Tuesday, March 01, 2011

Teruja Dapat Macarons!




Icon comel atas ni from: cherrybam.com
Masa mula-mula dengar perkataan macaron, yang terbayang kat mata aku ialah macaroni. Oh mungkin macaron tu nama pendek untuk macaroni (?) Lah shortform ape bendenye oi kalau setakatkan gugurkan sehelai I tu je T___T
Mula-mula discover pasal macaron masa baca kat blog Amar Amirah. Beliaulah yang menayang gambar macaron sampai buat aku mengigau siang malam. Aku dah tak jumpa mana entry macaron tu sebab dah lama sangat. Tapi keinginan untuk merasa kemanisan macaron tu mula memuncak lepas aku terjumpa satu Facebook yang buat macaron. Ehm kenapa ayat tunggang langgang ni T___T
Kalau tak paham jugak bolehlah klik sini: ORDER HERE. Bestnya pasal kedai ni, dia sediakan perkhidmatan post. Tapi kalau macaron kau pecah masa delivery, tu kau tanggunglah sendiri. Bhahaha.. aku pick up sendiri je sebab rumah aku dekat je dengan rumah owner tu ;)

Source: Google

Comel weh. Macam manalah aku tak tergoda. Berwarna warni pulak tu! Aku ni dah lah pantang tengok benda yang berwarna warni. Err tiba-tiba teringat masa form 3 dulu aku teruja tengok resistor yang kecik berwarna-warni tu. Resistor pun kau layan jugak, kan anis T__T



Tiba2 masuk cerita resistor. Btw ni tak boleh dimakan tau
HAHAHA =.=


Harga macaron agak mahal jugaklah. Mungkin sebab susah nak jumpa dan susah untuk dibuat. Dia nampak macam biskut, tapi bukan biskut. Manis macam aku (?) Eh bukan. Macaron manis gila. So memang patut pun mahal sebab tak boleh makan selalu kalau tak nanti kena kencing manis. Mari layan gambar camwhore bersama macaron. Sorry webcam je mampu sebab gambar dalam phone tak boleh transfer masuk laptop T___T




Lawa kan packaging dia?
Berbaloi beli! :D




Perlu ke buat muka gedik masa makan macaron?!!
=.=




p/s: Baru tahu malam ni pasal kes tsunami kat Jepun. Gegaran almost reach 9 skala Richter. Dengar cerita wave nak merebak ke New Zealand, Indonesia, Papua New Guinea, Hawaii. Mari sama-sama doakan keselamatan negara yang terbabit. Hm takutlah bila baca berita pasal ni :(


18 comments:

  1. try tgk ni http://www.facebook.com/album.php?id=1586332625&aid=2093916

    RM1.80/pcs but minimum order 25pcs (rm45)

    yang ini brape harga ?

    ReplyDelete
  2. i pun dah lama teringin nk makan macaroon... tp tak kesampaian lagi.. bila ntah.. jom2 doakan nasib warga jepun..

    ReplyDelete
  3. eyy ! cute laa macaron uh . teringin nya . tp kat sini takda .

    ReplyDelete
  4. @wannurfazrini
    i order 10 pcs harga rm23. so sbijik tu rm 2.30
    yg macarons tu ada delivery ke? btw i xdpt bukak link tu. dia kata not available

    ReplyDelete
  5. dear,
    beli dekat mana ni ? nak try jugak la . teehee

    ReplyDelete
  6. @Amirrah Zawani
    hehe order je. klu thn lame2 kang kempunan. i ni ntah tbe2 hr tu tingin nak mkn macaron. tu yg bantai order.

    ReplyDelete
  7. @Cikin
    hehe order je. i pun order kat fb je macaron tu :)

    ReplyDelete
  8. @sarah mohamad
    i ade provide link kat atas tu. klik je. macaron kat page tu sgt2 tempting!

    ReplyDelete
  9. HAHAHAHA..ADE REsepi.. ny3 tengok ny tak payah bayor mahal2

    http://jomkitabuatsendiri.blogspot.com/2010/01/french-macaron.html

    ReplyDelete
  10. berapa harga semua macaron tu? macam best jee

    ReplyDelete
  11. @Mira Hana
    mls nak buat. tu yg sggup abiskan duit beli. haha fana tlg wat kan :D

    ReplyDelete
  12. WARGGGHHHHHHHHH!!!!! *dishum3*
    HOI MANA BELI HAH?!!!! BAIK CAKAP
    muahaha sori eksaited Y___Y

    ReplyDelete
  13. @jeera
    haha atas tu ade link. click je kt situ keh!

    ReplyDelete
  14. TAK BOLEH JADI !

    semua org dh merasa. skrg tibe lah masanya kak ynn pulak rasa eh overnye HAHA

    ReplyDelete
  15. @Liyana Lunia.
    haha kak ynn perlu cuba! nti blh review kt blog. mst lps ni ramai nak mkn macaron. hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...