Tuesday, January 03, 2012

Diari Masa Remaja Dahulu. Kamu Ada?


Semalam aku selongkar almari buku . Tiba-tiba terjumpa diari warna pink yang pernah menjadi sahabat baik aku masa berusia 14 tahun dulu. Molek lagi rupa dia. Agak banyak jugaklah yang aku tulis dalam tu. Start dari masa form 2, sampailah form 5. Tapi catatan masa form 2 lagi banyak dan gaya penulisan masa umur 14 tahun serius membuatkan aku rasa macam nak tempeleng diri sendiri.





Gedik nak mampus masa aku kecik-kecik dulu. Zaman nak up la katakan. Sengal gila. Masa tu punyalah bangga ada boipren sampai 2 orang. Teruja sebab rasa diri ni playgirl yang paling hangit abad itu. Semua perkataan yang aku tulis masa tu mesti ada je 'ew' kat setiap perkataan. Paling tak boleh blah dan buatkan aku rasa nak ketuk kepala, bila baca ayat cenggini:


"Hari nie diew tak datang skewl plak. Tp best la gark dapat leypak dengan kawan-kawan gurlz aku" --.-'


Bila baca semula, teringat balik kenangan masa form 2 dulu. Masa rehat orang sibuk melantak kat kantin, aku pulak lepak kat tangga sekolah menghadap muka boipren aku masa tuh. Haip nothing happen. Kitorang just buat kerja vandalisme conteng-conteng tangga tulis TUUTTT anis. Gatal!



are-n33z
waklu. ingat gothic sangatlah nama eja cenggitu


Cerita pasal gothic, yes dulu aku almost terpengaruh dengan mendalah semua tu. Lagipun tahun 2006 kan zaman kegemilangan myspace. Sebelum waktu sekolah mula around 1 pm, aku sanggup bersusah payah jalan kaki ke rumah kawan dalam pukul 11 pagi semata-mata nak dress up macam minah gothic, lepas ituw snap picture dan upload ke myspace. Serius rasa macam nak lempang je dengan budak kecik ittew.



Emo sungguh



Ok go die now T__T


Tapi tu semua zaman muda-mudi. Sekarang Kak Ninie dah 20 tahun. Anak-anak Kak Ninie sedang menuggu di rumah *tiru gaya Bang Bil cakap*. Heheh masa tak ada laptop dulu bolehlah gigih menulis diary tiap-tiap malam sebelum tidur. Bila simpan dalam almari, ada pulak pencopet pergi baca diary aku lepas tu report kat mama. Huh siapa lagi kalau bukan adik aku. Sekarang zaman dah maju, tulis je kat blog. I have another blog tapi setting private. So taboley baceww.. Wek :p





P/s: Last post before final. Akan update semula selepas 20 January. Don't miss me too much. Err.. haha -.-'

10 comments:

  1. heehehe,, emo ye.. tp tu kena simpan.. wat artifak cucu cicit

    ReplyDelete
  2. pinqib: hoho mmg artifak. bila tnjuk kat cucu, nti cucu tny 'nenek dah kenapa eja mcm tu? nak kami ajar mengeja ke?' haha

    ReplyDelete
  3. huhu best btul,,mira punye da buang da

    ReplyDelete
  4. lawak ninie..hahahah..tak sangka ninie guna jgk bahasa rempit tu kan..bese la,zaman sekolah,otak ting tong lagi..hehe..kt dulu ada buku artis,,gunting gmbr artis dri paper pastu lekat..gunting lirik lgu la..zaman takde internet katekan..setiap gmbar dlm paper tu berharga..heheh

    ReplyDelete
  5. im 14 now ! maybe i shud start tulis diary and one day bile dah 20 y/0 sye bace balik~ mesti lawak ken bile bace diari sendiri zaman remaja ;D

    ReplyDelete
  6. mira: hehe lain kali jgn buang. klu bc semula, kdg2 rs nak tergelak je. mcm tak percaya pnh tulis mcm tu dl. hehe..


    naz: haa.. yg tang lirik lagu tu pun satu hal jgk. dl pernah kot main gunting tampal lirik lagu. tiap mggu mst beli utusan sbb paper kecik tu ada lirik. then kat skola agama main tukar2 buku lirik lagu. tp ninie pny buku member ambik. smpai skrg tak pulang :(

    amyzana: haha tls je.. tak kisah diary atau blog. nti dlm 10 tahun akan dtg kita bc balik, blh ingat semula kngn2 dl siap dgn tarikh2 penting. best tau.. ;)

    ReplyDelete
  7. Amboi.. kemain ad diari zmn kanak2 ribena tueeee.

    ReplyDelete
  8. liya: haha haruslah ade.. nak buktikan yg kite pun penah jd ribena suatu ketika dl. haha

    ReplyDelete
  9. I pun ada diary sblum buat blog..dushh..malu gila bila baca balik. Hahaha..mmg x matang tahap gilo. :D

    ReplyDelete
  10. hashira: klu tu diary zmn remaje, mmg rs malu la ble bace balik. haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...