Wednesday, December 28, 2011

Fibox, New Solution to Shoutmix



Sebelum ni macam tekad sangat taknak letak shoutbox kat blog sebab kononnya malas nak sign up cbox. Well, memang I malas nak sign up cbox pun sebab cbox tak lawa dan features dia tak berapa menarik. Huhu jujur sangat ni. Tapi bila tak ada shoutbox, rasa macam sunyi je blog ni. Rasa macam tak ada siapa singgah dan mula feeling #foreveralone. Maka, untuk elak blog gersang sunyi, aku letak jugak shoutbox. Tapi bukan cbox, but it is fibox

Fibox ni dia still beta lagi. So ko tak payah nak mengada tukar warna dia apa semua sebab bila korang sign up, kat dashboard fibox korang cuma akan ada code fibox seketoi tu ja.. Maklumlah, beta lagi. Nak benda free haruslah berkorban gittew. Phui!

Aku rasa fibox ni orang Malaysia yang buat kot? Sebab aku tengok yang busy pungpang-pungpang kat interface dia semua meleis (?) Aku malas nak mencemar duli chat kat situ. Sekadar memerhati. Itew kan pemalu :B So far, aku rasa fibox ni better lagi dari shoutmix sebab: 

Kalau shoutmix, korang kena up dari free ke premium untuk dapat feature 'online user' tu kan? Tapi fibox, semua user boleh merasa. 

Tang smiley, smiley dia macam YM. Means boleh gerak-gerak. Apa? Tak pernah guna YM? Reti skype je? Finee.. wa tak ada skype *tacing*

Kat fibox ni boleh letak gambar sendiri tau! Sukalah tu boleh capub kat shoutbox pulak lepas ni. Hihihi..

Fibox ni loading dia laju. Korang tak payah nak refresh blog setiap kali nak tengok message baru.

So apa tunggu lagi? Jom la try fibox pulak. Yang penting, service freeeeeeeee~

p/s: Aku tahu pasal fibox ni lepas blogwalking kat blog INI. Hehe arigato.. :D


7 comments:

  1. eh macam mana nak letak gambar kat fibox? //baru pakai tak reti guna =P

    ReplyDelete
  2. wah,mcm best jer..pasnie kalo kena bayar utk shoutmix,tukar pakai yg nie je la

    ReplyDelete
  3. waaa cantiknya blog ninie skrg. lama x jenguk sini :)

    ReplyDelete
  4. amy: rasanye yg url blog tu kena tukar dgn url gmbr. tp bila letak gmbr, tak boleh nak link ke blog kot sbb awk buat url gmbr.

    twinkle: cbox free. tp yg tak best cbox ni dia tak blh igt nama dgn url blog kita tiap kali kita nak blogwalking kat blog lain.

    anies: hehe shoutmix mmg dah kena byr start tahun depan. paling murah harga dia $0.99. huhuh mmg tak la nak bayar utk benda mcm tu kan :>

    fadz: haha br je tukar layout smlm. kali ni theme gewdik2 plak :))

    ReplyDelete
  5. eh blog sape pink ni? blog sape? blog ninie ke? haha.. :D

    tggu tahun dpn baru tukar ke fibox. XD

    ReplyDelete
  6. hashira: blog pink ni blog sayerr.. haha tema taon baru ni pink ;) alaa nape nak tggu taon br nk tukar fibox. tukarlah skrg. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...