Wednesday, November 30, 2011

#cancer



Selama ni aku tak percaya dengan horoskop. Tapi bila baca tweet dari ForTheCancers ni, aku rasa "OMG kenapa semua sama macam perangai aku ni? :O"  Kebanyakannya sama lah. Ada jugak yang tak sama. Aishh kalau semua nak sama je, susahlah. Takkanlah 1 juta orang zodiak cancer, so 1 juta tu perangai sama. Creepy pulak :/  Berdasarkan apa aku baca, cancer padan dengan Capricorn ke Scorpio entah. Bab jodoh ni, aku tak percaya :p Bawah ni aku printscreen criteria cancer yang ada pada diri aku. Hehe anda pula bagaimana? :D


 
Betul. Aku agak susah nak ingat bila baca. Tapi aku senang ingat bila tengok orang buat sesuatu benda tu. Contohnya, aku boleh ingat steps untuk solve soalan maths bila aku tengok member aku jawap soalan tu. Err tapi bila lecturer tulis kat depan, kenapa aku payah nak ingat? -.-'


Sangat betul. Aku bukannya tak suka bergaul dengan orang. Tapi aku tak reti nak blend bila aku dalam satu kumpulan yang ramai. Sebab tu aku prefer diam je  T__T


Betul jugak. Hehe kalau baca horoskop Cancer, kitorang ni memang jenis emotional. Tapi emotional kitorang tak de lah terlalu menunjuk. Aku memang jenis senang sentap. Tapi aku simpan dalam hati. Bila marah, aku tak sound orang tu. Tapi ekspresi muka aku menunjukkan segalanya. Sengihlah macam mana pun, muka tetap kelat jugak. Sama jugak bila aku tengah sedih. Tapi kalau tak tahan sangat, bocor jugak tangki air mata ni  :3


Cancer memang terkenal sebagai pengota janji. Haha LOL. Seingat aku, bila aku janji dengan orang aku memang akan tunaikan. Eh betul ke? Anda rasa bagaimana? :p


Patutlah aku suka buat kerja sendiri. Rupanya horoskop aku benci projek berkumpulan. Biasanya kalau ada apa-apa group assignment aku lagi suka start dulu. Aku akan cari info dan buat draf. Selanjutnya baru aku serahkan kat group member untuk continue the rest. Hm macam selfish je ek?

Monday, November 28, 2011

You Left Me Without Any Reason

Sekarang saya suka tidur sebab tu lah satu-satunya masa saya dapat jumpa awak, dapat bergurau senda dengan awak macam dulu. Saya tak tahu mana silapnya saya, awak tiba-tiba jadi cold dengan saya. Sebelum tu, saya ucapkan terima kasih kat awak sebab sudi jumpa saya kat Shah Alam dua minggu lepas dan belanja saya makan. Walaupun cuma 2 jam je kita dapat luangkan masa, tapi tu dah cukup membahagiakan saya.

Awak lepaskan saya tanpa sebab. Kita tak gaduh, kita tak masam muka. Tapi disebabkan satu soalan dari saya, awak terus lepaskan saya. Awak memang dah lama niat nak tinggalkan saya kan? Kali ni saya tak nak merayu lagi macam dulu. Saya jadi ego sebab saya nak tengok sama ada awak serius atau tak dengan keputusan awak. Tapi sampai sekarang, awak senyap. Awak block saya kat FB. Tentang nombor, saya tak pasti sama ada awak masih gunakan nombor yang sama atau tak. 

Saya ego bukan sebab saya dah ada lelaki lain. Tak semudah tu saya nak tinggalkan awak semata-mata sebab orang lain. Awak kenal saya lama kan? Awak tahu kan betapa sombongnya saya dengan lelaki. Apa pun, terima kasih sebab lukakan hati saya untuk kali yang ke berapa, entah saya sendiri tak ingat. Semoga awak gembira dengan keputusan awak. Saya tak nak doakan kebahagiaan awak dengan perempuan lain sebab bila saya kata macam tu, maknanya saya menipu diri sendiri. 


Saturday, November 19, 2011

Tips: Block Spam Messages On Your Shoutmix



Sebelum ni shoutbox aku tak pernah ada spam message. Tapi masa aku edit blog hari tu, aku ada godek-godek sikit code shoutbox dan start daripada situlah spam mula menjengah aku punya shoutbox. Bila baca ayat spammers ni, manis je ayat dia. Konon content blog kita best lah, hape lah. Bila buntut dah kembang kena puji, so rasa teringin pulak nak balas kunjungan dia kan. Bila pergi blog dia, haiyoo it's a business related blog. Dah kata business, so macam tu lah strategi marketing kan. Wek :p

Sebab aku hangin dengan spammers ni, dengan pantas aku pergi website shoutmix dan tukar setting 'website lock' shoutbox aku. Dengan cara ni, tak ada dah spam camharam tu. Sebenarnya spammers ni dia tak datang pun blog kita. Dia bukak shoutbox kita dari site lain secara pukal, lepas tu spread message yang sama (spam). Samalah kes macam autoblogwalking yang pernah kecoh satu masa dulu.

Kalau shoutbox korang pun penuh dengan spam, meh itew ajar kamoo untuk singkirkan langau-langau ni. Pengguna shoutmix je ye. Cbox itew tak reti :3


  • Macam biasa pergi shoutmix.com
  • Nanti korang tengok kat box nombor 4 (Security)
  • Pilih website lock.
  • Isi url blog korang kat blog URL. Seeloknya letak http://
  • Save!
Hah kacang macam makan kacang goreng je kan? Bagi aku, lebih bagus shoutbox aku sunyi sepi daripada penuh dengan spam langau-langau. Wa benci tahu? Benci dan annoying dengan langau. Kbai

Monday, November 14, 2011

Condition CHECKED!






The best relationship is:

1) You two can act like lovers and bestfriends: ME   HIM 
2) You have more playful moments than serious moments: ME ✔ HIM 
3) You can joke around, have unexpected hugs, and random kisses: ME ('___') HIM ('___')
4) You two give each other that specific stare and just smile: ME  HIM 
5) You rather chill inside to watch movies, eat junkfood, and cuddle than go out all the time: ME  HIM 
6) You stay all up all night to settle your arguments & problems: ME  HIM 
7) You completely act yourself & they can still love you for who you are: ME  HIM ('___')

Sunday, November 13, 2011

Goodluck to SPM Candidates!


Budak-budak yang nak ambil SPM esok, bawa-bawalah rehat & tidur. Walaupun ada orang kata SPM hanya sekeping sijil. Ok, let me tell U something. Sekeping sijil itu masih diperlukan hatta sudah ada degree/Masters/PhD. -TERFAKTAB-
Haha true enough. Teringat cerita cikgu tuition aku dulu, tak kisahlah korang struggle untuk dapat 4.00 kat univesiti nanti, tapi selalunya orang biasa tanya, "SPM berapa A?" Takde nya nak tanya, "CGPA ko berapa?" Tu soalan common. Biasanya orang tak heran sangat pasal CGPA ni sebab korang compete dalam university/course tu je. Tapi kalau SPM, competitors korang seluruh negeri kat Malaysia ni. So buang mentaliti 'SPM hanya sekeping sijil' macam yang Terfaktab tulis kat atas tu ok. Ni pesan dari akak SPM 09'. Huehue :B

Goodluck for SPM candidates!

Saturday, November 12, 2011

Kehendak

Untuk tahun depan, aku dah listkan beberapa kehendak yang harus atau mungkin boleh dilaksanakan. Antara kehendak aku ialah nak kurus. Well tengok jelah gambar kat header atas tu. Seriously i need to reduce some kilos. Haizz.. Second, wanna keep my hair long and make some hair do. Maybe fringes? Haha tak habis-habis dengan fringes. Kang kalau tak kena dengan muka, mulalah bising -.-'

Aku admire gambar bawah ni, dan teringin sangat nak buat rambut macam tu. Rambut i kan ikal mayang uolss. Haktuih. Aku lagi suka ikal daripada lurus tegak rebonding tu sebab rambut aku ni jenis kusut. Kalau angin tiup, habis serabai. So nak rambut yang #gunajaripomboley Then terfikir nak dye sikit. Haiyoo apakebenda punya kehendak ni wey. Oh lagi satu kehendak yang tak boleh blah, wanna get a pair of 16mm contact lens. Nak mata bulat kawaii macam retis korea yang buat plastic surgery ittew. Lalala gedik :3

Nak rambut macamniiii. Hei cepatlah panjang rambut.

Untuk gadget, nak grab seketul smartphone. Hari tu main Angry Bird dan macam-macam game kat smartphone member. Aku yang selama ni tak pernah heran dengan gadget terus rasa nak rembat satu. Tujuan utama, nak main game. Huhu sekarang tengah usha-usha smartphone yang best, prefer samsung atau iphone.

Tamo nokia. Aku dah tawar hati dengan nokia sebab kualiti gambar macam hape je.  Btw sekarang ada iphone 4s kan? Kalau baca betul-betul, nama dia iphone for ass. Hihi sorry pada sesiapa yang guna 4s. Ni my classmate lah cakap, 4s ni operating system dia tak berapa ok compared dengan iphone lain. Tak tahu betul ke tak. Sebab tu nama dia iphone 4s (read: for ass) -.-'

Nak satuuu :D  Eh ni 4s ke? LOL

Friday, November 11, 2011

Old Template HTML Code To Let Go

Blog preview. Click untuk jelas.

Sekarang blog dah convert ke blogskin. So rasa macam murah hati sikit nak sedekah code template lama. Siapa yang nak, bolehlah ambik buat basecode untuk korang edit semula background, blockquote bla3. Tak perlu kredit, just komen kat sini untuk bagitahu korang ambik pun dah cukup. Huhu baik betul aku. Wek :p Background credit untuk template ni ialah FPA. Dats all. Selamat mengedit dan kalau ada apa-apa masalah, jangan segan silu tanya  (^.^)v   Bawah ni rules and regulations untuk guna code ni:

HEADER: 
Width harus 800px dan height harus 270px. Tujuan untuk make sure header korang bersambung dengan body blog. Header transparent digalakkan. Boleh upload header macam biasa, tapi tick 'Instead of blog description and blog title".

BACKGROUND: 
Kalau nak tukar background, boleh refer tutorial INI

SIDEBAR WIDGET: 
Sidebar widget kat sebelah kanan sebenarnya. Huhu gambar bawah atas screenshot lama. Untuk sidebar, ikut creativity sendiri ek.


<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" ?>
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html expr:dir='data:blog.languageDirection' xmlns='http://www.w3.org/1999/xhtml' xmlns:b='http://www.google.com/2005/gml/b' xmlns:data='http://www.google.com/2005/gml/data' xmlns:expr='http://www.google.com/2005/gml/expr'>
  <head>
<script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.3.2/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function(){
$(&quot;.post img&quot;).fadeTo(&quot;slow&quot;, 1.0);
$(&quot;.post img&quot;).hover(function(){
$(this).fadeTo(&quot;slow&quot;, 0.5);
},function(){
$(this).fadeTo(&quot;slow&quot;, 1.0);
});
});
</script>
<script type='text/javascript'>
$(document).ready(function(){
$(&quot;.latest_img&quot;).fadeTo(&quot;slow&quot;, 1.0);
$(&quot;.latest_img&quot;).hover(function(){
$(this).fadeTo(&quot;slow&quot;, 0.5);
},function(){
$(this).fadeTo(&quot;slow&quot;, 1.0);
});
});
</script>
    <b:include data='blog' name='all-head-content'/>
    <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;index&quot;'>
<title><data:blog.title/></title>
<b:else/>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
</b:if>
    <b:skin><![CDATA[/*
-----------------------------------------------
Blogger Template Style
Name:     Minima
Date:     26 Feb 2004
Updated by: Blogger Team
----------------------------------------------- */

#navbar-iframe { display: none !important; }

/* Variable definitions
   ====================
   <Variable name="bgcolor" description="Page Background Color"
             type="color" default="#fff" value="#eeeeee">
   <Variable name="textcolor" description="Text Color"
             type="color" default="#333" value="#666666">
   <Variable name="linkcolor" description="Link Color"
             type="color" default="#58a" value="#666666">
   <Variable name="pagetitlecolor" description="Blog Title Color"
             type="color" default="#666" value="#666666">
   <Variable name="descriptioncolor" description="Blog Description Color"
             type="color" default="#999" value="#999999">
   <Variable name="titlecolor" description="Post Title Color"
             type="color" default="#c60" value="#613645">
   <Variable name="bordercolor" description="Border Color"
             type="color" default="#ccc" value="transparent">
   <Variable name="sidebarcolor" description="Sidebar Title Color"
             type="color" default="#999" value="#999999">
   <Variable name="sidebartextcolor" description="Sidebar Text Color"
             type="color" default="#666" value="#999999">
   <Variable name="visitedlinkcolor" description="Visited Link Color"
             type="color" default="#999" value="#777777">
   <Variable name="bodyfont" description="Text Font"
             type="font" default="normal normal 100% Georgia, Serif" value="normal normal 100% Georgia, Utopia, 'Palatino Linotype', Palatino, serif">
   <Variable name="headerfont" description="Sidebar Title Font"
             type="font"
             default="normal normal 78% 'Trebuchet MS',Trebuchet,Arial,Verdana,Sans-serif" value="normal normal 78% 'Trebuchet MS', Trebuchet, sans-serif;">
   <Variable name="pagetitlefont" description="Blog Title Font"
             type="font"
             default="normal normal 200% Georgia, Serif" value="normal normal 200% Georgia, Serif">
   <Variable name="descriptionfont" description="Blog Description Font"
             type="font"
             default="normal normal 78% 'Trebuchet MS', Trebuchet, Arial, Verdana, Sans-serif" value="normal normal 78% 'Trebuchet MS', Trebuchet, Arial, Verdana, Sans-serif">
   <Variable name="postfooterfont" description="Post Footer Font"
             type="font"
             default="normal normal 78% 'Trebuchet MS', Trebuchet, Arial, Verdana, Sans-serif" value="normal normal 78% 'Trebuchet MS', Trebuchet, Arial, Verdana, Sans-serif">
   <Variable name="startSide" description="Side where text starts in blog language"
             type="automatic" default="left" value="left">
   <Variable name="endSide" description="Side where text ends in blog language"
             type="automatic" default="right" value="right">
*/

/* Use this with templates/template-twocol.html */

body {
  background:$bgcolor;background-image:url("http://4.bp.blogspot.com/-BMUrLSdYV54/TnLR1blrcxI/AAAAAAAABMw/fUCPWKbNRgA/s1600/sfwbb7.jpg");background-position: center;
  background-attachment: fixed;
  margin:0;
  color:$textcolor;
  font:x-small Georgia Serif;
  font-size/* */:/**/small;
  font-size: /**/small;
  text-align: center;
  }
a:link {
  color:$linkcolor;
  text-decoration:none;
  }
a:visited {
  color:$visitedlinkcolor;
  text-decoration:none;
  }
a:hover {
border-bottom:1px solid #a4a4a4;
cursor: url(http://cur.cursors-4u.net/others/oth-6/oth589.cur), progress;
}
a.navi:hover {
background:#414141;
color:#FF4C4F;
-webkit-transition:1s;
border-bottom:0px solid #000000;
}

::-webkit-scrollbar {
height:12px;
width: 12px;
background: #ffffff
}
::-webkit-scrollbar-thumb {
background-color: #BDBDBD;
-moz-border-radius: 10px;
border-radius: 10px;
}

  color:$titlecolor;
  text-decoration:underline;
}
a img {
  border-width:0;
  }

/* Header
-----------------------------------------------
 */

#header-wrapper {
  width:840px;
  height: 220px;
  margin:0 auto 10px;
  border:0px solid $bordercolor;
  }

#header-inner {
  background-position: center;
  margin-left: auto;
  margin-right: auto;
}

#header {
  margin: 5px;
  border:0px solid $headerBgColor;
  color:$pagetitlecolor;
}

#header h1 {
  margin:5px 5px 0;
  padding:15px 20px .25em;
  line-height:1.2em;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.2em;
  font: $pagetitlefont;
}

#header a {
  color:$pagetitlecolor;
  text-decoration:none;
  }

#header a:hover {
  color:$pagetitlecolor;
  }

#header .description {
  margin:0 5px 5px;
  padding:0 20px 15px;
  max-width:700px;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.2em;
  line-height: 1.4em;
  font: $descriptionfont;
  color: $descriptioncolor;
 }

#header img {
  margin-$startSide: auto;
  margin-$endSide: auto;
}


/* Outer-Wrapper
----------------------------------------------- */
#outer-wrapper {
  background-color: transparent;
  width: 840px;
  margin:0 auto;
  padding:10px;
  text-align:$startSide;
  font: $bodyfont;
  }

#content-wrapper {
-moz-border-radius-topleft: 35px;
-moz-border-radius-bottomright: 35px;
-moz-border-radius-topright: 35px;
-moz-border-radius-bottomleft: 35px;
-webkit-border-top-left-radius: 35px;
-webkit-border-top-right-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 35px;
-moz-box-shadow: 0 0 8px black;
-webkit-box-shadow: 0 0 8px black;
box-shadow: 0 0 8px #BDBDBD;

Read more: http://www.lassiegewdix.com/search/label/tutorial#ixzz1aj14V9ki
-moz-border-radius-topleft: 35px;
-moz-border-radius-bottomright: 35px;
-moz-border-radius-topright: 35px;
-moz-border-radius-bottomleft: 35px;
-webkit-border-top-left-radius: 35px;
-webkit-border-top-right-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 35px;
-top-right-radius: 35px;
border-top-left-radius: 35px;
border-top-right-radius: 35px;
border-bottom-left-radius: 35px;
border-bottom-right-radius: 35px;
background-color:#ffffff;
}

#main-wrapper {
-moz-border-radius-topleft: 35px;
-moz-border-radius-bottomright: 35px;
-moz-border-radius-topright: 35px;
-moz-border-radius-bottomleft: 35px;
-webkit-border-top-left-radius: 35px;
-webkit-border-top-right-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 35px;
-top-right-radius: 35px;
border-top-left-radius: 35px;
border-top-right-radius: 35px;
border-bottom-left-radius: 35px;
border-bottom-right-radius: 35px;
  padding-left: 30px;
  padding-right: 10px;
  background-color: #FFFFFF;
  width: 500px;
  float: left;
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;     /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
  }

#sidebar-wrapper {
-moz-border-radius-topleft: 35px;
-moz-border-radius-bottomright: 35px;
-moz-border-radius-topright: 35px;
-moz-border-radius-bottomleft: 35px;
-webkit-border-top-left-radius: 35px;
-webkit-border-top-right-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-left-radius: 35px;
-webkit-border-bottom-right-radius: 35px;
-top-right-radius: 35px;
border-top-left-radius: 35px;
border-top-right-radius: 35px;
border-bottom-left-radius: 35px;
border-bottom-right-radius: 35px;
  padding-left: 18px;
  padding-right: 2px;
  background-color: #ffffff;
  width: 270px;
  float: right;
  word-wrap: break-word; /* fix for long text breaking sidebar float in IE */
  overflow: hidden;      /* fix for long non-text content breaking IE sidebar float */
}


/* Headings
----------------------------------------------- */

h2 {
  text-align:center;
  padding-left: 15px;
  padding-right: 15px;
  margin:1.5em 0 .75em;
  font-family:"Rockwell",Georgia,Serif;
  line-height: 1.4em;
  text-transform:lowercase uppercase;
  letter-spacing:.2em;
  color:$sidebarcolor;
font-size:18px;
color:#BDBDBD;

}


/* Posts
-----------------------------------------------
 */
h2.date-header {
  margin:1.5em 0 .5em;
  }

.post {
 padding-left: 10px;
 padding-right: 10px;
 background: url(http://cdn.pimpmyspace.org/media/pms/c/pe/e9/97/sawa-.png);
 background-repeat: no-repeat;
 background-position: bottom center;
 margin:.5em 0 1.5em;
 border-bottom:0px dotted $bordercolor;
 padding-bottom:5.5em;
}

.post h3 {
  text-align:center;
  margin:.25em 0 0;
  font-family:"",Georgia,Serif;
  text-shadow: 2px 2px 3px #A4A4A4; /* JANGAN DIRUBAH */
  padding:0 0 4px;
  font-size:150%;
  font-weight:normal;
  line-height:1.4em;
  color:#BDBDBD;
}

.post h3 a, .post h3 a:visited, .post h3 strong {
  display:block;
  text-decoration:none;
  color:$titlecolor;
  font-weight:normal;
}

.post h3 strong, .post h3 a:hover {
  color:$textcolor;
}

.post-body {
  margin:0 0 .75em;
  line-height:1.6em;
}

.post-body blockquote {
  line-height:1.3em;
}

.post-footer {
  margin: .75em 0;
  color:$sidebarcolor;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.1em;
  font: $postfooterfont;
  line-height: 1.4em;
}

.comment-link {
  margin-$startSide:.6em;
}
.post img, table.tr-caption-container {
  padding:4px;
  border:1px solid $bordercolor;
}
.tr-caption-container img {
  border: none;
  padding: 0;
}
.post blockquote {
background-image: url("http://1.bp.blogspot.com/-FU6b6tiFDJ8/TnmyB1KGtuI/AAAAAAAABiY/hN1n3KglmDs/s1600/bihastripe4.png"
);
-webkit-transition-timing-function: ease-out;
-webkit-transition-duration: 250ms;
-moz-transition-timing-function: ease-out;
-moz-transition-duration: 350ms;
padding:5px;
border-left:10px #BDBDBD groove;
text-align:left;
opacity:1;
}
}

.post blockquote p {
  margin:.75em 0;
}

/* Comments
----------------------------------------------- */

#comments h4 {
margin: 1em 3em;
font-weight: bold;
line-height: 1.4em;
}
#comments-block {
margin-left:1.5em;
line-height:1.6em;
background: #ffffff;
color: black;
padding: 1em;
border:0px solid #ffffff;
}
#comments-block .comment-author {margin:.5em 0;}
#comments-block .comment-body {margin:.25em 0 0; background: #ffffff;}
#comments-block .comment-footer {
margin:-.25em 0 2em;
line-height: 1.4em;
letter-spacing:.1em;
}
#comments-block .comment-body p {
margin:0 0 .75em;
padding: 20px 10px 10px 10px;
background: #D8D8D8 url(http://4.bp.blogspot.com/-BMUrLSdYV54/TnLR1blrcxI/AAAAAAAABMw/fUCPWKbNRgA/s1600/sfwbb7.jpg) repeat top left;
-moz-border-radius: 25px 25px / 25px 25px;
border-radius: 5px 5px / 5px 5px;
Border: 3px solid #D8D8D8;
}



#blog-pager-newer-link {
float: $startSide;
margin-$startSide: 13px;
}
#blog-pager-older-link {
float: $endSide;
margin-$endSide: 13px;
}

#blog-pager {
text-align: center;
}
}

.feed-links {
  clear: both;
  line-height: 2.5em;
}

/* Sidebar Content
----------------------------------------------- */
.sidebar {
  color: $sidebartextcolor;
  line-height: 1.5em;
 }

.sidebar ul {
  margin:0 0 1.25em;
  padding:0 0px;
  list-style: none;
}
.sidebar ul li {
 background:url("http://www.attheworks.org/Images/1008838wybxuht5da.gif")  no-repeat 2px .25em;
 margin:0;
 padding:3px 0 10px 27px;
 margin-bottom:2px;
 line-height:1.5em;

.main .widget {
border-bottom:1px dotted $bordercolor;
margin:0 0 1.5em;
padding:0 0 1.5em;
}

.sidebar .widget {
border-bottom:0px dotted $bordercolor;
margin:0 0 1.5em;
padding:0 0 50px;
background-image: url(http://img135.imageshack.us/img135/5795/shabbyblogsdividerg.jpg);
background-position: bottom;
background-repeat: no-repeat;
}

.main .Blog {
  border-bottom-width: 0;
}


/* Profile
----------------------------------------------- */
.profile-img {
  float: $startSide;
  margin-top: 0;
  margin-$endSide: 5px;
  margin-bottom: 5px;
  margin-$startSide: 0;
  padding: 4px;
  border: 1px solid $bordercolor;
}

.profile-data {
  margin:0;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.1em;
  font: $postfooterfont;
  color: $sidebarcolor;
  font-weight: bold;
  line-height: 1.6em;
}

.profile-datablock {
  margin:.5em 0 .5em;
}

.profile-textblock {
  margin: 0.5em 0;
  line-height: 1.6em;
}

.profile-link {
  font: $postfooterfont;
  text-transform: uppercase;
  letter-spacing: .1em;
}

/* Footer
----------------------------------------------- */
#footer {
  width:660px;
  clear:both;
  margin:0 auto;
  padding-top:0px;
  line-height: 1.6em;
  text-transform:uppercase;
  letter-spacing:.1em;
  text-align: center;
}
a.navigation {
background: #ff0000;
color: #ffffff;
margin: 4px;
padding: 5px;
border-width: 0;
text-transform: uppercase;
text-decoration: none;
font-weight: bold;
}
a.navigation:hover {
background: #404040;
color: #ffffff;
text-decoration: none;
}

.post img{opacity:.5;filter:alpha(opacity=100); this.style.opacity=1}
.post img:hover{opacity:1;filter:alpha(opacity=1); this.style.opacity=6}

#comments h4 {
margin: 1em 3em;
font-weight: bold;
line-height: 1.4em;
color: #F78181;
}
#comments-block {
margin-left:1.5em;
line-height:1.6em;
background: #F78181;
color: black;
padding: 1em;
border:2px dashed #black;
}
#comments-block .comment-author {margin:.5em 0;}
#comments-block .comment-body {margin:.25em 0 0; background: #ffffff;}
#comments-block .comment-footer {
margin:-.25em 0 2em;
line-height: 1.4em;
letter-spacing:.1em;
}
#comments-block .comment-body p {
margin:0 0 .75em;
padding: 20px 10px 10px 10px;
background: #f3a64c url(http://4.bp.blogspot.com/-BMUrLSdYV54/TnLR1blrcxI/AAAAAAAABMw/fUCPWKbNRgA/s1600/sfwbb7.jpg) no-repeat top left;
}
.deleted-comment {
font-style:italic;
color:gray;
}

]]></b:skin>
  <style type='text/css'>

</style>

<style type='text/css'>
a.linkopacity img {
filter:alpha(opacity=50);
-moz-opacity: 0.5;
opacity: 0.5;
-khtml-opacity: 0.5;}
a.linkopacity:hover img {
filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity: 1.0;
opacity: 1.0;
-khtml-opacity: 1.0; }
</style>

<script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.js' type='text/javascript'/>

</head>

  <body>
 
  <div id='outer-wrapper'><div id='wrap2'>

    <!-- skip links for text browsers -->
    <span id='skiplinks' style='display:none;'>
      <a href='#main'>skip to main </a> |
      <a href='#sidebar'>skip to sidebar</a>
    </span>

    <div id='header-wrapper'>
      <b:section class='header' id='header' maxwidgets='3' showaddelement='yes'>
<b:widget id='Header1' locked='false' title='&quot;Love Journal&quot; (Header)' type='Header'/>
</b:section>
    </div>

    <div id='content-wrapper'>

      <div id='crosscol-wrapper' style='text-align:center'>
        <b:section class='crosscol' id='crosscol'>
<b:widget id='Text1' locked='false' title='' type='Text'/>
</b:section>
      </div>

      <div id='main-wrapper'>
        <b:section class='main' id='main' showaddelement='no'>
<b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/>
</b:section>
      </div>

      <div id='sidebar-wrapper'>
        <b:section class='sidebar' id='sidebar' preferred='yes'>
</b:section>
      </div>

      <!-- spacer for skins that want sidebar and main to be the same height-->
      <div class='clear'>&#160;</div>

    </div> <!-- end content-wrapper -->

    <div id='footer-wrapper'>
      <b:section class='footer' id='footer'>
<b:widget id='HTML2' locked='false' title='' type='HTML'/>
</b:section>
    </div>

  </div></div> <!-- end outer-wrapper -->
<script src='http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js' type='text/javascript'/>
<script src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == &quot;iPad&quot;) return;
jQuery(&quot;img&quot;).lazyload({
effect:&quot;fadeIn&quot;,
placeholder: &quot;http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif&quot;
});
});
</script>

   
</body>
</html>
               

Thursday, November 10, 2011

Revert To Classic Template



Title atas tu dalam bahasa mudahnya, bertukar ke blogskin. Yaaa blog comot ni akhirnya bertukar ke blogskin selepas sekian lama menelan liur mengusha template kat blogskin. Mwehehe.. oh ya, aku dah dapat buat resit hotel yang aku sibuk canang kat entry sebelum ni. Hari ni kerja aku sehari suntuk menghadap code.

Ok tak nak cerita panjang. Pasal blogkin ni, tipulah kalau aku kata aku design sendiri. Aku noob lagi dengan blogskin. Ni pun berpinar mata nak pindah list tutorial kat template lama ke template baru ni. Btw, walaupun blog aku dah revert ke classic template, tutorial lama aku still untuk minima user tau. Saya tak reti nak buat tuto blogskin. So mintak maaf. Gomenasai~

Theme colour dan header masih tak berubah. Hm reason kenapa aku tukar blogskin, bagi aku blogskin punya navigation lagi ringan dan simple. Tapi blog ni asal macam berat je? Huhuk  T__T  Creator asal blogskin ni ialah Jaja. Rupa asal blogskin ialah begini. Tapi setelah digodek sana sini oleh Ninie, terus jadi begini. Ahaaa :)) Jauh sangat kan perbezaan warna dia.

Untuk navigations, aku edit guna code Neverland. Creator dia  Lettha. Jealous semua blogskin dia lawa-lawa ;(  Ehmm tu je kot. So far puas hati jugaklah dengan template baru ni :D

Tuesday, November 08, 2011

For, While, Do.. while Loop

Ni entry nak lepas bosan sebab dah pening fikir macam mana nak design receipt hotel (?)  Nampak simple, tapi nak buat hadoii.. rasa nak give up pun ada. Sekarang tengah pujuk diri supaya jangan give up. Haipp tamo malash-malash lagiw. Hiwhiw :p


WELCOME TO MAUNA INN
___________________________________________
NAME : xxxxx
TYPE OF ROOM : xxxxx
NUMBER OF DAYS : xxxxx
AMOUNT : RM xxxx.xx
GOV TAX : RM xxxx.xx
DISCOUNT : RM xxxx.xx
============
TOTAL AMOUNT : RM xxxx.xx
============
THANK YOU. PLEASE COME AGAIN
___________________________________________


Atas tu contoh resit hotel yang perlu dibuat. Heh macam senang ye dak? Haishh sekarang baru aku hargai kerja keras programmer yang bersusah payah programkan mesin cashier yang dok print resit tiap kali kita bayar barang tu.

Untuk assignment kali ni, kita sebagai customer kena masukkan data macam Name, Room dengan Number of  Days tu. Lepas tu part Amount, Gov tax dengan Discount tu semua computer tolong congakkan. Computer pandai congak tapi yang tolong programkan siapa? Ehem-ehem *flips hair* :B


Wajah nerd seorang student AI


Wednesday, November 02, 2011

Bouncy Mouse!




Dah mula bosan dengan game Angry Birds? Yela, siapa tak hangin kan dari pagi ke petang keja kita nak lastik si baby hijau tu. Lepas tu bila kita tak dapat lastik dia, dia gelak annoying gila sampai rasa nak tepuk-tepuk je screen laptop ni walaupun laptop tak salah apa-apa  T___T

Tadi entah mood hape merasuk aku, aku pergi buka Chrome Web Store. Woots banyak gila apps baru, termasuklah game! Wahhh suker3! Antara game yang menarik hati aku ialah Bouncy Mouse sebab biasalah, aku kan pencinta tikus. Hehe.. Bouncy Mouse ni comel gila. Lagi comel dari baby hijau tu :p  Bouncy Mouse ni mengingatkan aku kat sejenis pokemon tikus ni. Er okay lari topik.

Selain Bouncy Mouse, ada game Plant vs Zombie. Game ni adik aku suka. Aku tak gemar sangat sebab ngantok tengok zombie tu jalan slow gila. So uols berminat tak nak install game ni? Jom ittew ajar. Nanti boleh main mereka saat-saat stress study ke. Hihi *entah bila aku stress study*

Kalau game Angry Birds aim kita nak lastik baby hijau tu sebab curik telur burung kan? Untuk Bouncy Mouse ni korang kena lastik mouse ni dari satu pitstop, ke satu pitstop. Aim dia nak ambik cheese daripada kena makan dengan kucing. Homaii comei gila niat murni tikus ni :3

"Kau ni dari tadi membebel. Celah mana nak instal nya hoi?!"

Okay sabarlah. Ni ha.. click je link bawah ni. Lepas install, sila main sampai lebam :D









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...