Sunday, May 19, 2013

Samsung Freak



Craving for this. Nampak je ads yang paparkan handphone ni kat mana-mana blog terus telan ayaq lioq. Pergh colour dia tempting gila. Aku peminat tegar warna coklat. Jadi bila lihat ada gadget yang berwarna coklat which is rare bagi aku, aku rasa naaakkkk sangat-sangat memiliki beliau. Taste macam orang tua kan aku ni? Padahal ada je warna pink. Hewhew pink? Ugh so not for me.


Terima kasihlah pada iklan tersebut sebab berjaya buat aku drooling nak memiliki Samsung Galaxy Note 2 berwarna coklat yang berharga RM 1999 ini. Semalam tanpa membazir masa, terus buat proposal kat mama menyatakan bahawa aku mahu memiliki Note 2 ini. Dan akhirnya telah dileter oleh mama. Wuwuwu.. kecewa :'(


Dalam kekecewaan tak dapat Note 2, aku usha jugak hadphone/tablet lain kat website Samsung dan saya ketemu dengan Galaxy Grand. Harga yang murah untuk handphone yang berkamera 8 megapixel. Lepas tu bukak youtube untuk cari review Galaxy Grand ni. Banyak video yang buat comparison antara Galaxy Grand dengan Galaxy S3. Ramai yang kata Grand lebih kurang je dengan S3 tapi yang membezakan mereka ialah harga. S3 range dalam RM 1300 - RM 1500. Grand pula RM 850 - RM 1300. Murah kan??


Galaxy S3




Tapi.. takkan la Samsung saja-saja nak bagi harga mahal kat S3. Mestilah ada kelebihan S3 yang buatkan harga dia lagi mahal walaupun kamera kedua-dua handphone ni 8 megapixel. Roughly, S3 punya display guna HD Amoled yang super clear punya display dan Grand pula guna 480 x 800 (WVGA) which is so-so jela display dia. About camera, S3 punya gambar lagi terang dan sharp berbanding Grand. Tak kira with/without flash.


Galaxy Grand


Talking about size, S3 kecik sikit dari Grand. Saiz Grand lebih kurang Note. Operating System pulak S3 guna Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) manakala Grand guna OS yang paling latest iaitu 4.1 (Jellybean). Dan kalau guna 2 simkad, Grand sangatlah sesuai sebab Grand boleh guna 2 simkad which is yeayy untuk mereka yang berhandphone 2 :D


So yeah jauh dah menyimpang post aku ni. Tak dapat Note 2 mungkin nak beli S3 atau Grand. Ikut mama lah nak benarkan aku beli mana satu. Tapi kalau mama tetap kata tak boleh, saya patuh  ('___')


4 comments:

  1. s4 terus lahh. best kott. Hahahah

    ReplyDelete
  2. mya: choii mahai kot. tggu harga turun br beli. tu pun bila s4 da turun harge tbe2 kuar s5 plak nti. last2 lgsg x jd beli. hahaha

    ReplyDelete
  3. Maafkan sy sbb beli note2 kaler putih2 melati..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...