Monday, April 30, 2012

Bestnya Cuti! Saya Mahu Lagi :'(


Mengahabiskan sisa-sia terakhir baucer buku dengan bahan bacaan yang separa ilmiah ni. Huhu.. tamak beli novel sampai dua. Tapi satu pun tak habis baca. Sekarang tengah baca novel yg hijau tu. Walaupun cover dia macam tak menarik, *aku jeke yang rasa tak menarik?* tapi novel dia santai. Pertama kali bangga dengan diri sendiri sebab berjaya beli novel yang best. Kalau tak selama ni beli novel entah hape-hape je. Yang lagi satu novel tak sempat baca. Masih cantik lagi dalam plastik. Huehue.. cuti seminggu kemain bantai sampai 2 novel. Dasar tamak haloba. Oh ya, majalah Remaja tu pun tak habis baca lagi. Wuwuwu  T___T



Minyak rambut yang dibeli kat salon. Aku jenis rambut kering sampaikan masa aku buat treatment kat salon cina tu senyum je bila aku kata aku tak pernah pakai minyak rambut. So dia suggestkan pakai minyak ni. Cara guna, picit dalam 2-3 titik lepas tu sapu dulu kat hujung rambut. Then baki yang berminyak-minyak kat tangan tu urut kat bahagian atas rambut. Cina tu kata biasanya hujung rambut dia susah hasilkan minyak. Wah selama ni aku salah teknik la sapu conditioner kat rambut. Patutlah makin kering -__-  Harga minyak ni RM 17 je. Murah kan? :D



BB cream yang pertama aku beli. Cuti ni aku banyak luangkan masa tengok video mekap. Huh banyak sungguh perkara lagha aku buat. Memang rileks habis cuti ni. Buku berat-berat bawak balik aku baca tak sampai 5 kali. Tutorial pun tak habiskan semua. Dah lah minggu depan ada 2 test lagi. Ok back to topic. Aku dapat beli set ni pun lepas puas kawtim dengan makcik aku. Dia bayar 10, bakinya aku bayar. Hehe terharu 15 saat dengan makcik aku ni. Wee~ Aku baru 2 kali pakai benda ni. Tapi terasa la perubahan muka. Balik cuti ni aku tak pakai langsung set Safi Balqis aku tu. Aku just pakai lotion baby dengan sapu bedak tabur kat muka. Ni memang betul-betul malas tahap tak boleh dibantu nampak gayanya -__-

Atas ni mukadimah je. Tapi yang paling best cuti ni sebab dapat....

(っ◕‿◕)っ ♥ Thanks abah for this! 


6 comments:

  1. Kak ninie. Pasni klau nak beli novel lagi saya cadangkan beli novel dri hlovate . sumpah ohsem ! haha salam prkenalan :)

    ReplyDelete
  2. ira: salam perkenalan :D hehe tq suggest. akk dah ada 2 novel hlovate. Aa+Bb dgn Versus. Aa+Bb tu best. tp masuk Versus rs mcm ssh nak digest cite dia -.- xtau la akk mmg bmasalah nak hayati novel2 mcm tu ke. huhuk.. tp nti tringin nak beli Rooftop Rant. tak jmpe smpai skrg :/

    ReplyDelete
  3. Boleh tahan lagi beli 2 novel. Shag sekali beli dekat 5 novel gak lah. HAHA :D

    ReplyDelete
  4. 5 novel? wah mst rajin mbace ni. hikhik ;)

    ReplyDelete
  5. wah murah pulak set BB cream tu! aritu shira beli satu tu aje dah nk dekat 20 hengget,aishh!! x boleh jadi ni. :P

    ReplyDelete
  6. shira: yg set ni kecik je. kira berbaloi la utk org yg baru nak cuba2 mekap mcm ninie. heheh.. ;)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...