Tuesday, November 08, 2011

For, While, Do.. while Loop

Ni entry nak lepas bosan sebab dah pening fikir macam mana nak design receipt hotel (?)  Nampak simple, tapi nak buat hadoii.. rasa nak give up pun ada. Sekarang tengah pujuk diri supaya jangan give up. Haipp tamo malash-malash lagiw. Hiwhiw :p


WELCOME TO MAUNA INN
___________________________________________
NAME : xxxxx
TYPE OF ROOM : xxxxx
NUMBER OF DAYS : xxxxx
AMOUNT : RM xxxx.xx
GOV TAX : RM xxxx.xx
DISCOUNT : RM xxxx.xx
============
TOTAL AMOUNT : RM xxxx.xx
============
THANK YOU. PLEASE COME AGAIN
___________________________________________


Atas tu contoh resit hotel yang perlu dibuat. Heh macam senang ye dak? Haishh sekarang baru aku hargai kerja keras programmer yang bersusah payah programkan mesin cashier yang dok print resit tiap kali kita bayar barang tu.

Untuk assignment kali ni, kita sebagai customer kena masukkan data macam Name, Room dengan Number of  Days tu. Lepas tu part Amount, Gov tax dengan Discount tu semua computer tolong congakkan. Computer pandai congak tapi yang tolong programkan siapa? Ehem-ehem *flips hair* :B


Wajah nerd seorang student AI


7 comments:

  1. pergh dah masuk repitition dah? cepatnya! haha

    ReplyDelete
  2. saya reti nak buat programming dy XD
    Java programming, rite?

    ReplyDelete
  3. @Ayeem Jemain
    repetition dah lepas. ni da masuk looping. lect ajar dia bkn kira kte paham ke tak. tau2 je dpt assignment. stress~!

    ReplyDelete
  4. @ivy wong
    java sy blaja next sem. ni br c++. huhu ni pun dah tak tau nak buat ;(

    ReplyDelete
  5. bende mcm gini selalu buat..tpi ktorg pkai java ;)

    ReplyDelete
  6. @Ayeem Jemain
    eh silap2. repetition ni looping lh kn. huhu sory keliru jap dgn selection ^^'

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...