Friday, July 01, 2011

Gigi

Dulu aku jongang. Cukup-cukuplah tu asyik bagitahu pasal benda ni. Tak malu betul. Hehe.. lepas pakai braces, aku mula jadi gojes. Tapi, tapi, tapi! Sekarang timbul masalah baru. Rupa-rupanya baru aku perasan. Aku ni ade masalah GIGI BESAR dan BILA KETAWA, GUSI SAYA TIMBUL. Erk.. hah gelaklah, gelak. Aku memang nak korang gelak pun T__T

Dulu, asik kena complain pasal jongang. Sekarang ni, asik kena complain pasal gusi. Adik aku lah asik tanya, "Along, cuba ko senyum lebar-lebar kejap. Adik nak tengok" Aku malas nak layan. Sebab aku tahu budak ni mesti nak bahan gusi aku. Aku senyum cover. Try tutup gusi. "Hoi! Ikhlas la senyum tu!" +___+ "Okay, fine!" :)))))) "HAHAHAHA! Kenapa bila ko senyum, gusi ko terkeluar?" Sambil beliau gelak hentak-hentak kaki. Amboi, over betul budak nih.

"Manalah along tau!!"

"Orang tua kata, kalau senyum nampak gusi, tu tandanya ko kuat mencarut"

"Sape orang tua yang kata macam tu?"

"Orang tua Nabil (nama adik aku)"

"Waklu" -.-'


Bila sengih reti nak cover, Alhamdulillah molek je muka.
Pehh ce carik mana aku :B



Bila senyum x nmpk gigi: OUHSOFAKE
T__T


p/s: Hey.. Irma Hasmie tu tak jongang kan? Gigi dia cuma besar je kan? Macam saya kan?? *stetmen sedapkan hati*



18 comments:

  1. the same prob goes to me. haha.
    bila nak amek gamba je mulalah try cover senyum :)

    ReplyDelete
  2. @norsafina
    huhu.. sblm ni sy ske sgt control senyum. tp hasil mcm fake jek. last2 bantai sengih lebar2. br puas ati. haha

    ReplyDelete
  3. allaaa...ok,cantik aje :)

    ReplyDelete
  4. allaaa...ok,cantik aje :)

    ReplyDelete
  5. nak gigit pkai gigi besar kamu kah??
    ta takowt.. u so cute my ninie..
    lalala dah2 jgn nak bgg sgt..

    ReplyDelete
  6. @Anonymous
    gigi besar tu satu anugerah. ehh tibe2

    ReplyDelete
  7. @suffer8zine
    tak ok lah. rs mcm tak cekci plak. hahaha

    ReplyDelete
  8. bab2 gigi sensitip sikit.. gigi i tak cantik.. senget2.. sbb tu selalu malas nk senyum nampak gigi.. mmg nmpak fake gila.. haha!! tp tgk gigi u ok je.. :)

    ReplyDelete
  9. same same lah kite yea :) zaman sekolah selalu kena ejek. sedih amat. :'( macam mna la pulak kalo da masuk U kn..sob sob. haha

    ReplyDelete
  10. @Amirrah Zawani
    uhmm try la pakai braces :D
    gg i ok, tp sblm ni die jongang sket..
    eh bukan sket. tp jongang byk :'(

    ReplyDelete
  11. @cikk aira
    zmn skola tu aggp jelah org yg mengejek tu masih tak matang. kat u ok je.. masing2 hormat each other. so no worries :)

    ReplyDelete
  12. Thank you for the work you have done into the article, it helps clear away a few questions I had.

    ReplyDelete
  13. owg tua2 ckp,
    org klu snyum nmpk gusi biasanya die org yg ikhlas...itu la asset awk..ingt semua org ada ke
    ingt semua org leh wt org hepi ke..as long kwn2 awk hepi dgn awk..its enough...
    kelaka pn so what...tp, sapa ckp kelaka tu mmg bdoh la..
    sbbb xreti beza kelaka dgn ceria ^^

    ReplyDelete
  14. @sam
    wahhh terharunya baca komen ni. thnks sudi drop komen wlupun ni entry lama. ur comment buatkan sy rs bangga dpt gg mcm ni. tq so much! :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...