Thursday, February 16, 2012

Printscreen Blog Sendiri

Bawah ni antara koleksi design blog aku. Dah banyak kali redesign, tapi asyik lupa je nak printscreen. Ni ada la beberapa ketul yang sempat di printscreen. Aku mula-mula start design blog guna minima template. Then pernahlah sekali nak guna blogskin tapi tak bertahan lama. Huhu rimas dan pening kepala nak khatamkan maksud satu-satu code tu. Akhirnya ke minima template semula.

Tapi, la ni cheq dah tukaq balik template. Cheq guna template yang cheq download ja.. Nak tahu cheq download kat mana? Ha.. hangpa bulih la pergi kat Nymphont. Asalnya cheq pergi site tu sebab nak download font ja.. Tapi selepas mengusha template yang ditawarkan di situw, jari terus rasa menggigil nak donlod satu. Huahua hypebola sungguh anda ini.

Aku nak cuba try test template ni untuk seminggu. Kalau tak best, tukar balik template lama. Hamboii anis, kau memang tak ada kerja lain kan cuti ni? -.-' Bagi aku template ni best sebab senang loading, lebar, tulisan kemas dan header tak perlu design gara-gara otak beku cuti nih. Cuma tang wrapper kat atas ni agak huduh sebab ada iklan nuffnang. Wrapper tu sebenarnya rapat ke atas. Tapi sebab nak kaya punya pasal, kita biarkan jelah iklan ittew bersemayam *tiba-tiba teringat putu mayam pulak*


Antara design terawal. Masa ni baru nak pro coding blog.
Korang silalah percaya.

Sayang sangat template ni sebab baru tahu
cara nak rapatkan header ke content blog :D

Lebih kurang macam template atas, Cuma tukar background je.

Pertama kali gunakan blogskin. Suka gila background kayu tu.
Nampak elegan, feminin dan khelasss gituw.

Feeling-feeling gothic. Bila background hitam,
terus hilang mood nak blogging ;(

Current template ;)


2 comments:

  1. cantik jgk template skrg...dah lama betul tak pkai template free.nak usha la jap.kot ada yg berkenan kat hati..boring gak pkai template blogger ni..pegi blog org lain,sama je tgk kan =.=

    ReplyDelete
  2. naz: hehe tu lah pasal. bila tengok template2 free ni rs geram pulak kan. sbb skrg pun pegi mana2 blog design lebih kurang je.. xpsl2 nti org kate pentiru pulak T___T

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...