Monday, December 26, 2011

Harapan 2012





Aku dah deactivate FB dengan harapan aku tak lagi sakit mata dan sakit hati dengan benda yang tak sepatutnya. Aku mengaku, tahun 2011 bukan tahun yang mudah bagi aku. Banyak sangat kesakitan yang aku alami. Terlalu banyak untuk aku list kan di sini. Syukur pada Allah, Allah masih sayangkan aku. Dia jauhkan aku dari perkara yang bukan-bukan. 

Aku akan tebus kesilapan 2011 ni pada tahun 2012. Aku tak akan sia-sia kan peluang pengajian kat UiTM Shah Alam ni. Aku tahu, ramai kat luar sana yang pandang rendah dengan aku termasuk saudara mara aku. Dorang semua sangka aku akan jadi doktor berdasarkan result SPM aku yang flying colours dulu tu. Tapi sebab kelalaian aku dan sebab terlalu ikutkan emosi masa asasi dulu, aku rosakkan masa depan dan harapan keluarga aku. Aku tak dapat jadi orang pertama dalam keluarga yang berjaya jadi doktor. 

It's ok Anis. Kau masih ada keluarga kau sebagai tulang belakang. Kuatkan semangat, kentalkan hati. Aku tak nak ulang lagi kesilapan 2011. Semoga Allah permudahkan. Amin..

4 comments:

  1. yes, you still have the spirit Ninie!!!:) keep on looking forward... rasa nak join pulak bila ninie cakap nak tebus balik kesilapan or kelalaian 2011 untuk next year nih! wahh, bersemengat skit ada kawan!!! :D

    ReplyDelete
  2. mell: hehe jom berubah jd lg baik utk tahun 2012 ni. umur pun makin meningkat kan? dah smpai masa utk jd matang dlm atur hidup kita. hee ;)

    ReplyDelete
  3. dear..we are the same personlh. masa matrik lalai gila. drpd bio tercmpak compter sc.. aduh..down gila.

    at least kita ade lesson n buat yg terbaik ok. chayok2!! ^ ^

    ReplyDelete
  4. hashira: sama.. drpd bio tcampak comp sc. tp sy programming. sedih bila org pertikaikan course sy skrg ni. dorg kata ssh dpt kerja. but.. i'll prove to them that they are wrong.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...