Saturday, March 10, 2012

Coretan Seekor Hamster



Saya seekor hamster. Hari ni tuan blog saya cuti. So saya ambil alih tugas menulis blog. Hm.. lama juga tuan blog ni tak cerita pasal saya kan? Saya rasa agak terpinggir sekarang ni. Atas sebab bengang dengan tuan saya, saya pun curi-curi guna laptop tuan saya ketika dia tidur.

Korang semua mesti dah lupa pasal saya kan. Baiklah biar saya perkenalkan diri. Nama saya Montel. Saya tak tahu kenapa tuan saya namakan saya begitu. Nak kata saya ni montel, saya kecik je. Tapi tak mengapalah, mungkin tuan saya rasa nama tu kena dengan jiwa dia.. eh silap, jiwa saya.

Dah hampir 5 bulan saya hidup dengan keluarga ni. Tuan saya ni bila datang angin mereng dia suka sumbat macam-macam makanan kat saya. Suka hati dia je sumbat saya pisang, chipsmore, biskut Tiger dll. Ishh.. nasib baik dinding perut saya ni tebal dan mampu hadam. Kalau tak, alamatnya mati tergolek saya nanti.

Menaip sambil makan. 


Oh ya, saya jugak mengalami krisis identiti. Saya tak tahu sama ada saya ni dilahirkan sebagai seekor hamster atau seekor monyet. Atas sebab itu tuan saya gelar saya MonSter (monyet + hamster). Nak tahu kenapa saya kata macam tu? 

Sebabnya saya suka meluangkan masa dengan memanjat sangkar sampai ke bumbung lepas tu terhempas jatuh sambil buat back flip. Saya tahu tuan saya suka sebab setiap kali saya memanjat, dia mesti akan duduk tepi sangkar dan bersorak, "Panjat lagi Montel, panjat lagi!". Err.. saya nak tahu, adakah hobi saya ni sesuatu yang normal??

Tapi walaupun keluarga ni melayan saya dengan baik, sedikit sebanyak kasih sayang dorang tergugat jugak dek penularan virus kencing tikus. Hm.. korang semua rasa hamster boleh sebarkan virus ni ke? Saya pernah dengar tuan saya gaduh dengan adik dia pasal ni. 



Tuan saya kata, "InsyaAllah, Montel tak ada sebarkan virus tu. Montel kan makan kuaci je hari-hari. Bukan makan benda kotor pun". Err pasal makan kuaci hari-hari tu saya ragu-ragu sebab 2 hari lepas tuan saya baru je bagi saya makan garlic bread -..-  Tapi, saya harap sangat saya tak menconteng arang ke muka keluarga ni. Saya kesian sangat kat tuan saya yang terpaksa bersihkan sangkar saya yang memang busuk kalah kencing orang tua ni. Hahaha pandai saya buat lawak kan.

Nampaknya setakat ini sahaja coretan saya. Sudah panjang benar ni. Maklumlah, pertama kali pegang laptop. Akhir kata, nikmatilah video saya ni. Muuahh!






p/s: Entry ni aku dah lama biar kat draft sebab nak tunggu upload video Montel kat youtube. Tapi.. bila video dah siap upload, Montel dah mati.. Montel mati masa aku kat kolej. Aku tak sempat nak spend hari-hari terakhir dengan Montel. RIP Montel.. Mommy sayang Montel sangat-sangat :'(

6 comments:

  1. omeyy ye hamster tuu..!!

    ReplyDelete
  2. Comel je imagine hamster type entri ni. Dengan jari kecik kemetot tekan tekan keyboard. Lucu je. HAHA :D

    ReplyDelete
  3. mira: hehe comei cenonet je kan mknn dia. ekeke

    mysara: wee hamster mmg comel! :D

    shira: hmm.. ajal montel dah sampai. sedih.. :'(

    shag: haha boleh bayangkan ek hamster menaip? lalala ;)

    ReplyDelete
  4. Omey je hamster ni :D Takpe, beli hamster baru kay.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...