Wednesday, August 01, 2012

Cara Jaga Rambut Style Orang Malas

Tajuk panjang bukan? Bhahaha.. hari ni otak saya tepu. Tak tahu nak tulis entry apa hari ni. Hm.. sumpah saya salute gila kat blogger yang sentiasa ada idea untuk menulis ni. Wu.. T__T Baiklah hari ni nak kongsi tips jaga rambut. Tapi style orang malas macam aku nih. Hehe sebenarnya segan tau bila ada yang puji rambut aku lawa. Bulat je O.O ?? Tengok ni dulu. Huhu nama terpaksa di blurkan untuk mengelakkan identiti diketahui kat FB *poyo kau ni. Haktuih*


Ayat macam tak boleh lagi skema kan aku nih T__T



Sebelum tidur rajin-rajinkan tangan sapu baby oil kat rambut. Memang rimas sebab rambut akan berminyak dan dia akan melekat macam hape-hape tapi untuk jangka masa panjang, rambut awak akan jadi lembut. Tak nak buat selalu pun takpe. Buatlah seminggu 2 kali ke..
Kalau boleh jangan rebonding rambut. Kalau nak jugak, pergi salon yang betul-betul professional. Sebelum ni aku pernah rebonding rambut. A few months later, rambut aku banyak gugur dan mengeras. Rambut pun jadi tak sekata sebab rambut aku yang baru tumbuh dia agak wavy. So dia nampak huduh sampai aku terpaksa pendekkan rambut T___T
Lepas mandi, elakkan sikat rambut masa rambut masih basah. Korang lap dulu rambut korang, tak pun bungkus rambut korang dalam 15 minit. Lepas tu rapikan rambut korang guna jari. Kalau korang punya rambut bob hair cut macam aku, korang bentukkan sikit hujung rambut tu biar bulat. Tehee~

Haha tu saje uolss.. Annoying kan dengan entry ni. Haha kan haku dah kata, ni style jaga rambut orang pemalas macam haku T___T Nak tips yang tiptop, boleh terjah blog ahkak cun yang masuk paper Kosmo semalam, Ailyl Rozanna. Blog dia banyak tips tau. Orangnya pun cun macam saya!


22 comments:

  1. suke rambut lepas shampoo, lembut je :)) tpi, kalo lame tak shampoo, seirus berminyak..ninie suke pkai minyak rmbut kan..kite tak suke, sebab rmbut memg jenis berminyak..cam kulit muke lak.huhu

    ReplyDelete
  2. haha,xpenah nak rebonding sebab fobia tengok org2 yg rebonding tak lama pastu rambut jadi dawai. nasib rambut dah memang sedia lurus.haha. dulu time haircut aku mcm kau nie memang elok je melengkung,bila dah panjang sikit mula dah nak meliuk lentok geram!!hahahaha

    ReplyDelete
  3. @❤NazirahMoktar❤
    sy pun tak ske pkai mnyk rmbt. tp klu dah darurat sgt smpai rmbt keras mcm dawai mmg tepaksa pakai. huhu.. ni tips plg murah tau. pakai je baby oil :D

    ReplyDelete
  4. @luvly mya
    skrg dah fobia oh nak rebonding. haishhh.. rmbt meliuk lentuk eh? rmbt aku plak lemah gemalai. keh2 ;D

    ReplyDelete
  5. tak pandai jaga rambut :(( jaga kan rambut caye hik

    ReplyDelete
  6. saya dah pass entry u kat mak i!

    ReplyDelete
  7. @Liyana Lunia.
    yahuu!! kak ynn kumen sini! yes2!
    heheh demi kak ynn, saya jage wambot tu. mane wambot kak ynn? meh3 :D

    ReplyDelete
  8. @ordinary89art
    erk?hehe tq daun keladi. mak awk blogger jugak ke? meh kite nak folo. haha :))

    ReplyDelete
  9. i bg emel je kat mak i..huhu

    ReplyDelete
  10. wohaaa ade tips jugak! rambot i santek je, takyah susah2 jaga pon. :D

    ReplyDelete
  11. degil tau yang meliuk lentok tu.haha

    ReplyDelete
  12. betul lah..
    rambut ninie cantik..
    suka sbb dia nampak natural :)
    org ckp, kalau nak rambut lembut, sapu baby oil b4 tido.. esok tu bangun shampoo :)

    ReplyDelete
  13. alaaa. liya baru nk rebond :(

    x jadi lah. liya baru lepas buat treatment. best jgk treatment.

    jgn ingat pakai tudung x bole buat treatment. kan ? kan :)

    ReplyDelete
  14. saya pantang baca pasal rambut nih...hehe..sebab sy ni suka fesyen-fesyen rambut tapi malas gak kadang-kadang... hehe.. BTW.. nice entri.. oh ya.. i dah follow u tau.. jom singgah & follow blog i gak..hehehe..jom..

    ReplyDelete
  15. @Ayeem Jemain
    tahuu.. i jeles gila dgn rmbt u yg mcm baby tu.
    *muntah2 sbb puji ayeem.wek2*

    ReplyDelete
  16. @luvly mya
    meliuk lentok mmg degil. len kali ajar die biar jd lemah gemalai tau2

    ReplyDelete
  17. @Amirrah Zawani
    puji ke nih? huhuhh segan i tahu. hehee rmbt mirra pun lawa. i ni ntah ble la nak ade rmbt pnjg cm u. i tak bape reti jaga rmbt pnjg. ble da tdesak br carik baby oil :((

    ReplyDelete
  18. @Liya Laa
    huhu elakkan rebonding tau liya. kalau treatment okay lagi. rebonding tu mahal. pastu hasil die pas bape bulan agak mengecewakan T___T

    ReplyDelete
  19. @Tinny Manye Keley
    heh same lah. suke gile wat mcm2 fesyen rmbt. tp nak jage bkn main mls lagi. hoho.. tq follow. nti i follow u balik :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...