Monday, July 22, 2013

Review: Dnars Skincare

Untuk makluman, saya dah stop guna Dnars. Sekarang saya guna set Flawless Skincare. Boleh tengok link ni untuk bacaan lanjut: Senangnya Nak Putih dengan Cathy Choo dan Flawless Skincare! 

Untuk cara penggunaan boleh refer sini, Cara Penggunaan Dnars Skincare

Sebelum ni aku tak pernah ada masalah kulit muka yang serius. Setakat jerawat nak period tu biasalah kan dan kebiasaannya tak meninggalkan parut pun. Selain tu muka aku ni tak cerewet. Aku bertukar-tukar krim muka, toner bla3 dia tak de pun mogok mengeluarkan jerawat batu yang banyak. Namun, segalanya berubah apabila aku gunakan facial scrub Garnier. Pipi kanan aku asalnya ada dark spots kesan parut jerawat beberapa tahun lepas dan hampir pudar pun. 


Tapi bila aku guna scrub tu, mak aih jerawat naik macam cendawan tumbuh lepas hujan. Banyak gila! Pada mulanya aku positif la sebab ingat scrub tu nak buang kotoran-kotoran dalam muka so that's why muka aku keluar jerawat banyak gila. Dalam 2 minggu jugaklah aku cuba positif. Tapi makin hari makin teruk dan aku kena stop. Sedih sangat sebab muka yang aku belai selama 21 tahun senang-senang je dirobek oleh scrub tu dalam masa 2 minggu. Ciss! Tak boleh jadi ni.


Terima kasihlah hadiahkan jerawat selonggok.


My savior! Thanks kepada blog tu sebab review pasal ni :D


Sejujurnya aku ni jenis tak pandang sangat skincare buatan Malaysia. Kahkah sombong kan.  Aku tak percaya sebab makcik aku dah pakai macam-macam jenis krim yang made in Malaysia tapi aku tengok muka dia tang tu jugak. Tak de flawless nye pun. Mihmihmih.. Dan lagi satu, skincare yang buatan Malaysia ni harganya agak ridiculous berbanding kalau kau beli skincare products kat drugstore. Tapi disebabkan skincare drugstore pun dah mengecewakan aku, maka kena start sedar diri awak tu orang Malaysia. So moh la kita cuba krim yang orang kita ni buat pulak.


Nama produk yang menjadi pihan aku ni ialah Dnars Skincare. Susah nak carik kat luar. Biasanya kena beli online. Untuk first try ni aku beli set Normal/Jeragat dan toner treatment. Pilih set normal/jeragat sebab muka aku just jerawat di bahagian tertentu iaitu pipi. So set ni just nice untuk cater keperluan aku. Manakala toner treatment untuk kecutkan jerawat. Total semua sekali RM 80. Bagi aku agak murah dan sesuai dengan bajet aku as a student. Okay, ni antara benda yang ada dalam set normal/jeragat.



Sabun Normal/Jeragat. Ni sabun beras . Bau dan bentuk sebijik. Tapi aku tak de la nak kata dia repackage semula sabun beras Siam tu. Aku just bagitahu apa yang aku bau je ye.
Sabun Collagen. Bau sabun ni sebijik macam bau bedak sejuk gamat yang aku beli kat Langkawi dulu. Huhu ^_^




Krim siang. Ada SPF so boleh jadi sunblock. Ni bau macam Temulawak. Texture agak thick so jangan mengada sapu banyak-banyak kang muka kau macam tepung gomak aku tak tahu.



Krim malam. Warna hijau kekuningan. Texture macam licin-licin gitu. Tak terlalu thick. Tapi bila sapu, muka akan jadi senang berpeluh lagi-lagi kat area hidung. Agak tak selesa. So lepas pakai krim ni aku suka duduk depan kipas sebab tak nak dia cair (?)


Bila pakai produk ni akan berlakunya peeling kat area-area jerawat dan dark spots. Tapi time peeling tu tak rasa sakit pun dan orang sekeliling tak kan perasan yang muka kau tengah peeling sebab dia halus sangat. Aku pakai krim ni dalam 2 minggu baru dia start peeling. Here we go gambar pipi kanan aku lagi. Harap maaf, entry ni sebenarnya memang akan penuh dengan pipi aku je. Hehe yelah kan, nak ukur sejauh mana keberkesanan produk ni.


Take note kat tahik lalat seketoi tu. Nampak tak? 
Tu bukti ni ialah pipi yang sama berjerawat.


Yeay tahik lalat makin jelas dan muka makin cerah!


Muka dah licin dan sekarang nak hilangkan parut-parut tu pulak.




Thumbs up Dnars Skincare! You did a good job!


Mana nak beli?

Facebook: Dnars Cantik


137 comments:

  1. salam,dear :D
    saya baru je beli set dnars tdi..saya beli set normal sebab saya xde jerawat,cume de bekas jerawatan dan jugak tona kulit xsekata:P hihi...excited nak pakai dnars ni..nak tanye,sebab awak da pakai dnars ni,kan..untuk 1kotak set dnars tu,pakai konsisten everyday,dia tahan berapa lame ek?

    sudi2 visit my blog :D saya nak exchanged link,bole?
    http://balqisjasni.blogspot.com/

    suke la bace review dnars awak,rse smngat nk try..hihi:P

    ReplyDelete
  2. salam balqis. hehe sekotak ni boleh tahan dalam 3 bulan. toner pulak kalau guna sikit2 boleh tahan 4 bulan.

    utk sabun, sy suka potong kecik sebab nak jimat. tpi tak berbaloi sebab nti sabun tahan lama, krim dah abis.

    so sy cadangkan, sabun xyah potong. pakai je sebuku terus utk habiskan on time dgn krim tu. sbb klu nak beli krim je mmg mahal. so better beli set :)

    ok tq balqis. hehe sy dah lama follow blog balqis. sjk balqis biz kiszydoll lg sy dah follow :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pguna dnas.saya nak tanya,anak saya mempunyai masalah jerawat bolehkah anak saya menggunakan produck dnas.umur nya baru 12th.

      Delete
    2. tak digalakkan kan sis. seeloknya umur 16 tahun baru boleh pakai produk2 mcm ni

      Delete
    3. Nak tanye kalau umur 15 tapi pakai dnars ok tak tanpa toner.....Sya takut kulit sya merah...Patut ke sya pakai ???

      Delete
  3. Wsalam :) thanks dear sebab balas:D
    owhhh..lame jgak ek? jimatnye...hihi..awak baru pakai 1 kotak,kan? lepasni, topap stock dnars la ye:D
    saya pakai foundation dnars skali,best sgt2..ringan n kulit muke glowing instantly ^-^ teruja btul..haha..
    best2...tapi setakat ni,produk terbaik untuk kulit balqis time skin ngah acne prone skin,memang truk sgt2,time tu,1muke penuh ngn acne,dalam 2bulan tu,sengsara...berketul2 kat muke,xlicin n xrata kulit..pastu pakai bedak sejuk tanaka,alhamdulillah,treatment bedak sejuk tanaka sgt2 best!!!hilang semua jerawat n xde merah2 da..pinkinsh je:)
    untuk dnars,balqis gune untuk kcilkan lagi pori2,tegangkan kulit,cerahkan sebb bile acne prone dulu,kulit jdi gelap skit,then nk hilangkan bekas jerawat skit2 ni ha :D haha

    ReplyDelete
  4. balqis: so far sy dah nak dkt 6 bulan guna dnars. huhu dah 3 kotak guna sebab nak topup krim yg dah habis. sabun plak ada lg 2 buku ni tak pakai (collagen & beras). mak kate elok beli set je drpd bli krim. harga lebih kurang je. huhu

    yup2 dnars mmg bagus utk buatkan kulit cerah n glow. die cerahkan ikut warna asal kulit kite. so xde la nti muka putih melepak, tgn hitam. hehe

    wah baca balqis cte pasal tanaka mcm best pulak. nti sy nak try tanaka. hehe btw sy x try lg foundation dnars. sy baru guna set normal dgn toner treatment je. skrg otw nak guna krim kuneng sbb bc description, die kate elok utk hilangkan parut kat muka. nti klu sy serasi dgn krim kuneng tu sy buat review kt blog ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam,saya dah dalam 3minggu macam tu saya guna dnars . Tapi muka saya mengelupas sikit . Nak tanya . KENapa mcm tu erk ?

      Delete
    2. waalaikummussalam. mmg awal penggunaan mcm tu. sy pun mengelupas jugak masa mula2 pakai tp mengelupas halus dan xjelas sgt. mengelupas pun kat area parut jrawat je

      Delete
  5. Salam..awk..sy bru bli set normal + toner treatment sm ngn yg awk pkai..cmne cara nk guna sabun beras dgn sabun collagen ye??kena pakai dua2 skligus ke?

    ReplyDelete
  6. waalaikummussalam. kalau cara saya mcm ni. pagi lepas bangun tidur dan sebelum tidur sy akan pakai sabun collagen. waktu ptg lps sy seharian kat luar sy akan cuci muka guna sabun beras.

    lg 1 kalau awk first time guna dnars, utk first week awk jgn pakai krim malam lagi. first week just pakai toner je sebelum tidur. lepas seminggu baru boleh start pakai krim malam. tp selang selikan dgn toner. cth mlm ni pakai toner, mlm esok pakai krim malam. jgn pakai toner dgn krim malam sekaligus ya.

    tp utk toner dgn krim siang boleh pakai skali. harap membantu ^_^

    ReplyDelete
  7. i'm one of the Dnars Skincare's user. yup lepas pakai Dnars ni ramai tegur saya pakai apa kat muka saya ni hahah! sangat berbaloi dan puas hati xD

    ReplyDelete
  8. boleh sms or call sy if berminat utk mmbeli , 0123434502

    ReplyDelete
  9. Akak dh msuk kotak ke 2...mmg puas ati sgt2 tmbh2 pregnant ni mmg kurg bab pnjagaan muka...sejak sebln dua ni br rs nk jaga muka blik bila tgk jeragat mula naik & kulit muka kusam...Alhmdulillah dlm ms sebln pkai muka akak nmpk bersih & cerah..parut jerawat yg berbelas thn dhulu pn dh makin pudar..ni la 1st time akak guna skincare product secara istiqomah...

    ReplyDelete
  10. Ape beza sabun susu beras dnars ni dgn sabun susu beras thai ek? Dlu sye ade pakai sabun susu beras thailand..muka sye teruk, kering, tumbuh ruam2 halus...stop terus pemakaiannya..so patutkah sye guna sabun beras dnars tu..agak ragu2..

    ReplyDelete
  11. assalam,, sye bru je gune d'nars.. Tapi sye was2 sngt nk gune sbun mne dlu.. Sye beli set normal je,, harap mmbantu..

    ReplyDelete
  12. @Anonymous 13/2
    rasanya sama je dua2 tu. sebab skrg sy tak guna sabun beras dnars. sy guna sabun beras siam je sbb tu lg murah. so far sy pakai yg siam punya muka still ok xde pape masalah. maybe awk alergik dgn sabun beras kot. sbb sabun beras tu effect dia mengeringkan kulit. klu tak sesuai dgn sabun beras, just guna sabun kolagen pun dah ok :)

    ReplyDelete
  13. @Anonymous 23/2

    Depends pada pengguna. ada seller yg suggest habiskan sabun beras, lepas tu baru guna sabun kolagen. ada jgk yg kata pakai serentak. tapi ikut cara saya mcm ni:

    Pagi: Sabun kolagen. sbb waktu pagi muka bersih dan fresh tanpa sebarang kotoran contohnya mekap, habuk etc.

    Petang: Sabun beras. sbb time tu muka terdedah dgn mekap dan habuk. so sabun beras bagus utk bersihkan muka. guna sabun beras akan rs lagi bersih tiap kali lepas bilas berbanding guna yg kolagen.

    Malam: Sabun kolagen. Muka mmg dah bersih sbb xg mana2 dan tak mekap. so sesuai guna sabun kolagen. lps cuci muka, guna krim malam dan toner treatment/kolagen secara selang seli. contoh malam ni guna krim malam, esok guna toner.

    krim malam dan toner tak blh guna sekali gus. cuma krim siang dan toner je yg boleh pakai sama2.

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum...mka sy naik jrwt psir tba2 n gtl sgt.gsa cm nk cba dnars ni.tp tkut x berksn plak n brtmbh truk.jd tkut plak nk try. :-(

    ReplyDelete
  15. waalaikummussalam. xpe, kte ikhtiar. lgpun dnars ni harga mampu milik, ada kelulusan kkm dan halal sbb ni bumiputera pnye produk, bkn dr indon. kilang dorg kat shah alam.

    kalau nak guna, better beli dr agen2 dnars yg sah sbb dorg blh guide kite cara2 yg betul utk pakai. klu bli kt luar pun blh, insyaAllah original. tp masalah dia dorg tak provide consultation.

    dnars pun makin lama makin ramai pengguna. sy start guna dnars sblm dnars ni femes lg. alhamdulillah dah setahun lebih pakai. hehe cuba lah. insyaAllah berkesan :D

    ReplyDelete
  16. sis.....xboleh pakai toner ngan krim mlm skali ea?saya dh terpakai cmtu.....cmne ea?

    ReplyDelete
  17. @irza hely
    xpe dear no harm. lps ni follow step yg sy bgtau dlm entry ni. hehe insyaAllah blh nampak kesan positif :D

    ReplyDelete
  18. Salam sis..sy guna dnars dh seminggu tp jerawat ttp naik...mcm mne cara2 pakai supaya jerawat hilang??sy guna set normal jer..krim ku neng kena pakai time bila?

    ReplyDelete
  19. @Anonymous
    kalau jerawat tgh naik jgn pakai krim kuning lg. nti jd lg teruk. make sure muka dah xde jerawat br pakai. sbb krim kuneng ni utk hilangkan parut, bkn redakan jerawat.

    Minggu pertama siang pakai toner treatment dgn krim siang. malam pakai toner treatment je.

    minggu kedua dan sterusnya siang pakai toner treatment + krim siang. malam pulak selang seli dgn toner treatment, krim mlm. cthnye malam ni pakai krim malam je. esok pakai toner treatment je. teruskan rutin mcm ni.

    ReplyDelete
  20. Ape kandungan dalam dnars ni???

    ReplyDelete
  21. sis pakai set jerawat ke normal? ..

    ReplyDelete
  22. @abu da s!mba
    pakai set normal. sbb jerawat tu jerawat halus n kat sebelah pipi je. tmpt lain xde. tak teruk sgt pun :)

    ReplyDelete
  23. Dnarss memangg Bestt :*
    Seminggu punn da cerah

    ReplyDelete
  24. kelmarin lh stat pki dnars... pergh pedih dan trs tmbh jerwatT.T ni kt opis duk tgk cermin kire jerawat... stress seyh muke bengkak2 kt pp n dahi! Merundum self confiden

    ReplyDelete
  25. anonymous:
    pakai set mana? cara pakai kena betul tau. kena mntk seller tmpt awk beli tu utk guide cara pemakaian k.

    ReplyDelete
  26. Sy nk tya dnars skrs packaging baru ke? Knp ada jual Kat luar penutup botol krim petak.. Klau tgk online kebanyakannya bulat.. Lg 1 krim malam ada yg guna nama moon cream.. Betul ke? Harap bole beri maklumbalas.. Tq

    ReplyDelete
  27. Sy baru start pakai 4hari.. tp sy trus pakai krim mlm.. sbb tu muka sy mengelupas n jd merah2 ekk???... sy xgna toner pon. Gna sabun cuci n krim mlm je.. nk wat cane ehh??

    ReplyDelete
  28. @anonymous yg penutup petak tu packaging lama. tu packaging 2 tahun lepas. sy masa mula2 pakai dia penutup petak. yg skrg ni baru bulat. klu nak beli yg petak tu, check dl bila expire date dia. Moon cream? aiseh tak pernah dgr la pulak. sy tak pernah guna moon cream so xtau nak bg feedback mcm mana. hehe

    ReplyDelete
  29. @diana mohamad mengelupas dgn merah2 tu hal biasa. nanti lama2 bila kulit mati dah habis buang, dia akan elok sendiri. suggestion sy, better guna toner. sbb toner tu yg akan tutup balik pori yg terbuka lps kita cuci muka tu. even dalam daily skincare routine pun mmg digalakkan pakai toner xkisah kalau guna skincare apa pun ^^

    ReplyDelete
  30. rasa takut pulak bila ada yg cakap certain org yg pakai kulit akan mengelupas.. kulit saya ni pula sedikit berminyak, jerawat kalau tumbuh pun time period atau bila2 stress je, tu pun jerawat biasa yg kecik2 tu..

    kulit sy ada nmpk urat merah sikit.. tu dikira kulit sensitif ke? baca review dari awak mcm menarik je nak cuba.. skrg ni masih pakai nour ain, cuma xtahan sbb pakai krim siang UV foundation nour ain ni nmpk lg berkilat muka sy :(

    ReplyDelete
  31. @Nurfatin Liyana

    kalau kulit nmpk urat tu tak dikira kulit sensitif. kalau mcm awak sesuai pakai set normal. tp sejujurnya sy dah stop guna dnars sbb dah jumpa yg lagi murah. huhu skrg sy guna set skincare adira tu atau nama lain flawless skincare. yg ni lg serasi dgn sy ;)

    ReplyDelete
  32. Kalau muka just ada blackheads , whiteheads and berminyak, better guna yg mana eh? Kena guna toner gak ke?

    ReplyDelete
  33. mlm , kalau pkai krim je xnak pakai toner mcm mn erk?? Sy bru pkai 2minggu lbh minggu ptama mmg pkai toner je kalau mlm , dah msuk mggu ke2 sy cuma pkai krim mlm je , xselangselikn dgn toner , rasanya xpe2 kn?uhu :)

    ReplyDelete
  34. slm sis ,saya pakai dnars ni lepas seminggu muka mengelupas ,dhtu start tumbuh jerawat.muka saya ni memang berparut .tadi saya baca moon cream stok 2 tahun lepas .set saya ada moon krim .set pencerahan semula jadi sis .plis reply ya sis

    ReplyDelete
  35. waalaikummussalam. sy dah stop pakai dnars la awak. huhu masa saya pakai dulu tu nama moon cream tu KRIM MALAM. saya dah lama stop pakai sbb mahal. skrg sy tukar pakai flawless skincare

    ReplyDelete
  36. Hi akak, saya baru nk try guna dnars ni tp tktau nk bli kt mne huhu. Klaw dulu akk beli online dekat mne ye? Ada nombor dia tak? Saya takut terbeli yg bukan ori pulak nnti

    ReplyDelete
  37. Hi akak saya nak tnye akk beli brg online dnars dkt mne ye? Saya baru nk try and takut tersalah beli yg ciplak pulak huhu

    ReplyDelete
  38. boleh beli kat page ni

    https://www.facebook.com/pages/Dnars-Cantik/399780323400422?fref=ts

    akk dulu beli kat dia. xtau skrg jual lagi ke tak

    ReplyDelete
  39. Saya guna set normal beli skali ngan toner collagen. Saya pakai seminggu dah. Lepas toner sapu krim malam. Yg kena pakai selang seli dgn krim malam kalo pakai toner treatment je ke kalo pakai toner collagen pun sama?

    ReplyDelete
  40. Guna toner collagen pun boleh, xde masalah. Rutin je kena ikut step :)

    ReplyDelete
  41. Salam kak...dnars ni sesuai untk umur brpe je?

    ReplyDelete
  42. Salam kak ...nk tnye dnars niy sesuai untk umur bpe eak??

    ReplyDelete
  43. @anonymous
    waalaikummussalam. seeloknya umur 16 blh pakai.

    ReplyDelete
  44. Salam sy da bli set dnars ni..tapi sy x pakay dye pnye sbun..bley ke..

    ReplyDelete
  45. @Za Ika
    waalaikummussalam. awak pakai sabun apa skrg? bagi sy utk dapatkan optimum result better pakai sabun tu. for sure dnars ada sebab kenapa dia jual sabun tu sekali. try dulu guna 1 set utk 2 minggu.

    ReplyDelete
  46. Kenapa muka saya mengelupas halus ea?mmg macam tue ke utk pgguna awal.?tapi mmg best,6pak mcam cerah je muka.xpuas tgok cermin.hehehe

    ReplyDelete
  47. @nik erin
    untuk permulaan memang mcm tu. dah lama-lama nti dia hilang sendiri ^^

    ReplyDelete
  48. Apa beza toner treatment n toner collagen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toner treatment: utk kulit yg ada masalah jerawat dan sesuai utk umur 20an
      Toner kolagen: utk kulit yg takde masalah jerawat. sesuai utk umur 30 ke atas utk kurangkan garis halus

      Delete
  49. Suka tengok awak rajin reply semua pertanyaan walaupun bukan awak yg jual. Orang yg jual pun tak sebaik awak nak explain benda yg sama banyak kali. Thumbs up :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh xpe apa salahnya share maklumat. Tu pun ada setengah soalan yg tak berjawab. Haha tq drop comment ^^

      Delete
    2. Hehehe saya pun sama...teruja je baca awak explain kat sesemua org...btw saya baru beli tadi n belajsr cara guna nie ngan awak gak...thanks ye awak...

      Delete
    3. alhamdulillah dpt share sikit sebanyak dgn org. hehe welcome :D

      Delete
  50. salam sis.. sy bru pkai dnars set jerawat bru 5hari..
    skrg muka merah2 tegang, mengelupas..skt plak tu..rs pns n terbakar..
    cara sy pkai step pertama cuci muka dgn sabun beras, pkai toner treatment n krim siang..
    mlm sy cuci muka pkai sabun beras n pkai krim mlm..
    skrg ni muka sy agak teruk..
    any suggestion?? nk gelak pun skt, terlalu tegang.. mcm trbakar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa cuci muka pakai sabun beras rasa perit tak? Ke lepas awk apply krim baru rasa sakit? Kalau sampai rasa mcm tu, better stop dulu sbb takut tak sesuai. Kalau ikut pengalaman sy, sabun beras tu yang buatkan muka rasa sakit. Tp tu masa awal2 pakai la. Dah lama2 dia ok sndr.

      Tak pun awk jgn pakai sabun beras. Just pakai sabun kolagen je. Try tgk still rasa sakit lg tak

      Delete
  51. Kak sy dh pkai dnars dh 4 hri..mmg ad perubahan..jerwat pun dh mula krg dan muka brtambah cerah..mase mula pkai klit mka sye merah2..so sye pun stop pkai krim siang..muka dh xmerah..lgpun sye duduk dlm rumah..muka pun dh xmerah..xpe kan klau xpkai?dan dlm set normal dnars kan ad dua sabun..duanya sama kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sorry lambat reply. alhamdulillah maksudnya dnars serasi dgn awk ^^ ok je kalau awk stop pakai krim siang as long as kulit awk ok dgn rutin mcm tu. untuk set normal, 1 sabun beras, 1 sabun kolagen.

      boleh habiskan pakai sabun beras, lepas tu baru pakai sabun kolagen. ataupun awk guna sabun kolagen sblm dgn selepas bgn tidur. sabun beras pulak pakai lepas habis aktiviti luar.

      Delete
  52. As salam, saya baru je nk tra set Dnars. Saya nk tanya. Kulit muka saya jenis berminyak & ada skit jerawat halus kt dahi. Kalau saya pakai set normal, ok x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam. kalau muka berminyak awk ambik set berminyak / jerawat. jgn guna set normal dulu. tunggu lepas kulit awak btol2 less oily, then baru tukar set normal ^_^

      Delete
  53. Salam..rasa nk Cuba bila baca review awk pasal dnars ni..sebelom ni mmg takot nk gne mne2 product kecantikan..nk minta suggestion set mne yg ptot sy ambil..sy cme ad parut jerawat ad lubang sikit..jerawat x byk..kt dagu je..please reply ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam. sory baru ada masa reply. boleh try set normal. lepas tu add on toner treatment dgn krim kuneng / kunyit. krim kunyit ni utk hilangkan parut jerawat. tapi kalau ada jerawat baru naik jgn pakai krim kuning dulu. goodluck ^^

      Delete
  54. Salam.. Jenis kulit sya sngt brminyak dan berjerawat,sya dah guna dnars set selama 5 hari tp jerawat smkin bnyak dan smasa sya guna sbun beras tu rsa pedih?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam. awak guna set normal ke set jerawat? yup sabun beras tu mmg perit sikit. sy yang xbyk jerawat ni pun kdg2 nangis pakai T_T tapi tu pedih masa awal2 guna je. lama2 nti baru hilang rasa pedih tu ^^

      Delete
  55. Salam nk tnya. Knapa brhti dh pkai dnars. Sb mhl je ke? Sy dlu pkai flawless tp lama2 pkai muka mcm xserasi dh. PStu tuka pkai lain. Trus jrwt bykk. Skrg da stahun muka brjrwt. Mcm2 produk popular uyk jrwt dh try tp mkin truk. dr produk msia hngga ke produk farmasi. Tkut nk cuba yg ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Stop pakai sebab mahal, then dia cuma putihkan muka je tp muka still tak smooth. Sy suka pakai flawless sbb kena dgn kulit. Sabun flawless pun tak pedih mcm sabun beras dnars ni. Actually semua product akan ada effect kalau kita stop pakai. Tak kira brand local atau luar :)

      Delete
  56. Salam nk tya.. Kulit sy jenis xbmnyak tp mudah bpeluh.. Jerawat pun kt dahi je.. Tp jurujual shorkn set jerwat kat sy.. Skrg dh 3 hari pkai n rasa cam panas n pedih.. Normal ke klau mcm ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xsure la awak sbb saya pakai set normal bukan set jerawat. Masa sy pakai xde pun rasa panas n pedih unless masa cuci muka dgn sabun beras je. Bila pakai krim n toner pe sume tu ok je tak rasa pape

      Delete
  57. salam , saya baru nak try dnar skincare ni . kulit saya jenis berminyak dan ada sedikit jerawat dan bekas jerawat . tapi saya just nak guna sabun and krim malam sahaja tanpa toner . boleh ke macam tuh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Function toner untuk kecutkan jerawat. So seeloknya jangan skip toner.

      Delete
  58. mohon pencerahan

    ReplyDelete
  59. Asalam sis hujng bulan 5 i nak start pkai dnars muka sy ni berminyak slalu ad jerawat tpi xdd lah seyes sgt Tpi Meninggalkan Kesan parut :"( dh lh muka ni gelap pstu ad lk bekas jerawat . Tpi sy was was nk pkai tkot terpkai yg tiruan cm mme nk thu yg Ori punya er :)) please reply:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sure pulak mcm mana nak detect ori ke tak. hehe tp kalau nak beli yg confirm ori, sy suggest awk beli kat fb akak ni. sy beli dari dia sbb tak brani beli dari luar

      https://www.facebook.com/pages/Dnars-Cantik/399780323400422?fref=ts

      Delete
  60. Assalamyalaikum. saya ni dah byk kali round2 cari pasal dnars kat internet dan jmpa akak pnya pag pasal produk ni. Saya takde masalah jerawat, kulit normal.. Sy was2 nak cuba dnars sbb ada yg cko muka jd hangus n hitam lpas guna. akak brhnti pakai ni dia ada kesan apa2 tak? cntohnya mcm muka jd hngudls, naik jerawat etc?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam. muka jadi hangus tu xde la pulak. just muka naik jerawat2 halus lepas 2 minggu stop pakai. tp muka maintain cerah.

      Delete
  61. Salam . Kulit sy berparut degil susah hilang . And ade jerawat bisol . Boleh ke pakai sabun sensitif je ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam. kalau nak hilangkan parut awk pakai krim kunyit / kuneng tu. tapi jgn sapu krim kat tempat yg ade jerawat takut jd makin teruk. krim tu utk heal parut je. boleh je rasanya kalau nak guna sabun tu :D

      Delete
  62. Saya baru pakao dnars ni seminggu lebih. Tapi kulit saya jadi pedih dah merah merah. Mengelupas. Pedih sangat bila cuci. Macam nak nangis. Kesan pedih dekat tepi bibir tepi hidung dan pipi. Kemudian tinggalkan kulit kering hitam. Kalau kopek makin pedih. Adakah saya patut berhenti atau teruskan. Normal ke permulaan guna dnars ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awak pakai sabun beras ke sabun kolagen? Kalau pakai sabun beras, stop dulu pakai. Pakai sabun kolagen je dulu

      Delete
    2. Sabun beras. Macam melecur lah kulit saya. Boleh tak awak kasi num awak. Kita boleh cakap dalam ws

      Delete
    3. Sabun beras. Macam melecur lah kulit saya. Awak boleh bagi no awak? Saya nak ws.nak hantar gambar

      Delete
  63. assalammualaikum sis , nak tanya kenapa bila saya guna magic day cream mukee jadi warne kelabuu ? n mengelupasss . pedih snngat 😭

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Awak pakai banyak sgt kot? Sapu nipis2 je krim tu. Lepas tu nak pakai bedak baby atau compact powder pun boleh. Mengelupas tu memang berpunca dari krim siang tu ke?

      Delete
  64. assalamualaikum.. saya baru start pakai dlm 2 minggu. tapi muka terasa gatal2. nak teruskan ke tau brenti . guna set norma//jetagat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikummussalam. kalau mcm tu better stop. maybe tak serasi dgn awk

      Delete
  65. Blog y sgt2 membantu tq dear

    ReplyDelete
  66. hi sis...sy user dnars snsitif.bru guna 2 mggu.parut jrwat mkin pudar.bila guna sbun susu beras,jrwat bsr akn kering.tpi jrwat sntiasa mncul.knpa e sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Make sure setiap hari lepas habis aktiviti kat luar, awk cuci muka bersih2 dgn sabun beras tu. Tujuan dia utk buang kotoran kat muka. Petang jgn pakai pape krim lagi. Malam sblm tidur cuci lg muka dgn sabun beras. Lepas tu baru pakai krim malam / toner treatment

      Delete
  67. set dnars ni memang famous sekali....ramai pengguna dnars berpuas hati dan amat berkesan.Saya pun salah seorang pengguna dnars..

    ReplyDelete
  68. Hai awk....wish me luck..br nk try mlm ni..cuak jgk tkt mengelupas trk...huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai. InsyaAllah kalau serasi mesti berkesan tu :D

      Delete
  69. Assalam bleh sy dptkn no awk untk tnjuk masalah yg jd kt sy ,samada perlu teruskn or stop pakai ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Emel sy boleh? vogue_neez@yahoo.com

      Delete
  70. Salam..suke ngn blog ni..thanks bg byk tips..still jawab soklan yg same berulang kli..thumb up laa sis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Hehe welcome. Mana2 yg sy tahu, sy jawab. Tak kisah pun :D

      Delete
  71. Assalamualaikum akak, maaf ggu.. saya nk tanya saya baru je guna produk dnars dlm 2 bulan lebih.. saya pengguna set normal.. dh kali kedua saya beli set normal ni.. bilasaya guna sabun beras ,muka naik bintik2 merah.. so saya stop pakai sabun beras n saya just guna sabun kolegen.. sekarang ni pg, ptg, mlm saya just guna sabun kolegen jew.. lepas cuci muka wktu malam saya just selang seling guna toner kolegen.. saya dh xguna krim malam sbb muka saya jd ad tompok putih mcm panau dkt tepi mulut.. pastu selama 2bulan lebih saya pakai still xdak kesan.. muka saya tetap gelap,tona xsekata, tp bila saya baca komen dkt atas feedback dr dorang pakai menjadi.. saya kalau boleh dh xmau guna produk len dh sbb mcm2 produk saya try.. bg pndpat akak mcm mana ek dgn situasi saya ni?? n krim kuneng ng kunyit tu sama kew?? Mohon penjelasan dr akak ek =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Step awak pakai betul tak? Sebab sabun kolagen tu pakai waktu bangun pagi dan sebelum tidur je. Sabun beras guna petang (lps habis aktvt luar). Sabun beras ni pakai petang sebab nak clean kan muka yang dah kena debu, asap sume tu. Nak tahu cara akak pakai set normal, boleh baca post akak yang ni:

      http://ohninie.blogspot.com/2013/08/penjagaan-kulit-muka-dengan-dnars.html

      Delete
  72. Salam, saya takot nak cuba set dnars ni, jadi saya try sabun kollagen dy jek dlu. Agak2 bole brkesan ke? Hope boleh dijawab ya. 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sabun kolagen je, ok untuk kurangkan garis halus dgn anjalkan kulit. Untuk putihkan muka dgn rawat jerawat, mungkin tak berapa sgt kot :)

      Delete
  73. Salam sis. Saya tgah cari skincare yg sesuai untuk kulit saya sekarang ni. 😂. Emm kulit saya jenis kuat sgt berpeluh. Berminyak. Dan mudah naik jerawat. So any suggestion? Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kulit berminyak tu yang jadi punca jerawat sbb pore tersumbat. Awk boleh pakai toner treatment dnars, lepas tu krim siang. kalau jerawat jenis halus2 tak berapa teruk, guna set normal je pun ok. elakkan pakai pelembab kat muka :)

      Delete
  74. Salam..sy da gune dnars genap 11hari arini tp xde plak kulit mgelupas..cume sabun beras buatkn kulit sy rse tegang n toner collegen buatkn muka sy rse pedih sket..so far xde plak muka sy jd putih..mcm gelap je adela..hmmm..npe ye..adekah sebab kulit sy xsesuai dgn dnars?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kulit rasa tegang lps pakai sabun beras tu normal masa mula2 pakai. Sy pun dulu macam tu. Toner awak pakai mcm mana? Jgn pakai byk sgt. Awk letak 3 titis toner kat facial cotton, lepas tu dap kat kawasan muka. Bila terlebih pakai toner tu la yang buatkan muka rasa pedih :)

      Delete
  75. Salam nk tny . . skrg sy guna pencuci muka The Body Shop pastu klau sy nk guna krim malam & siang dari dnars bleh x ? sbb muka sy tersangat sensitif kalau guna sabun jenis buku . . Sblum ni sy dh try pkai sabun beras & babies blink tp hasilnye muka sy jd merah sgt sbb pedih . . lama2 tempt yg merah tu jd hitam . . jd sy boleh ke kalau sy pkai krim dnars shj tp pncuci dri Body Shop ? Sy nk pkai krim tu sbb sy tny kwn2 & baca dye org ckp cara nak hilgkn parut jerawat beli produk utk putihkn kulit . . muka sy byk parut jerawat . . hope bleh respon 😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Kalau awak just nak hilangkan parut jerawat, boleh try krim kuneng / krim kunyit dnars. Tu nama lama krim tu. Tak tahu sekarang nama dia apa. Krim tu dia jual loose, xde tmasuk dalam set. Lepas tu boleh try beli scrub. Pakai seminggu 2 kali pun ok utk buang kesan hitam tu. Scrub tak kisah any brand. Tp yg bagus jenama Skinz, tube dia warna soft pink :)

      Delete
  76. Assalam sis.sy pngguna dnars.baru 3 hari. Alhmdulillah. 3 hari pnggunaan mmg selesa sgt. Cuma bilaa pakai sabun beras mmg pedih sgt2.. rsa nk mngisss.kering muka lps tu .tpi lpas pakai toner rsaa ok sgt2. Sblm ni, sy xda jrwat. Tpi lpas guna produk yg slh,muka naik jrwat truk. Naik kat pp. Tpi jrwt yg sis ok lgi.jrwat sy smpai klua nanah.ikhtihar cri produk len lgi, kcut jrwat cuma hnya smntara.pstu naik lgi dan tggal bnyak parut.skrg, sy harap dnars dpt mmbntu sy utk pulihkn jrwat. Nk tnya, sis pakai dnars dlu ambik msa yg lama ka nk pulih? Xsbr nk pakai cream mlm... skrg blm smpai smggu..bru ja 3 hari. Xsbrr nk tngok result nya nnti. ^_^

    ReplyDelete
  77. Assalam sis.sy pngguna dnars.mseh baru lgi.bru ja 3 hari.alhmdulillah.cream siang lmbut sgt.ltak nipis mun ok.jimat.hehehe.sabun beras plak, ya Allah..pedih sgt2.. lps cuci kering tpi lpas pakai toner alhdulillah rsa legaa sgt.fresh sgt. Sblm ni, kulit sy xda jrwat.slpas guna produk yg slh, muka mmg trukk sgt.jrawat nanah kat pp.lps tu, sy try lgi pakai produk len, tpi kgmbiraan tu skjap jaa. Lpas tu naik lgi. Last2 sy stop kjap.tpi lpas tngok WHI, sy cuba nk try dnars.bru mggu lps. Lama nk cba dnars, tpi mseh tkut lgi .lpas tu, sy ambik kptsn nk jgak guna dnars. Alhmdulillah dpt jgak hehhhhe.harap2 dnars mmbntu kmbalikn kulit sy sihat mcm dlu.xsbr nk tggu tindak bals dnars.sis, nk tnya, sis dlu nk pulih kn kulit sis brapa lma ya? Yg foundation utj kulit mcm sy ada ke? Yg krim ku neng tu apa plak sis? Mhon sis balas...hihihi tq..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Alhamdulillah awk serasi dgn dnars :D masa sy pakai dulu, less than 2 weeks dah nampak perubahan. Jerawat dah mula surut, muka dah tak kusam + cerah n pinky. Krim kuneng tu utk hilangkan parut jerawat. Jangan pakai krim tu masa jerawat tgh naik. Tunggu lepas muka betul2 dah ok dan cuma tinggal parut jerawat, baru awk pakai krim kuneng tu ^^

      Delete
  78. Untuk info dan tempahan...
    please visit and like us..!!
    https://www.facebook.com/Dynars-1455108978055291/timeline/

    ReplyDelete
  79. Hi kak :) sorry sgt2 sbb nk tanya akak abt this product even akak dh tak guna dah. Saya pun pernah pakai facial scrub garnier tu yg warna merah, everyday kot. Dulu taktau sgt pasal facial care ni, so guna je tiap2 hari. Then jdi cam akak, teruk pimples saya T.T jadi jerawat pasir, dahlah susah nk hilang hmm... Saya nk try jgk Dnars ni tapi maybe lepas spm kot sbb nk cover kulit mengelupas yg akan jadi mcm akak ckp tu haha. Sorry terlebih story xD Saya nk tanya, pimples tu hilang terus eh, just tinggal parut je? And lagi satu, kalau jerawat kita dh surut nnti, nk stop boleh tak? Nnti dia akan naik makin byk tak ek agak2. Harap dibalas ≥3≤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Akak suggest awak try flawless skincare. Boleh baca review akak:

      http://ohninie.blogspot.my/2015/01/review-testimoni-flawless-skincare.html?showComment=1442315493902#c665168047519445553

      Flawless ni murah dan tahan 3 bulan. Sesuai utk budget student. Flawless ni pun takde effect mengelupas mcm dnars. Sabun dia akak suka sbb Flawless guna sabun susu, dnars pulak guna sabun beras. Kalau kulit sensitif mmg akan rasa pedih masa mula2 pakai. So akak cadangkan awk beli dulu Flawless tu. InsyaAllah sesuai :D Akak promote ni ikhlas hasil testi. Akk tak jual pun Flawless tu. Huhu goodluck :D

      Delete
    2. Okayy thank you kak x) i'll try it.

      Delete
  80. Assalammualaikum sis, nak tanye sikit..
    Saya mempunyai kulit normal tanpa jerawat.
    Tapi kulit saya kusam.
    Jadi saya try dnars normal.
    tapi selepas 3 hari penggunaan, kulit muke saya terasa pedih..
    Lebih lebih lagi selepas saya cuci muke gune sabun beras,
    Lepas saya bilas, rasa pedih sangat muke saya nie..
    Normal ke bende tu?

    ReplyDelete
  81. assalamualaikum sis..nak tnya..sy da guna dnars 2bulan..sy amik set normal..so far ok..tp bila sy stop kejap ,xguna krim malam, nt muka akan naik ruam2 merah..knp eh?patu klu kne panas,muka akan cpt merah..mcm tebakar..patu rse pedih..hu2
    cara penggunaan sy,
    pagi : sy basuh muka dgn sabun normal, patu sabun colagen.patu pkai krim siang..
    malam : sy basuh muka dgn sabun normal, patu sabun colagen,patu pkai krim malam..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Tu tandanya muka awk dah sebati dgn produk tu. Awk kena teruskan pakai kalau tak nak muka naik ruam. Selalunya kalau org yg dah biasa pakai sesuatu produk, lepas tu stop pakai secara mengejut memang akan alami masalah ni. Biasanya berlarutan sampai 3 bulan.

      Delete
  82. saya pengguna tegar Dnars.. produk yg mmg best.. da try macam2 tapi Dnars terbaik.. kulit jadi glowing.. parut pun x de.. kwn2 ramai tegur.. tanya pakai pe.. kulit cantik.. Alhamdulillah.. 😊

    ReplyDelete
  83. As Salam Sis, saya pengguna tegar dinars selama setahun. Dan bulan lepas saya stop pkai produk dnars dan saya dapati kulit saya semakin kusam dan berjerawat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tu perkara normal kalau kita stop pakai sesuatu produk. Bkn setakat produk local ni je, tapi produk drugstore (cth; loreal, safi) pun akan jadi perkara sama juga kalau stop pakai.

      Delete
  84. Salam sis . Saya baru pakai dnars skincare yg normal . Saya ada jerawat di pipi kira kanan . Lepas saya cuci muka kan, saya pkai toner . Lepas saya pkai saya akan rasa pedih dan muka saya akan jadi merah . Sesuai kaa tak saya pkai produk nie . saya takut kulit muka saya lagi merah .

    ReplyDelete
  85. Salam sis . saya ada jerawat kiri kanan di pipi . Saya baru pkai set dinars skincare yg normal . saya cuci muka lepas tuu saya pkai toner . Lepas pkai toner muka saya akan rasa pedih dan merah2 kiri kanan . Saya nak tnya pendapat sis, sesuai kaa tak saya pkai?? Saya takut kulit saya lagi teruk . Btw saya try pkai mcm sis suggest tuu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummussalam. Yup memang akan rasa pedih dan merah2 kalau awk apply toner kat area yg berjerawat tu. Tp lepas 2-3 hari mcm tu dah tak pedih sbb jerawat tu dah kering. Yang penting jgn usik tmpt jrwt tu lps da apply toner. Nti lagi bengkak pulak :)

      Delete
  86. nak dapatkan produk kecantikan kesihatan luar dan dalam dengan harga agent boleh pm saya 0176580985. lebih 100 produk ade dijual. jangan segan2. cantik luar je buat ape kan? meh pm saya ye

    ReplyDelete
  87. Assalam sis..hihi maaf nk tny gak.. sy usya agen2 online xde pon promote or sbut psal flawless foundation dnars... sbnrye flawless dnars mmg product ory dnars ke bkan...bb sy tgk byk foundation yg dorg promote yg glowing..yg flawless xdok plk..bntu pless info 8)

    ReplyDelete
  88. Dnars ad product flawless foundation x.. bb usya kt agen online byk yg promote glowing foundation jek

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak sure sis sebab sy dah lama stop pakai produk dnars. Review sy ni pun masa dnars belum famous lg (tahun 2013). Kalau utk produk sekarang ni sy tak berapa tahu nak komen mcm mana :)

      Delete
  89. Oh ..awk da stop pkai dnars ye ..sy bru pkai dlm smnggu lebih ..kulit jadi kusam,trbakar! Knape la agk nye ..x sesuai ke knp ..sedihnye..

    ReplyDelete
  90. Jangan la pakai product dear ni ,lg toner dia. If pakai pedih, something goes wrong with the product. Cube try product organic biar lambat asal Selamat. Sekarang product organic yg popular kt IG brand organichana. Aku peminat tegarproduk dia. Dlu Kwn Aku pki dnars memula peloles lepas tu...hambek

    ReplyDelete
  91. kalau pakai sabun beras je tanpa toner dan krim lain lain menjadi ke tida ye ? so far bru pakai 2 hari kulit dah start mengelupas

    ReplyDelete
  92. awak pernah tak stop pakai? lepastu bila stop ada rasa gatal2 ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa stop dnars ade la naik rashes. Pastu tukar local skincare lain yg lg murah. Heheh

      Delete
  93. Assalamualaikum.. Anis,saya baru pakai dnars skincare yg sensitif, yg packaging baru ada 2 cream siang dan malam sabun beras ada 2. .beli 1 set tapi collegen xder pulak . . tu kena beli asing kot kan. . kalau xpakai collegen tu xdpt lah jadi glowing kan. . hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Collagen tu beli asing. Kalau nak rawat masalah kulit guna toner treatment. Toner collagen tu kalau nak anjalkan kulit. Sesuai umur 30 ke atas

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...