Sunday, November 13, 2011

Goodluck to SPM Candidates!


Budak-budak yang nak ambil SPM esok, bawa-bawalah rehat & tidur. Walaupun ada orang kata SPM hanya sekeping sijil. Ok, let me tell U something. Sekeping sijil itu masih diperlukan hatta sudah ada degree/Masters/PhD. -TERFAKTAB-
Haha true enough. Teringat cerita cikgu tuition aku dulu, tak kisahlah korang struggle untuk dapat 4.00 kat univesiti nanti, tapi selalunya orang biasa tanya, "SPM berapa A?" Takde nya nak tanya, "CGPA ko berapa?" Tu soalan common. Biasanya orang tak heran sangat pasal CGPA ni sebab korang compete dalam university/course tu je. Tapi kalau SPM, competitors korang seluruh negeri kat Malaysia ni. So buang mentaliti 'SPM hanya sekeping sijil' macam yang Terfaktab tulis kat atas tu ok. Ni pesan dari akak SPM 09'. Huehue :B

Goodluck for SPM candidates!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...