New Blog's Theme: GRADUATE



Assalamualaikum semuaa~! Weehu design blog bertukar lagi kali ini. Asal ada cuti panjang, haruslah asah skill edit blog aku yang tak seberapa ni. Huhu.. Sekarang ni aku lebih suka gunakan blogskin. Banyak kan design blogskin yang lawa-lawa sekarang ni. Just tinggal pilih je. So untuk design kali ni, aku tak nak terlalu kebudak-budakan sangat. Design kali ni sangat simple bertemakan Graduate. Nak ambil masa loading blog pun sekejap je kan?

Nama asal Graduate tu daripada font yang aku guna untuk header, post title dengan sidebar title. Nak tahu aku cari font tu dekat mana? You can simply click here, Google Web Fonts. Mungkin font ni only work in Chrome. Kalau guna Mozilla atau IE tak nampak kot. Tapi ahh peduli apa aku. Huahua.. Oh ya, blogskin ni sebenarnya bukan 100% hasil aku. Blogskin ni asalnya aku download di blogskin dan edit colour apa semua. Kalau boleh nak la jugak identity blog sendiri kan :p

Bawah ni preview asal blogskin yang aku download:

Big thanks to Chocolettha :)


5 comments:

  1. Cak cak cak. Kite pun same :D

    ReplyDelete
  2. liya: hehe eh blog dia pun dah btukar wjh la. hehe comel2!

    mira: hee thanks ;)

    ReplyDelete
  3. template dkt blogskin semua lawa2..rambang mata tengok. Tapi taubat la nak guna.. pening kepala edit coding. -__-"

    ReplyDelete
  4. shira: sama la. lg2 klu code jenis berterabur tak reti nak susun tu. jenuh nak susun satu2 supaya paham n sng nak edit. kena ada byk ksabaran edit bnde ni. huhu

    ReplyDelete

Terima kasih daun keladi. Lepas ni datang lagi. Hihi ^^