Monday, January 03, 2011

Cuti Midsem!

Hari ni aku baru start cuti midsem. Tak lama pun. Aku cuti seminggu je. Then next year, 3Jan11 aku masuk balik together with degree students and diploma students (2nd sem). Semalam sangat tak sabar-sabar mahu pulang. Rindu nak golek-golek atas katil dan tak sabar nak terima parcel. Hehe sebelum ni aku ada tempah patung handmade. Remember this entry? Ha.. aku baru terima semalam.

Actually aku nak warna merah. Tapi sebab stok kain warna merah tak ada, then i pilih warna pink. Masa mula-mula terima tu, aku dah mula cuak sebab bungkusan dia sangat kecik. Aku risau kena hentam dengan mak aku sebab takut dia kata tak berbaloi beli. But bila aku buka, wau boleh tahan jugak. Sedap dipeluk and fabric dia agak best. Aku ni jenis alah dengan bulu. Tapi patung ni bebas bulu. Haha so sedap dibuat peneman tidur. Dan paling best, patung ni ada nama aku. Yeyeyey! So tak ada sesiapa boleh curik. HAHA



My new baby :D


Tapi, tapi.. di sebalik kegembiraan menerima 'kawan' baru, aku baru dapat satu berita. Iskk tau tak sebelum ni aku pernah apply diploma? Result keluar dalam minggu ni. Banyak kali aku check kat student portal, tapi tak dapat. Then ada member bagitahu, result diploma untuk penerapan asasi dia release sedikit demi sedikit. Suddenly semalam bila aku check, aku dapat! Dahlah diploma yang aku betul-betul nak, Diploma Mikrobiologi :(



Boleh kelik kalau tak nampak.


Seperti yang tercatat kat surat tawaran, aku dapat kat UiTM Kuala Pilah. A few kilometers from my village. So tentang jauh dari rumah, tu tak jadi masalah. Aku boleh je balik kampung every week. But the thing is, tarikh daftar masuk aku hari Isnin ni. Erghh kenapa result ni lambat keluar! I haven't prepare anything! Plus, aku dah bayar untuk pergi Grand Dinner Asasi which is 22nd January 2011. Dan lagi parah, aku dah beli pun baju untuk grand dinner tu which costs me 150++ T___T Bertambah dashyat lagi, elaun aku baru masuk semalam dan jumlah adalah sangat masyuk. Sedih haku :'(

So maybe aku tak pergi diploma. Aku teruskan jugak asasi. Kalau kantoi jugak asasi, aku ambil diploma mikrobiologi balik keh. Tak pun medical lab. Haha senang betul aku buat keputusan. Well hidup kena ceria *tiba-tiba*



15 comments:

  1. comel la plushies tu...nak333..hahah

    ReplyDelete
  2. ehh, tahniah dapat tawaran tu :))

    ReplyDelete
  3. comelnya doll tu..
    tahniah ninie dpt diploma..
    u smbg asasi jugak eyh,, hehe!! u know better kan.. hope keputusan tu yg terbaik lah kan.. tak sabar nk tgk ninie dinner :D

    ReplyDelete
  4. bukan ke kalau dah dpt tawaran diploma tu automatik awak bukan pelajar asasi lagi? cuba tanya admin regarding status awak.

    ReplyDelete
  5. peh sape buat ni? smart..

    ReplyDelete
  6. @❤NazirahMoktar❤
    huhu nak plushies?leh order kat tukang buat die. sgt nice :D
    btw tq, tp ninie xjd pgi dip

    ReplyDelete
  7. @m i r a f i q a
    asasi sains kat uitm puncak alam. skrg ni final sem :)

    ReplyDelete
  8. @Amirrah Zawani
    i tak pegi diploma :(
    hm xpe2 sem ni i struggle gila2 ;D
    btw tq. patung tu kate hai mirra! :D

    ReplyDelete
  9. @hizam
    sy dah rujuk kat pejabat asasi dulu masa nak isi borg diploma hr tu. dorg kata klu kita nak tolak n smbg asasi pun blh. tak jd masalah.

    ReplyDelete
  10. @faiq
    sy order kat satu blogshop ni.artwork die mmg cantik2 :D

    ReplyDelete
  11. aww cuti sem.hehe.masuk 3jan.kenapa ai 5?;p.
    selamat berstudy nanti :))

    ReplyDelete
  12. @bungakuning .
    huhu kiut kan?? serius mmg rase berbaloi gila beli. syg gila kat patung ni :D

    ReplyDelete
  13. @Cik Cici
    huhu maybe sbb u poly kot? entah.huhu xpe yg pntg kte sama2 masuk blaja taon depan.hehh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...