Monday, February 04, 2013

Guinea Pigs




Lemme share with you satu petblog yang bagi aku seriously superduper cute adorable sehingga rasa nak picit  haiwan di blog tersebut. Sudah agak lama aku like fanpage dan follow blog beliau. Blog beliau aku dah khatam habis, gambar pets kat page beliau semua aku dah godek dan ada satu gambar ni amatlah comel. Kalau depan mata aku memang kena picit la -.-'  Tapi memandangkan mama tak bagi aku bela binatang, so aku cuma mampu save gambar pet beliau dan set sebagai desktop wallpaper  T3T


Haiwan yang aku maksudkah di sini ialah Guinea Pig! Woohoo selama ni aku tak perasan akan kecomelan binatang ni sebab aku telah dibutakan oleh kecomelan hamster. Lepas aku khatamkan blog beliau, barulah aku tahu yang GP ni ada banyak breed. Ada yang bulu panjang, muke penyek, bulu kerinting. Selama ni yang aku tahu cuma guinea pig yang bulu pendek and muka lonjong macam dalam cerita Bedtime Stories tu. Rupanya yang bulu pendek muka lonjong tu American breed. Harga range dalam RM 40 macam tu. Bawah ni video GP breeds. Dalam video ni dia kata ada 13 breeds dan ada dalam 2 ke 3 entah unidentified breed.






Kagum tak tengok jenis-jenis mereka? Ada yang macam penyapu, ada yang macam rambut. Haha >.< Oh ya lupa pulak nak share blog yang aku mention atas tadi. Tapi sebelum tu aku bagi sneak peek gambar GP beliau berjaya menarik perhatian aku


"Comel macam anak ayam"<< Caption tuan dia  T__T


Aaa nak picit pipi diaaa!


Kalau korang nak tahu, GP yang aku dok gilakan kat atas ni sedang on sale. Wah macam tak sesuai je ayat -.-'  Harga berbeza ikut breed. Yang pipi tembam atas ni RM 100. Ceh kalau duit ptptn aku dah keluar dah lama aku rembat. Saya tak mampu.. tu yang mampu save image and set as desktop backgroud je. Sobss.. Oh by the way owner dia pun hemsem. Wakaka ;D


Facebook page: Hidayat's petBLOG (Cavy) 
Blog: Hidayat's petBlog

7 comments:

  1. ha'a laa!!! comel gile. Nak bela.. nak bela..! *mampu ke kite? :(

    ReplyDelete
  2. huhuk yang RM40 pun x mampu nak beli. Inikan yang ratus2. wuwuwu T__T

    ReplyDelete
  3. comell sgttt! :) xpe, lps dpt ptptn g beli satu.. tapi kne rajin mantain GP la.. hehe. Have a wonderful day, Ninie!

    ReplyDelete
  4. tikus belanda?huhu comel2, :D

    ReplyDelete
  5. mell: hehe insyaAllah naik sem nti ada member rumah sewa nak beli sekor. blh tumpang main dia pnye. hehe thanks, u too have a wonderful day! :D


    mira: hehe yup tikus belanda. comel sgt2 kan? geram tengok xD

    ReplyDelete
  6. Comel tp xsuke bela haiwan ;(

    ReplyDelete
  7. huhu xpe tengok pun jadilah kan. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...