kategori gedik. Huhu point yang aku nak tekankan sekarang, perempuan yang bertudung dengan cara yang BETUL *u got what i mean* adalah perempuan yang paling cantik. 

Dear anis, bila kamu nak mula bertudung secara istiqamah?


12 comments:

  1. hye comel..come to my blog and coment my new entry..jadi x rin pki pashmina?

    ReplyDelete
  2. mula & biasakan pakai.InsyaAllah,lama2 kite akan ikhlas & kite pon sendiri malu nak bukak2 depan public.betul.doa byak moga Allah lindung kt dari perasaan tak tetap.

    ReplyDelete
  3. hidayah tu Allah yang pegang.
    Insya'Allah, bisa sampai masa, awak pun akan bertudung dgn istiqamah.
    Tapi, apa salahnya kalau mula dari sekarang, step by step.
    Kalau kita tak malu dgn orang sekeliling, malu dengan Allah kan :)
    Good luck, insya'Allah. boleh punyaaa :D

    ReplyDelete
  4. Sememangnya amik masa untuk buat sesuatu perubahan. Dah ada niat untuk ke arah yg lebih baik, insyaAllah dah dpt pahala sebab niat sahaja. Plus with actions, lagi bertambah2 pahala. Yup, who are we for calculating about pahala and dosa, but at least sebagai semangat, apa salahnya kan. Best wishes for u dear. Hati itu DIA yang pegang, biiznillah, kita akan berubah. =)

    ReplyDelete
  5. kat palam, u've done it kan? fana doa shu continue dengan shu yang dekat palam..u can do it sister!

    ReplyDelete
  6. @❤NazirahMoktar❤
    insyaAllah, hrp2 nti blh lah berubah pkai tdg trus. dan hrp sgt dpt ttp aurat dgn cara yg betul. tq atas nasihat tu :')

    ReplyDelete
  7. @adidahzubir
    insyaAllah sy akan cuba btdung step by step. buat masa skrg nak kurgkan dl gmbr free hair kt blog and fb. tq sudi bg komen membina :D

    ReplyDelete
  8. @Mardhiyyah Ridzuan
    tq atas komen membina. rs terharu sgt bc komen2 atas ni. insyaAllah dgn doa semua, sy akn btudung lps ni. tq! :'D

    ReplyDelete
  9. @Dr. Amirah
    tq2. kat palam dl dah molek btudung. tp rs mcm tak iklas plak btudung sbb kat sana btudung, tp gmbr fb sume free hair. ble keluar, free hair. risau klu org label shu ni hipokrit.

    kat shah alam skrg shu pkai tdg ble kls tmdun islan dan tmadun asia (CTU). kat shah alam ni wlupun xbtudung, shu cuba elak pkai baju yg ketat2. i still stick with bj kurung :)

    ReplyDelete
  10. tetapkan hati yg ikhlas utk mula berubah...insyaAllah berjaya hendaknya

    ReplyDelete
  11. @Anies Anessa
    tq komen. insyaAllah semoga sy dpt berubah :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...