Friday, April 29, 2011

ILYSM ♥

Blog walking tadi, jalan punya jalan, baca lah a good friend of mine punya.Anis, aku pun text. Teruja ni. Bila dia reply, dia kata dia baru IM aku kat Facebook. WAHH..!!


Cerita pasal si Anis ni, alkisahnya, dulu aku ni sombong dalam kelas. Tak bertegur dengan orang. Dah sifat semulajadi aku. Nak buat macam mana. So satu malam ni, aku tengah buat kerja Maths, entah lah macam mana aku message dia. Aku rasa sebab aku tanya soalan kot. Dah alang-alang tu, aku pun konon-konon nak tackle dia. Comel dia dulu. LOL *gurau kasar, okay?*Aku pun tanyalah macam-macam. Adik-beradik berapa, duduk mana, apa semua tu. Bayangkan, selama aku sekelas dengan dia dari sekolah rendah, dekat 5 tahun jugak, cakap Hi dengan dia pun tak pernah. Musykil jugak aku bila aku ada number dia.


Esoknya, baru aku pergi kat meja dia and tegur dia. Tanya nak makan apa masa break. Mampu? Sejak hari tu, kitorang mula rapat. Aku sebagai protector dia. Wah..! Takpe, aku sanggup :) Sampailah hari aku terpaksa berpindah dari bumi Malaysia ke bumi Afrika. Anis menyorok kat belakang, menangis seorang. Nak buat macam macam, aku terpaksa pergi. Cehh.. Dia bagi aku sekeping surat *ecehh*. Dalam tu actually cerpen, dia tulis untuk aku. Terharu wa cakap lu :) Meraung-raung aku baca.


The first few months aku kat Sudan, dia hantar aku email through MMS. Dia hantar gambar F & A, record suara dia. Bila aku rindu aku dengar. Sampai masa bila dia boleh berdiri tanpa aku, slowly, semua tu stop. Lama-lama aku pun jarang gila b*b* message dia, dia pun sama. Masing-masing bawak haluan sendiri.


Tapi sekarang bila dapat chat, aku rasa puas. Seronok. Excited. Aku rindu kau.



Miss u babe. Sat gi nak lepak dengan ko sampai lebam. Love you so much! :D

Thursday, April 28, 2011

Aku Sakit by Wali Band


Aku sakit

Bila menatap matamu

Sadarku bahwa engkau bukan milikku


Aku sakit

Bila ku mengagumimu

Sadarku kau tak pernah mengagumi ku


Bangunkan aku dari tidur panjangku

Sadarkan aku dari mimpi tentangmu

Ku salah bila ku berharap padamu

Salah ku paksa kau tuk mengagumi ku


Kau tak tau perasaan ku

Dan ku tak mau kau tau


Aku sakit

Jika kau tau hatiku

Karna diriku tak berarti bagimu


Aku sakit

Bilakah kau sembuhkan aku

Tak mungkin, tak mungkin sungguh tidak mungkin


"Anis, kau kuat. Tapi kenapa kau tu degil sangat. Sibuk melayan perasaan sendiri. Sampai bila kau nak sakit, Anis? Kau nak tanggung perasaan ni sampai mati ke? Tolonglah Anis, be strong. U dont need a man in ur life. They are all jerks. Try to live by ur own. Be strong, i know u can do it"

Nasihat utk diri sendiri. Kepercayaan aku kat lelaki, ZERO.


Wednesday, April 27, 2011

Current Obsession ♥

My current obsession buat masa ni ialah cerita kat Disney Channel: Sonny With A Chance. Aku minat gila cerita ni sebab kakak angkat saya berlakon, iaitu Demetria Devonne 'Demi' Lovato :D Demi Lovato ni Disney Princess lepas Miley Cyrus eh?? Aku tak berapa gemar sangat kat Miley Cyrus sebab suara dia tak sedap dan tak comel. Erk? +__+

Heh.. aku mula tahu pasal Demi Lovato ni lepas tengok cerita Camp Rock. Dalam cerita tu dia sangat innocent dan comel sangat. Suka dengan rambut dia yang warna brunnette *yeke?* dan ade fringes tu. Nak jadi comel macam dia jugaa.. Lagi satu, muka dia boleh berubah ikut style rambut die. Kalau dia buat fringes, nampak comel. Bila dia buat rambut biasa, nampak macam budak nakal pulak dah. Ce tengok gambar bawah ni. Source Google je T__T








Haihhss cair aku tengok dia. Nak jadi cantik macam dia, nak jadi cantik macam dia! Hehe.. tapi kalau tak salah aku, dia ni pun tak terkecuali jugak dengan masalah peribadi sampai masuk rehab centre. Er peribadi yang macam mana, aku tak tahu pulak. Tapi gambar bawah ni ada tunjuk parut kat pergelangan tangan dia. Hoi pernah cuba nak bunuh diri ke? Janganlah, saya minat gila kat awak :'(



Dalam cerita Sonny With A Chance, watak dia as Sonny Munroe memang sempoi habis and dalam cerita tu dia couple dengan Sterling Knight. Maaf, tak kenal kamu siapa tapi kamu masih hensem wahai Chad Dylan Cooper (nama watak Sterling Knight dalam cerita SWAC). Ekekeke.. Dorang sweet gila aw dalam cerita tu. Nak tahu, pi la tengok sendiri kat Disney Channel :D



Gambar atas ni Sonny tengah main dart dengan stuntman Chad, Chaz Millon Looper -.- Chad sanggup suruh stuntman yang muka sebijik macam dia dating dengan Sonny sebab Chad takut benda tajam. Err comelnyaaa.. Haha.. btw, episod ni aku baru tengok semalam. Tehee~



Cara Buat FB Like Button For Page & Gadget Online Users

Untuk buat FB Like button untuk page, mula-mula sign in account FB korang. Then korang pergi mana-mana page. Lepas tu scroll sampai bawah. Korang akan jumpa macam gambar bawah ni, dan click 'Create a Page'.


Lepas tu, korang isi lah pape info pasal page korang tu. Untuk nama page, dia strict. Sebab once korang punya likers above 100, korang dah tak boleh tukar nama page tu. So fikir betul-betul nak letak nama ape okey. Lepas semua settle, korang click 'Edit Page' untuk dapatkan code LIKE button tu.

Lepas korang tekan 'Edit Page', dia akan keluar macam ni:


Kemudian,

Untuk buat LIKE button macam blog aku ni, korang untick semua atas tu. Then edit width supaya sesuai dengan size sidebar korang. Take note, korang akan jumpa width & height sebanyak 2 kali. So sila edit dua-dua tu. Lepas semua settle, tekan get code.

Then sign in blog korang,
Dashboard > Design > Add A Gadget > Add HTML/Javascript > Paste code tadi

Kalau nak letak visitor counter, pergi kat SINI. Copy code dia, then sama jugak,

Dashboard > Design > Add A Gadget > Add HTML/Javascript > Paste code tadi

Saturday, April 16, 2011

Mari LIKE, LIKE, LIKE!

Maharaja Lawak dah masuk minggu ketiga baru aku terhegeh-hegeh update pasal dorang. Haha btw aku bukan nak update pasal pelawak-pelawak ni. Tapi aku nak cerita pasal page-page FB yang gunakan diolog KILLER dorang sebagai page. Aku ni bukan jenis suka like benda bukan-bukan ni. Tapi dialog-dialog yang aku like ni, memang epic ah. Titew sukeww..

Mule-mule aku like page Hantu Mak Cik Karipap. Tahu siapa yang jadi Hantu Mak Cik Karipap ni? Tu ha, yang comel-comel, montel-montel kumpulan Balas tu. I Loikkee~ Taste aku memang lelaki macam tu kot. Berisi, loyar buruk, noty-noty. Hah awak ada ciri-ciri tu? :p


Mcm muke mak aku pun ade jugak =.='

Yang Hantu Mak Cik Karipap tu under category public figure. Bila aku rasa bosan, aku bukak page tu. Admin dia pun otak gila-gila. Selalu up status yang pelik-pelik, tapi kelakar. Hehe.. next! Ha.. yang ni baru dialog dari peserta Maharaja Lawak yang aku suka. Mostly from Sepah. Aku paling suka Jep! LOL Tak dinafikan, dorang punya lawak agak kasar lah. Tapi, aku suka! :D


Er.. kasar lah lawak kamu ni abang Jep. Kalau kapel dengan kitew, jangan cakap macam tu dengan kitew. Kang kitew majuk seminggu tak kebah-kebah T__T. Page ni pun best. Admin dia gila-gila :D


Ni dialog masa minggu pertama. Dan opkos ah dari abang Jep titew. Wakaka

So far, ni lah page yang aku suka bukak. Tapi kalau page yang kutuk-kutk macam We Hate Amir, Kenapa Amir Tak Keluar?!, pe jadah semua yang maki-maki tu, aku malas nak like. Lantaklah tu rezeki dia. Yang kita kecoh-kecoh dapat apa. Err no offence here. Sebenarnya aku pun tak suka amir tu. Haha.. bak kata Nabil, Jangan nak membongak~~ Maksud? Jangan nak menipu~~

Parut jatuh beskal tu mmg cekci habis! Wakaka


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...